Αναδιάρθρωση : Το μεγάλο… σορτάρισμα

Αναδιάρθρωση : Το μεγάλο… σορτάρισμα

Όσα θες να ξέρεις για τη μεγάλη Δευτέρα της Σούπερ Λιγκ. Και όσα χρειάζεται να μάθεις για να καταλάβεις τη σημασία της Ριζούπολης.

Τελικό δεν έχουμε. Μπάλα παίζουν όμως οι περισσότεροι της Σούπερ Λιγκ αυτό το Σαββατοκύριακο. Με θέα στο ΔΣ της Δευτέρας. Εκεί όπου λογικά θα ξεκαθαρίσει, το είδος πρωταθλήματος που θα έχουμε τη νέα χρονιά.

Γνωστή η ιστορία της αναδιάρθρωσης. Απο εδώ, τη διάβασες πρώτος. To10.gr ήταν που σου άνοιξε τα μάτια όταν οι άλλοι πουλούσαν τρέλα για «παύλες» και «τελείες» στην εποχή του lockdown.

Το παιχνίδι το ξεκίνησε ο Αλαφούζος με τον Σαββίδη που αυτόν τον καιρό είναι «ένα». Στην πορεία και όταν το πρωτάθλημα ξεκίνησε εκ νέου μπήκε στο κόλπο και ο Μελισσανίδης. Η περίφημη συμμαχία, που συστήθηκε εκ νέου αλλά που μη φανταστείς πως μεταξύ τους είναι όλα «μέλι-γάλα». Το έχει πάρει το μάθημα του από τον Τίγρη, ο Σαββίδης. Και είναι επιφυλακτικός σε όσα ακούει. Και αυτή τη φορά δεν είναι και μόνος του. Υπάρχει ο Αλαφούζος που όπως δηλώνει στα ίσα μέσα στον συνεταιρισμό μιλά με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία σενάρια στο τραπέζι.

1) Να μείνουν οι ομάδες 14, με τον Πανιώνιο να υποβιβάζεται και τη θέση του να παίρνει ο ΠΑΣ Γιάννινα που ως γνωστόν ήταν πρώτος μέχρις ότου το μπλοκ της ΑΕΚ (ναι υπάρχει και τέτοιο) να… χαλάσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2. Σε αυτή την περίπτωση είναι σύμφωνη η Nova που πιέζει να μην αλλάξει το format. Και οι… ελεύθερες ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Εκείνες που θεωρούν ότι η αναδιάρθρωση δεν πρόκειται να γίνει για λόγους που θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο.

2) Να γίνουν οι ομάδες 16, με τον Πανιώνιο να υποβιβάζεται και να ανεβαίνουν από τη Σούπερ Λιγκ 3 ομάδες. Ο ΠΑΣ, ο Απόλλωνας Σμύρνης και τα Χανιά. Αυτό είναι το σενάριο που θέλει η ΑΕΚ σε μια ιστορία που ενισχύει πολύ την «παράταξη» της εντός της Σούπερ Λιγκ. Ο Πανιώνιος δεν ήταν μαζί της. Ο ΠΑΣ δεν θα είναι μαζί της. Άρα… ισοπαλία. Και ο Απόλλωνας όμως και τα Χανιά θα συνταχθούν στο πλευρό της, όπως επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές. Αυτό το σενάριο είναι το «τυρί στη φάκα» για τον ΠΑΟΚ. Άρα καταλαβαίνει ο καθένας πως δεν είναι εύκολο να… τσιμπήσει ο Ιβάν Σαββίδης. Να κάνει τέτοιο δώρο στον Τίγρη; Θεωρείται αδιανόητο.

3) Να γίνουν οι ομάδες 18. Σε αυτό μένει κανονικά ο Πανιώνιος και ανεβαίνουν τέσσερις ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ 2. Ο ΠΑΣ, ο Απόλλωνας και τα Χανιά με τον Λεβαδειακό που ισοβαθμούν στη τρίτη θέση του πίνακα. Εννοείτε πως σε αυτό το σενάριο τάσσεται υπέρ ο Πανιώνιος που σώζει την κατηγορία. Και βέβαια όλοι οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ 2 που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Αυτό το σενάριο είναι που επιθυμεί και ο Αλαφούζος με τον Σαββίδη. Η ΑΕΚ όμως παίζει… άμυνα.

Μην λησμονείται τον «μπαλαντέρ». Είναι η διαλυμένη Ξάνθη του Πανόπουλου που θα έπρεπε με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος να δώσει αγώνα μπαράζ με την δεύτερο της Σούπερ Λιγκ 2 δηλαδή τον Απόλλωνα. Πως μπορεί να γίνει μπαράζ όμως, όταν ο Πανόπουλος έδιωξε όλους τους παίκτες και έχει βάλει την ομάδα του σε εκκαθάριση με την εξήγηση πως αν δεν βρεθεί αγοραστής ως τις 14 Αυγούστου, τη διαλύει. Και βέβαια όταν ο Απόλλωνας μαζί με τα Χανιά έχουν κάνει όλο το «χαμό» να μην ολοκληρωθεί ποτέ η Σούπερ Λιγκ 2 λόγω του covid;

Φυσικά για να μην γίνει μπαράζ θα πρέπει να αλλάξει η προκήρυξη του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε. Και αυτή τη λεπτομέρεια μάλλον θα πρέπει να την κρατήσουμε εν όψει Δευτέρας. Διότι αναμένεται να παίξει τον ρόλο της.

Αν η Ξάνθη διαλύσει κάνοντας το χατίρι στον ΠΑΟΚ μετά το σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας, ο Απόλλωνας μπορεί να ανέβει και χωρίς αναδιάρθρωση. Να πέσουν δύο δηλαδή και να ανέβουν δύο.

Το ρεπορτάζ λέει πως αυτή τη στιγμή το σενάριο με τους «16» δεν προχωρά. Ή θα μείνουμε με 14 ή θα πάμε στους 18. Αυτές είναι οι δύο κυρίαρχες τάσεις. Στη Ριζούπολη όμως αν και κλείδωσαν και πήγαν διακοπές, για κάποιο λόγο είναι σίγουροι ότι του χρόνου θα παίξουν στη Σούπερ Λιγκ 1. Τόσο σίγουροι που απόψε συμφώνησαν με τον Ντάουντα του Παναιτωλικού και μάλιστα έδωσαν και προκαταβολές. Μεταγραφή των 150.000 ευρώ δεν τη κάνεις στη Σούπερ Λιγκ 2. Ειδικά στην επόμενη που πάει να γίνει με 32 ομάδες σε μια ανήκουστη παρωδία!

Πως ο Απόλλωνας λοιπόν είναι τόσο σίγουρος; Ίσως λόγω του αστερίσκου της Ξάνθης που τον «χωράει» και στα τρία σενάρια. Ίσως λόγω… Ριζούπολης που όπως και να το κάνεις είναι μια γειτονιά από τα «κέντρα εξουσίας». Το παιχνίδι πάντως έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον, για όσους ξέρουν. Και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ