Αυτό ήταν τo κόλπο για να πάμε σε 15 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ

Αυτό ήταν τo κόλπο για να πάμε σε 15 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ

Απόλλωνας Σμύρνης και Ξάνθη στην προσπάθεια που κατέβαλαν να ακυρώσουν την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. είχαν μαζί τους τον «διαιτητή/εκπρόσωπο» που διόρισε με απόφαση της στη σύνθεση του Δικαστηρίου η Ε.Π.Ο. Παρόλαυτα…

Ελάχιστα σχολιάστηκαν βασικότατες λεπτομέρειες της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. στις προσφυγές του Απόλλων Σμύρνης και της Ξάνθης (των Χανίων ήταν από άλλο ανέκδοτο), που επεδίωξαν την ακύρωση της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. για τον ορισμό των αγώνων μπαράζ (όπως οι προκηρύξεις προβλέπουν) και τη συμμετοχή των δύο ομάδων στη Super League 1 για την αγωνιστική περίοδο 2020/2021 … και βλέπουμε!

Σήμερα, μέρες μετά από την «μη αναμενόμενη» (με βάση τις προβλέψεις των σχεδιαστών του κόλπου) απόφαση και με τις δύο ομάδες να επιχειρούν να επαναφέρουν από το παράθυρο την αναδιάρθρωση της κατηγορίας με δεκαπέντε (!!!) ομάδες ( να παραμείνει η Ξάνθη και να προβιβαστεί ο Απόλλωνας Σμύρνης), είναι καλό να υπενθυμίσουμε ένα μεγάλης σημασίας γεγονός και να αναδείξουμε ένα δεύτερο.

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. (οριστική και αμετάκλητη για το ελληνικό ποδόσφαιρο) στηρίχθηκε στις ψήφους των τριών τακτικών δικαστών (στην προβλεπόμενη πενταμελή σύνθεση του) σε μια εξέλιξη που, σχεδόν, κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει, καθώς ο περίγυρος διέδιδε ακραίες ανακρίβειες και στο μεσοδιάστημα από την εκδίκαση έως την έκδοση της απόφασης διακινούσε το σενάριο «είναι έτοιμη η φτιάξη, έχουμε τους περισσότερους μαζί μας», προσβλέποντας σε μια άνετη πλειοψηφία.

Γιατί άνετη; Επειδή, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, «μαζί τους» ήταν, ψυχή τε και σώματι» ο ένας εκ των «διαιτητών» που μετείχαν στη σύνθεση, ο οποίος εκπροσωπούσε (είχε οριστεί κιόλας από ) την Ε.Π.Ο. !!!

Απόλλωνας Σμύρνης και Ξάνθη στην προσπάθεια που κατέβαλαν να ακυρώσουν την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. είχαν μαζί τους, σύμμαχο τους, συνεργάτης τους, στήριγμα τους ( τον ίδιο και την ψήφο του) τον «διαιτητή/εκπρόσωπο» που διόρισε με απόφαση της στη σύνθεση του Δικαστηρίου η Ε.Π.Ο. !!!

Ο κ. Δημήτριος Μπουσμπουρέλλης ήταν ο «διαιτητής/ εκπρόσωπος» της Ομοσπονδίας, ο οποίος «διορίστηκε» (υποτίθεται) προφανώς με απόφαση του κ. Γραμμένου, Προέδρου της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., να υπερασπιστεί την απόφαση της Ομοσπονδίας και τον ορισμό των αγώνων μπαράζ, να διεκδικήσει, δηλαδή, προς όφελος της Ομοσπονδίας που τον διόρισε (και τον πλήρωσε) την επιβεβαίωση της ορθότητας των αποφάσεων της.

Ο κ. Μπουσμπουρέλλης ( γεωγραφικά τοποθετείται στην περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας), νομικός στο επάγγελμα, ανήκει στον επίσημο κατάλογο των «διαιτητών» που έχουν διοριστεί στην Ε.Π.Ο. για να μετέχουν (εφόσον επιλεγούν από ένα διάδικο ) στη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και να υπερασπίζονται, με τη στάση τους και τη νομική τους εμβρίθεια τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα αυτού που τους επιλέγει και τους διορίζει σε κάποια υπόθεση. Λειτουργία που τήρησαν στο έπακρο οι «διαιτητές/εκπρόσωποι» που όρισαν ο Απόλλωνας και η Ξάνθη κι έτσι προέκυψε το αποτέλεσμα 3-2.

Τον κ. Μπουσμπουρέλλη διόρισε στον πίνακα των «διαιτητών» του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου όχι η Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, όπως θα ανέμενε κανείς να πράξει για ένα νομικό της περιοχής ευθύνης της, αλλά η ίδια η Ε.Π.Ο.. Επιλογή της Ομοσπονδίας είναι ο κ. Μπουσμπουρέλλης στον πίνακα των «διαιτητών» του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, δηλαδή επιλογή της διοίκησης, δηλαδή του Προέδρου της, που σήμερα διοικεί και διαχειρίζεται (δηλαδή έτσι φαντάζεται) το ελληνικό ποδόσφαιρο, άρα ενδιαφέρεται σφόδρα να υπερασπιστεί με τον καλύτερο τρόπο τις αποφάσεις του κορυφαίου οργάνου που είναι η Εκτελεστική Επιτροπή.

Φεύ!!! Άλλαι μεν αι βουλαί της Ε.Π.Ο., άλλα ο Μπουσμπουρέλλης κελεύει (αφού πρώτα πείθεται από τα επιχειρήματα της αντίπαλης πλευράς) και ψηφίζει! Ο «διαιτητής/εκπρόσωπος» της Ε.Π.Ο. ψήφισε «και με τα δυο χέρια» στις δύο υποθέσεις (Απόλλων Σμύρνης κατά ΕΠΟ και Ξάνθη κατά Ε.Π.Ο.) υπέρ των δύο ομάδων και εναντίον της Ε.Π.Ο.!!!

Αυτή η διαπρεπής νομική οντότητα, διορισμένη στον πίνακα των «διαιτητών» του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου από την ίδια την Ε.Π.Ο, με απόφαση του Προέδρου της, έστειλε αδιάβαστη την Ε.Π.Ο. και τον Πρόεδρο της και συντάχθηκε σε όλα με τον αντίδικο «διαιτητή» εκπρόσωπο της κάθε ομάδας.

Κλασσικό το κόλπο, έχει ξανασυμβεί και πάντα κερδίζει όταν ετοιμαστεί σωστά και – το κυριότερο- με την επιβαλλόμενη εχεμύθεια. Επιτυχία 100% εξασφαλισμένη, από την ώρα που η Ε.Π.Ο. επιλέγει για «διαιτητή» – εκπρόσωπο της ένα μέλος της επίσημης λίστας των «διαιτητών» (ανακοινωμένης μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της), τον οποίο η ίδια διόρισε! Που να φανταστεί η «ταλαίπωρη» η Ομοσπονδία και «ο δις ταλαίπωρος» πρόεδρος της ότι « θα τους την κάνει» ο δικός τους άνθρωπος; Πώς να φτάσει μέχρι εκεί το μυαλό τους; Αυτά μόνο ο Βασιλάκης τα σκέφτεται (και τα προετοιμάζει) κι ύστερα εισπράττει.

Εννοείται (για να μην τρελαθούμε εντελώς), ότι ο κ. Μπουσμπουρέλλης διορίστηκε «διαιτητής» – εκπρόσωπος (κοινός μάλιστα) της Ε.Π.Ο. στις τρεις προσφυγές (Απόλλωνας, Ξάνθη, Χανιά) επειδή είχε αυτή ακριβώς την ικανότητα. Να πείθεται από τα επιχειρήματα του αντιδίκου, να κατανοεί τη δύσκολη θέση του και να του συμπαρίσταται στη δύσκολη στιγμή που περνάει!! Ανθρώπινες ιδιότητες και λειτουργίες…

Η εξαιρετικά κρίσιμη για τον σχηματισμό πλειοψηφίας συμμετοχή του κ. Μπουσμπουρέλλη ήταν «το κόλπο» που διέδιδαν οι ενδιαφερόμενοι και ο παράγοντας που τους έκανε να υποστηρίζουν ότι η υπόθεση είναι τελειωμένη.

Η στάση των δικαστών δεν άλλαξε απλώς την ιστορία. Αποκάλυψε και το κόλπο κι έτσι πλέον ο κάθε κατεργάρης κάθεται στον πάγκο του…

Με τις υγείες σας!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ