Θέλεις Φορτούνη; Τιμή εκκίνησης 12 εκατομμύρια ευρώ!

Θέλεις Φορτούνη; Τιμή εκκίνησης 12 εκατομμύρια ευρώ!

To καλοκαίρι θα είναι «καυτό» για τον Φορτούνη καθώς υπάρχουν ομάδες έτοιμες για πρόταση. Ο Ολυμπιακός όμως ως γνωστόν επιβάλλει πάντα τους όρους του…

Μια χρονιά που για τον Ολυμπιακό είναι ασυνήθιστη. Μια χρονιά που τελειώνει χωρίς τίτλο, η χρονιά της… εξυγίανσης. Μια χρονιά που συνάμα ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε αγωνιστικά προβλήματα που δεν του επέτρεψαν να κερδίσει και την… εξυγίανση. Μια σεζόν που ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για να την μετατρέψει (και πάλι) σε παρένθεση όπως συνέβη και τις άλλες δύο φορές που έχασε το πρωτάθλημα τα τελευταία 21 χρόνια.

Το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνεννόηση με την διοίκηση θα βάλει τις βάσεις για τη νέα ομάδα.

Ένα καλοκαίρι συνάμα που αναμένεται να αποδειχθεί «καυτό» για κάποιους από τους ερυθρόλευκους. Πρώτος και καλύτερος ο Κώστας Φορτούνης. Μετά από μια χρονιά μάλιστα που δεν παρουσιάζεται ως μια από τις καλύτερες της καριέρας του. Όπως τουλάχιστον βλέπουμε το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Στο εξωτερικό είναι σχεδόν πάντα τελείως διαφορετική η οπτική. Βλέποντας άλλωστε τα επιτεύγματα του Φορτούνη την φετινή σεζόν είναι πολύ πιθανό να έχουν διαφορετική άποψη.
34 συμμετοχές, 10 γκολ και 13 ασίστ σε όλες τις φετινές διοργανώσεις. 22 συμμετοχές, 9 γκολ και 9 ασίστ στο πρωτάθλημα. Με την Κέρκυρα έφτασε τις 150 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα έχοντας 50 γκολ και 43 ασίστ. Επιδόσεις που τις βλέπουν στο εξωτερικό και κάνουν στην άκρη τις ελληνικές εκτιμήσεις.

Κάπως έτσι ο Κώστας Φορτούνης παραμένει ψηλά στην μεταγραφική λίστα αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων. Σπόρτινγκ, Μαρσέιγ, Μπεσίκτας με την τελευταία μάλιστα να τον έχει περάσει από «ακτίνες» εδώ και δύο χρόνια.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός είναι δεδομένο πως το καλοκαίρι θα «αναγκάσει» ξένους συλλόγους να μπουν στην διαδικασία προτάσεων. Η ευρωπαϊκή αγορά όμως πλέον ξέρει την πολιτική του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός που αν δεν ικανοποιηθεί στο απόλυτο δεν προχωράει σε πωλήσεις. Είναι ένα από τα πολλά κέρδη της εποχής Μαρινάκη στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός με τις σπουδαίες διασυνδέσεις που έχει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και στο «χρηματιστήριο» του, είναι αυτός που κατευθύνει τις εξελίξεις. Αυτός θέτει και επιβάλλει τους όρους για μια πώληση, όπως το έχουμε δει να συμβαίνει σε δεκάδες πλέον περιπτώσεις με πιο πρόσφατη την εντυπωσιακή πώληση του Ρέτσου στην Λεβερκούζεν με το ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ που προκαλεί ίλιγγο για τα ελληνικά δεδομένα.

Τώρα στην περίπτωση του Κώστα Φορτούνη, ο «μαγικός» αριθμός για όποια ομάδα θελήσει να τον πάρει από τον Ολυμπιακό είναι τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Τουλάχιστον… Αυτή είναι η τιμή εκκίνησης.

Αυτό είναι το ποσό σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν που θα οδηγήσει τους Πειραιώτες σε διαπραγμάτευση με οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να κάνει δικό της τον διεθνή Έλληνα άσο.

Ο Κώστας Φορτούνης άλλωστε αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των ερυθρολεύκων, παίκτη που έχουν επενδύσει πάνω του στον Ολυμπιακό, έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους.

Στην ευρωπαϊκή αγορά γνωρίζουν ήδη τα δεδομένα για τον Κώστα. Και στην Πορτογαλία, και στην Γαλλία και στην Τουρκία και όπου άλλου προκύψει ενδιαφέρον. Θέλεις Φορτούνη λοιπόν; Πληρώνεις 12 εκατομμύρια ευρώ!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ