Η… εκτόξευση του Βεζένκοφ, η «σφραγίδα» του Μπαρτζώκα και το «ερυθρόλευκο» τρένο (pics+vids)

Η… εκτόξευση του Βεζένκοφ, η «σφραγίδα» του Μπαρτζώκα και το «ερυθρόλευκο» τρένο (pics+vids)

Ο Σάσα Βεζένκοφ οδηγεί τον Ολυμπιακό στο 9Χ9 σε όλες τις διοργανώσεις πραγματοποιώντας εμφανίσεις MVP, με τον Βούλγαρο φόργουορντ να έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις επιδόσεις του τα τελευταία χρόνια, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει τη φετινή σεζόν με σπασμένα τα φρένα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μετράει ήδη το απόλυτο νικών σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί, έχοντας 9 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Το σύνολο των νταμπλούχων Ελλάδας παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, υπάρχει όμως ένας παίκτης που για ακόμα μια χρονιά ξεχωρίζει και αυτός δεν είναι άλλος από τον Σάσα Βεζένκοφ.

Ο, γεννημένος στην Κύπρο, Βούλγαρος φόργουορντ έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο υψηλότερο επίπεδο και να θεωρείται ήδη ο καλύτερος παίκτης της φετινής Euroleague κι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου του MVP. Ήδη από την περσινή χρονιά ήταν ο καταλύτης της καταπληκτικής παρουσίας των ερυθρόλευκων σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον ίδιο πλέον να κινείται σε… άλλα επίπεδα, όσον αφορά τους αριθμούς του, με την άνοδό του μέσα στα χρόνια να είναι εντυπωσιακή.

Διαβάστε επίσης: Ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη… (vids)

Από τα πρώτα του βήματα στη Euroleague, όταν κι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, η ικανότητά του να εκτελεί άμεσα και χωρίς να έχει για πολύ ώρα την μπάλα στα χέρια του τον έκανε να ξεχωρίσει.

Σε συνδυασμό με την εξαιρετική του κίνηση στο παρκέ αλλά και το μεγάλο επιθετικό του ταλέντο άρχισε σταδιακά να παίρνει ευκαιρίες στους Καταλανούς, με τον ίδιο να ξεχωρίζει τη δεύτερη χρονιά του στη Βαρκελώνη σουτάροντας με 48% πίσω από το τρίποντο και 68% μέσα στο «ζωγραφιστό».

Μετά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν την επόμενη σεζόν, ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Κι ενώ το ξεκίνημά του ήταν κάπως «σκουριασμένο» από τη σεζόν 2020-2021 άρχισε να δείχνει αυτό που θα γινόταν ξεκάθαρο σε όλους πέρυσι και θα απογειωνόταν φέτος.

Με την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο των ερυθρόλευκων έγινε εμφανές πως ο Σάσα ξεκίνησε να ανεβάζει κατακόρυφα το παιχνίδι του, παίρνοντας από τον Έλληνα κόουτς τον ρόλο που του ταίριαζε μέσα στην ομάδα.

Μετά από έναν εντυπωσιακό μέσο όρο 1,22 πόντων ανά κατοχή με πάνω από 10,1 κατοχές ανά παιχνίδι, εν μέσω ενός σερί τεσσάρων ήττων στα τέλη Ιανουαρίου, ο Βεζένκοφ είχε μέσο όρο 1,25 πόντους ανά κατοχή έναντι 13 κατοχών ανά παιχνίδι για να κλείσει την κανονική περίοδο και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στη δεύτερη θέση πίσω από την Μπαρτσελόνα και εν τέλει στο Final Four του Βελιγραδίου.

Στο ξεκίνημα της φετινής Euroleague, οι αριθμοί του είναι ακόμα καλύτεροι. 23 πόντοι μέσο όριο ανά παιχνίδια και 1,28 ανά κατοχή σε 18 κατοχές ανά παιχνίδι στη διοργάνωση.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Βεζένκοφ διατήρησε αυτή την αποτελεσματικότητα σε ρόλο σούπερ σταρ ενώ παράλληλα ηγείται της EuroLeague στα ριμπάουντ είναι ένας μεγάλος λόγος που η ομάδα του είναι αήττητη τώρα. Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς στη σεζόν αλλά είναι δύσκολο να δούμε την δυναμική που έχει χτίσει ο Σάσα τα τελευταία πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό και να μην αντιλαμβανόμαστε που μπορεί να φτάσει.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ