Ένας είναι ο υπεύθυνος για το «έγκλημα»

Ένας είναι ο υπεύθυνος για το «έγκλημα»

Ο ηθικός αυτουργός και όσων έγιναν στα Γιάννενα είναι ο Κλάτενμπεργκ. Μη γελιέστε: η εξυγίανση βρήκε το δόρυ της στο πρόσωπο του κ. Κλάτενμπεργκ και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει.

«Τον ξέρουμε τον ένοχο κι είναι γνωστή η αιτία» για το ειδεχθές διαιτητικό έγκλημα που συντελέστηκε στους «Ζωσιμάδες» με φυσικό αυτουργό τη διαιτητική εξάδα «Καραντώνης, Κοτσάνης, Απτόσογλου και λοιποί συγγενείς» σε βάρος του Ολυμπιακού και της ακεραιότητας του αγώνα.

Ο ηθικός αυτουργός, ο άνθρωπος πίσω από όλα αυτά λέγεται (και είναι ο) Μάρκ Κλάτενμπεργκ, με την ιδιότητα του ως επικεφαλής της αυτονομημένης Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), στα χέρια του οποίου εναπόθεσε, υποτίθεται, η UEFA την ελληνική διαιτησία για να την αναδιοργανώσει και να αναβαθμίσει την καταρρακωμένη στο πρόσφατο παρελθόν αξιοπιστία της.

Αυτός ο Άγγλος δανδής με συμπεριφορά γνήσιου τέκνου της πάλαι ποτέ Βρετανικής αυτοκρατορίας προς ιθαγενείς κοραλλιογενών νήσων του Ειρηνικού, προς τους οποίους κραδαίνει τα μπιχλιμπίδια της δήθεν δημοσιοποίησης των συνομιλιών των διαιτητών με τον VAR, ευθύνεται αποκλειστικά για το έγκλημα.
Η δική του αρρωστημένη ματαιοδοξία διαμόρφωσε τις συνθήκες για να εκδηλωθεί σε μια καθαρή και απλή φάση, ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού, στο κανονικό ποδόσφαιρο, η επιβεβλημένη σε κάθε διαιτητή του πίνακα της Α΄ κατηγορίας, που «σέβεται το ρόλο του και αναγνωρίζει ποιοι τον επέλεξαν να κάνει τι ακριβώς», αντιμετώπιση του Ολυμπιακού «όταν οι συνθήκες του αγώνα το επιτρέπουν».

Ο κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ ευθύνεται για την ακύρωση ενός καθαρότατου γκολ. Τόσο καθαρού, που ακόμη και τα πλέον ξεφωνημένα τέκνα της εξυγίανσης κατέβαλαν συγκλονιστικές προσπάθειες, από τηλοψία ή εγγράφως, για να καταφέρουν να «αποδείξουν» ότι η ακύρωση είναι σωστή «έστω και για χιλιοστά».

Για τον κ. Κλάτενμπεργκ, επιλογή κοινή, αλλά με διαφορετικές ευαισθησίες, των Big 4 για τη θέση του Προέδρου της ΚΕΔ ο Ολυμπιακός αποτελεί, προφανώς, μια άλλης τάξης μέγεθος σε σχέση με την «αγία τριάδα της εξυγίανσης».

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι ο Άγγλος δανδής διατήρησε ακέραιο τον πίνακα των διαιτητών της Α΄ κατηγορίας (Super League 1), που επέλεξε και του κληροδότησε το εκ Πορτογαλίας ενεργούμενο που ακούει στο όνομα Μέλο Περέϊρα, χωρίς να ασκήσει στον εν λόγω πίνακα την παραμικρή ένσταση ή να προχωρήσει στην ελάχιστη διαφοροποίηση, ακόμη και στους πλέον «τραγουδισμένους» που τον αποτελούν, ενώ είχε στη διάθεση του περισσότερο από ένα μήνα για να ασκήσει τη δική του πολιτική (αν διαθέτει).

Ο ίδιος ο κ. Κλάτενμπεργκ επέλεξε και διατήρησε στις θέσεις τους, μετά από μεγάλη μάχη, όλους τους βασικούς συντελεστές της διαχρονικής ξεφτίλας της ελληνικής διαιτησίας στα χρόνια της εξυγίανσης. Αυτός κράτησε «εν ζωή» τον Κουκουλάκη, ως εκπαιδευτή ΄ξ συνεργάτη εκπαιδευτή V.A.R., όταν αποτελεί κοινό τόπο μεταξύ των διαιτητών ότι ο εν λόγω λεβέντης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι στους στις προηγούμενες περιόδους για να μην εκπαιδευτεί επαρκώς κανένας διαιτητής V.A.R. και καταγγέλθηκε επανειλημμένα για την «μακαριότητα» των ενεργειών του.

Είναι ο ίδιος Μάρκ Κλάτενμπεργκ, που φρόντισε αμέσως και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση, με δημόσια ανακοίνωση του, να απαντήσει στον Ολυμπιακό και να διαμηνύσει στους ανθρώπους του ποιοι ακριβώς τον έφεραν στην Ελλάδα και τι ήρθε να κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επιχαίροντας, μάλιστα, για τη σκληρότητα της απάντησης του.

Μιλάμε για τον κ. Κλάτενμπεργκ που εποίησε τη νήσσα απέναντι στις μηνυτήριες αναφορές του ΝΠΣ Βόλος σε βάρος των διαιτητών, οι οποίες κατατέθηκαν στην εισαγγελία Βόλου και κατηγορούν τους ρέφερι για πιθανή «χειραγώγηση αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους», ζητώντας τη σχετική εισαγγελική διερεύνηση.

Καλώς ή κακώς ο Ολυμπιακός με τον κ. Κλάτενμπεργκ θα αναμετρηθεί στο προσεχές μέλλον, επειδή, εκτός των άλλων, ο Άγγλος αρέσκεται στις συγκρούσεις, σχεδόν τις επιδιώκει, άρα είναι εξαιρετικά πιθανό να προχωρήσει σε νέες σκληρότερες προκλήσεις απέναντι στους ερυθρόλευκους απλώς και μόνο για να γευτεί την ικανοποίηση της πρόκλησης με τις πλάτες των κανονισμών.

Μη γελιέστε: η εξυγίανση βρήκε το δόρυ της στο πρόσωπο του κ. Κλάτενμπεργκ και δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει. Αντίθετα, θα το χρησιμοποιήσει όπως καλύτερα μπορεί για να ακυρώσει τις προοπτικές του Ολυμπιακού για τον τίτλο της φετινής περιόδου και όσα εξ αυτού προκύπτουν για την εππομενη περίοδο.
Το διακύβευμα είναι ένα: το πρωτάθλημα, που οδηγεί στο επόμενο UEFA Champions League τον πρωταθλητή και «καταδικάζει» στην απογοήτευση του UEFA Conference Cup τους υπόλοιπους. Στον πόλεμο αυτό ο κ. Κλάτενμπεργκ στοιχήθηκε ήδη …

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ