Ζιντάν: Οι «αλυσίδες» με τον κορεσμό της… επιτυχίας

Ζιντάν: Οι «αλυσίδες» με τον κορεσμό της… επιτυχίας

Ο Ζινεντίν Ζιντάν αδυνατεί να βγάλει τη Ρεάλ από το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών και κύριος λόγος αποτελεί η εμμονή του με το... φάντασμα της επιτυχίας.

Η ημερομηνία γράφει 12 Μαρτίου του 2019. Οι ισπανικές ιστοσελίδες και εφημερίδες βουίζουν από ενθουσιασμό στο άκουσμα της επιστροφής. Η συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Ένα κατάμαυρο αμάξι καταφθάνει με μια μικρή καθυστέρηση έξω από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και τα φλας των δημοσιογράφων απαθανατίζουν την κάθε στιγμή. Μετά από λίγη ώρα, όλα είναι έτοιμα. Ο Ζινεντίν Ζιντάν κάθεται για ακόμη μια φορά δίπλα στον Φλορεντίνο Πέρεθ, ο οποίος πασχίζει να συγκρατήσει την πρόδηλη χαρά του για την επιστροφή του άσωτου υιού.

Η 12η Μαρτίου αποτελεί μια ιδιάζουσα ημέρα για τη Ρεάλ. Ο Γάλλος τεχνικός αναλαμβάνει εκ νέου τα ηνία των Μαδριλένων και τα όνειρα για επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης μετά από διακοπή ενός χρόνου όλο και εντείνονται.

Μερικούς μήνες αργότερα, όμως, τα όνειρα έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες. Ο 46χρονος δείχνει να αδυνατεί να βρει την ειδική φόρμουλα για να οδηγήσει και πάλι τη «βασίλισσα» στο δρόμο των επιτυχιών, με την εικόνα των «Μερένχες» να παραμένει αποκαρδιωτική.

Η κατάσταση δείχνει παρόμοια με εκείνη που επικρατούσε την προηγούμενη σεζόν, με τον Ζιζού να πασχίζει να να βρει λύση στο πολύπλοκο παζλ. Μια λύση, όμως, η οποία στα χέρια του φαίνεται πως αποτελεί το ίδιο το πρόβλημα.

Ο αέρας αλλαγής που υποσχέθηκε δεν ήρθε ποτέ. Αντίθετα, ο Γάλλος αποφάσισε να εμμείνει στα ίδια πρόσωπα, στην παλιά φρουρά, η οποία όμως έχει στιγματιστεί από τους φίλους των «Μερένχες» ως η κύρια πηγή του κορεσμού.

Το «βασιλικό» κέντρο και η αμυντική τετράδα με ηγέτη τον Σέρχιο Ράμος εξακολουθούν να υπηρετούν τη «βασίλισσα», όντας εκείνοι που την ανέβασαν στο θρόνο.

Με το πέρασμα του καιρού, όμως, μπορεί να είναι οι ίδιοι που συνέβαλαν τα μέγιστα στην αποκαθήλωσή της. Η ενέργεια είναι ισχνή, φρέσκες ιδέες και πρόσωπα ικανά να διαφοροποιήσουν την κατάσταση απουσιάζουν από το προπονητικό κέντρο, το οποίο μοιάζει πλέον με έναν ξεθωριασμένο πίνακα της Ρεάλ που καταδυνάστευσε την Ευρώπη την περίοδο 2016-2018.

Μιας ομάδας που κατέκτησε τα πάντα, όμως απέτυχε να συνειδητοποιήσει πότε έφτασε η ώρα της επιτακτικής αλλαγής και ανανέωσης. Η επιστροφή του Ζιντάν στον πάγκο μπορεί να έδωσε μια νέα πνοή εντός του «λευκού κάστρου», όμως αγωνιστικά οι Μαδριλένοι συνεχίζουν να παραπαίουν.

Ο κώδωνας του κινδύνου έκρουσε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τη Ρεάλ να μην πείθει σε καμία περίπτωση στα φιλικά της παιχνίδια. Η επίπλαστη ελπίδα πως η εικόνα θα άλλαζε με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου άρχισε να εξασθενεί με την ισοπαλία κόντρα στη Βαγιαδολίδ, ενώ άμεσα ακολούθησε νέα απώλεια βαθμών απέναντι στη Βιγιαρεάλ.

Το πρόβλημα πλέον ήταν εμφανές ακόμα και… κάτω από το χαλί, με την Παρί να ξεγυμνώνει ολότελα τη «βασίλισσα» με τον χειρότερο τρόπο. Η σοκαριστική ήττα με 3-0 και η άθλια εικόνα που αποτυπώνεται στις… 0 τελικές εντός εστίας για 90 λεπτά ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Πλέον, σύσσωμος ο Ισπανικός Τύπος καλεί τον Ζιντάν να βρει τις λύσεις που υποσχέθηκε ή να αποχωρήσει. Ο Γάλλος ήλπιζε πως οι πιστοί στρατιώτες της πρώτης του θητείας θα ήταν εκεί για να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, όμως πλέον δεν υπάρχει ούτε θέληση, ούτε σθένος.

Αντίθετα, στο δουκάτο της Μαδρίτης βασιλεύει ο κορεσμός, τον οποίον ο Ζιντάν προσπάθησε να βαφτίσει ως… αέρα αλλαγής. Και μπορεί κανείς να μην είναι ακόμα σε θέση να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η σεζόν για τη «βασίλισσα», όμως είναι πλέον πρόδηλο πως μεγάλη μερίδα του «Μπερναμπέου» διψάει για…αίμα.

Αίμα το οποίο πιθανότατα θα δεσπόζει πάνω στο λευκό φόντο των… μαντιλιών, που θα περιφέρονται περήφανα στο στάδιο για το άδοξο τέλος του Ζινεντίν Ζιντάν και του λαμπερού του άστρου.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ