Ταΐζοντας τις πάπιες…

Ταΐζοντας τις πάπιες…

Οι αυθεντίες της ΕΠΟ βρίσκονται σε… νιρβάνα. Και όσα συμβαίνουν είναι απλά ευθύνη τους.

Το ρεπορτάζ της ημέρας λιτό και κατανοητό. Μπλοκάρει ο τελικός κυπέλλου της Ριζούπολης, στην Περιφέρεια. Και τελικά δεν αποκλείεται να έχουμε τελικό, αλλά να μην έχουμε Ριζούπολη. Υπάρχει άλλωστε και η Αστυνομία που επί της ουσίας ακύρωσε τη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης για τα μέτρα ασφαλείας. Και που με έναν τρόπο δείχνει και εκείνη την ανησυχία της, για τον τόπο τέλεσης.

Άρα λοιπόν μια εβδομάδα πριν το μοναδικό σοβαρό ματς που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΠΟ, είμαστε στον αέρα. Μεταξύ μας; Κανένα νέο. Καμία είδηση. Παράξενο θα ήταν το αντίθετο.

Και γιατί μπλόκαρε ο τελικός; Διότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι επί της ουσίας ένας αχρείαστος μηχανισμός που κοστίζει εκατ ευρώ ετησίως στις επαγγελματικές ομάδες. Κάτι που σε κάθε ευκαιρία επιβεβαιώνει πως υπάρχει για να δημιουργεί προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι για να τα λύνει.

Τι έκαναν τα παιδιά στο πάρκο Γουδή μετά τα περσινά παράπονα του ΠΑΟΚ για το ΟΑΚΑ; Αποφάσισαν στην προκήρυξη του κυπέλλου να μην αναφέρουν την έδρα διεξαγωγής του τελικού. Έβαλαν μόνο ως προϋπόθεση το γήπεδο που θα επιλεγεί, να μην είναι δηλωμένο ως έδρα μιας και εκ των φιναλίστ.

Οι ομάδες βέβαια δηλώνουν δύο έδρες στις διοργανώσεις που συμμετέχουν. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα η δεύτερη έδρα της ΑΕΚ, είναι η Ριζούπολη. Δεν πτόησε αυτό όμως την «επιτροπή κυπέλλου» για να την οδηγήσει στην απόφαση να επιλέξει ένα γήπεδο δεύτερης κατηγορίας, που έχει να χρησιμοποιηθεί εδώ και μήνες. Και τα υπόλοιπα τα ξέρετε…

Στο μεταξύ η ίδια ΕΠΟ έκανε κεκλεισμένων των θυρών και τον τελικό του ΄19. Και όσοι είχαν το προνόμιο να είναι εκεί διαπίστωσαν πως τα επίσημα ήταν… «ασπρόμαυρα». Γιατί; Διότι κάποιος φρόντισε οι προσκλήσεις να φτάσουν στα χέρια των φίλων του ΠΑΟΚ. Ποιος είχε τις προσκλήσεις; Έλα ντε. Ακόμη περιμένουμε κάποιον να δώσει μια ειλικρινή εξήγηση για το κάζο. Κάτι έλεγαν για χορηγούς εκείνο το βράδυ. Αλλά ξεχάστηκαν όλα μετά τη χαρά της απονομής.

Αυτά στα κεκλεισμένων. Στους τελικούς με κόσμο: Το ΄17 στον Βόλο που ένας θεός ξέρει πως δεν είχαμε νεκρούς. Και το ΄18 που εξελίχθηκε σε διήμερο φεστιβάλ κλοτσοπατινάδας σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο της Αττικής; Τα λόγια είναι περιττά. Αλλά ξέχασα: Σε αυτές τις περιπτώσεις φταίει η Αστυνομία!

Και να ήταν μοναχά το κύπελλο, πραγματικά μικρό το κακό. Μια φορά το χρόνο είναι ο τελικός. Σε τελική ανάλυση όλοι έχουν τις… αδυναμίες τους. Θα λέγαμε ότι η ΕΠΟ δεν ξέρει να διαλέγει έδρες (ρωτήστε και την εθνική ομάδα που με το έτσι θέλω τη πήραν από το δωρεάν Καραϊσκάκη και την έχουν μετατρέψει σε περιοδεύοντα θίασο). Θα λέγαμε ότι δεν ξέρει να μοιράζει τις προσκλήσεις. Και θα ελπίζαμε πως φέτος που θα είναι όλα και όλα 30 άτομα στο γήπεδο, θα έπιανε τη βάση. Μάταια όμως. .

Δεν υπάρχει έστω ένα πράγμα που να γίνεται κανονικά από τον Γραμμένο, τον Δέδε, τον Λασκαράκη και τους άλλους. Εκείνους που –ως διευρυμένη παράταξη- βιάζονται να ξανακάνουν εκλογές μήπως χάσουν την «εξουσία».

Ποια εξουσία όμως ακριβώς δεν μας λένε; Εξουσία σημαίνει ότι κάνεις κάτι. Αυτοί σταθερά επιβεβαιώνουν πως δεν κάνουν τίποτε.

Μεσοβδόμαδα έπρεπε η ΑΕΚ να αποφασίσει αν θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ για μια υπόθεση που αφορά στα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών του! Τόσο «σύγχρονος» ο ΚΑΠ. Η ΕΠΟ όμως πέρσι τέτοια εποχή ήθελε να αλλάξει μόνο το άρθρο περί «πολυιδιοκτησίας». Πρώτα να τη νομιμοποιήσει, και έπειτα –όταν τη πήραν χαμπάρι- να τη διαγράψει. Και φέτος έκανε έκτακτη γενική συνέλευση για να βρει «τρικ» να κάνει εκλογές, τον Ιούλη. Τώρα δηλαδή. Σιγά μην ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο και με τον τελικό που είχε να διοργανώσει. Οι εκλογές την έκαιγαν.

Δε, τα παλικάρια της ΚΕΔ όπως απέδειξαν στέλνουν διαιτητές-τσακάλια στα γήπεδα των playoffs. Πήραν χαμπάρι με τη «τρίτη» το πρόβλημα στον Δικέφαλο του Βορρά με τα δελτία υγείας.

Και εδώ όμως στόματα ερμητικά κλειστά.

Για να μην αναφέρουμε καν τη δήλωση του τέως διαιτητή Σταύρου Μάνταλου πως –με βάση την εμπειρία του- κάποιος είπε στην ΑΕΚ το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Προφανώς κάποιος από την ΕΠΟ. Ποιος άλλος θα μπορούσε;

Κάποιος που τουλάχιστον δεν ειδοποίησε τον ΠΑΟΚ για να μην παίξουν οι ποδοσφαιριστές του δίχως δελτία. Αλλά έσπευσε να ενημερώσει τον αντίπαλο του!

Και όλα αυτά για έναν άλλο «τελικό», εκείνον της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος που ισοδυναμεί με ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο μεταξύ χθες κυκλοφόρησε ως είδηση –και μακάρι να μην είναι αλήθεια- πως ο διεθνής ποδοσφαιριστής Κώστας Σταφυλίδης, έχει κάνει μήνυση στον τέως τεχνικό διευθυντή της εθνικής ομάδας (Ζήσης Βρύζας) ο οποίος κατά την θητεία του φέρεται να δανείστηκε 50.000 ευρώ χωρίς να τα επιστρέψει. Ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας λοιπόν πήρε χρήματα από ποδοσφαιριστή. Και η ΕΠΟ δεν έχει πει το παραμικρό για την υπόθεση. Ότι είναι ψέματα. Ή έστω ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα τοποθετηθεί. Η απόλυτη διάλυση. Από μια Ομοσπονδία που θυμίζει ξεπεσμένο παραμάγαζο.

Χθες φώναξαν λέει και την Big 4 να αποφασίσει τον νέο αρχιδιαιτητή; Και γιατί δεν τους φώναξαν όλους; Μόνο η Big 4 έχει άποψη; Οι άλλοι δεν παίζουν στο πρωτάθλημα; Δεν πληρώνουν παράβολα και φόρους; Και αφού τέλος πάντων ανακοινώθηκε ο νέος εκλεκτός, ποιος ακριβώς θα μας ενημερώσει για τον καταρτισμό των νέων πινάκων διαιτησίας;

Θα το κάνει ο Μαρκ Κλατενμπεργκ που ακόμη δεν έχει ιδέα τι τον περιμένει; Θα το κάνουν οι βοηθοί του Περέιρα, ο Μάριν και ο Λιντμπεργκ που προφανώς είναι συνυπεύθυνοι για το μπάχαλο της τελευταίας διετίας και ένας από τους λόγους που δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Περέιρα; Και αν οι περσινοί «φτιάξουν» τους πίνακες, ο φετινός τι ρόλο θα έχει ακριβώς; Του… άλλοθι;

Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να ταϊζουν τις πάπιες στη λίμνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ