Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ο κρυμμένος Καλπαζίδης και τα 6.700.000 € στην ΠΑΕ

Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Ο κρυμμένος Καλπαζίδης και τα 6.700.000 € στην ΠΑΕ

Ο Βαγγέλης Αγραφτος συνεχίζει την καταγραφή της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθης και υπενθυμίζει πώς ο Καλπαζίδης μετέφερε σε μία ημέρα 6.7 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ και αναρωτιέται εάν θα καταθέσει στην Εφέσεων.

Στις αρχές του 2015 ο ΠΑΟΚ εκδίδει και διαθέτει ένα ομολογιακό δάνειο ύψους εννιά εκατομμυρίων ( 9.000.000 ) ευρώ, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με μετατρέψιμες (σε μετοχές) ομολογίες.

Στις 27 Απριλίου 2015 η Dimera Ltd απέκτησε καταβάλλοντας το ισοδύναμο των οχτώ εκατομμυρίων εννιακοσίων χιλιάδων ( 8.900.000 ) Ευρώ σε ογδόντα εννιά (89) μετατρέψιμα (σε μετοχές) ομόλογα (αξίας  100.000  Ευρώ έκαστο).

Τα ομόλογα αυτά μπορούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα ομολογιακού δανεισμού, να μετατραπούν σε μετοχές σε συγκεκριμένες προθεσμίες, δηλαδή στις 28 Απριλίου 2019, στις 28 Απρίλιου 2020, στις 28 Απριλίου 2021 και στις 28 Απριλίου 2022.

Στις 28 Ιουνίου 2018, στις 17 Ιουλίου 2018 και στις 30 Ιουλίου 2018 η Dimera Ltd μεταβίβασε/πούλησε τα εξήντα εφτά (67) συνολικά από τα μερίδια/ομόλογα αυτά (50+10+7) στον κ. Καλπαζίδη έναντι συνολικού ποσού  6.683.301  Ευρώ με τρεις καταβολές ύψους  4.999.730  Ευρώ,  999.730  Ευρώ και  683.841  Ευρώ εκάστη.

Ζεστό, σπαρταριστό χρήμα κοντά στα  6.700.000  ευρώ φεύγει ακριβώς την ίδια ή την προηγούμενη ημέρα από τα ταμεία της RFA ως μερίσματα του κ. Καλπαζίδη προς την Dimera Ltd, ιδιοκτήτρια της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ, για να αποκτηθούν ομόλογα (μετατρέψιμα σε μετοχές) της ομάδας.

Τα λεφτά αυτά ο Καλπαζίδης δεν τα κράτησε ούτε μέρα (μην το χρεώσουν το παιδί).. Δευτέρα του τα δίνει η RFA, Τρίτη τα έχει ήδη η DIMERA και ο ΠΑΟΚ σαν να μην είναι δικά του τα λεφτά… δεν κρατά ούτε μέρα για να σκεφτεί την επένδυση!!!  Με άλλα λόγια ό,τι έβγαλε το παλληκάρι από το μαγαζί του τα έδωσε όλα στην ΠΑΟΚάρα – ζημιογόνο εταιρεία και πήρε ως εγγύηση για του επιστραφούν αυτά τα 6,7 εκατομμύρια κάτι χαρτιά που δεν μπορεί να τα κάνει απολύτως τίποτα… ούτε κορνίζα!!!!

Πήρε στα χέρια του ο κ. Καλπαζίδης τα 67 πακέτα (προς  100.000  το ένα), μετέφερε στη Dimera τα  6.700.000  Ευρώ και μετά τι έκανε;

Κι επειδή ο Καλπαζίδης είναι παλληκάρι με μπέσα και ότι λέει το τηρεί ούτε στις 28 Απριλίου 2019, ούτε στις 28 Απριλίου 2020 έκανε χρήση του δικαιώματος του να μετατρέψει τα ομόλογα που κατέχει σε μετοχές του ΠΑΟΚ Έχει κούτελο ο ΠΑΟΚ και δεν φοβάται μην χάσει τα λεφτά του… τα ψωρο 6,7 εκατομμύρια ευρώ… τι αξία έχουν μπροστά στην ΠΑΟΚΑΡΑ που για να πάρει το πρωτάθλημα και τα χωράφια στα Πηγάδια θα αγόραζε ο Καλπαζιδης!!!

Τι ;

Το έκανε και αυτό;;;!!!

Πήρε τα χωράφια για να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα!

Σύμφωνα, λοιπόν, με το κατατεθέν στην προηγούμενη εκδίκαση, ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων του κ. Φιλόπουλου και του κ. Βρυώνη, υπόμνημα του ΠΑΟΚ «ο Καλπαζίδης παρέμεινε πιστός στη δήλωση του και μέχρι σήμερα παραμένει αποκλειστικά πιστωτής του ΠΑΟΚ και εκτός από την συμφωνία ομολογιακών δανείων δεν έχει άλλη απαίτηση από τον ΠΑΟΚ».

Ενώπιον της ΕΕΑ, τον Ιανουάριο 2020, ο ΠΑΟΚ τα είπε λίγο διαφορετικά. «Δεν είχε δικαίωμα να προβεί σε μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές δυνάμει συμφωνητικού που είχε συναφθεί μεταξύ της ΠΑΕ και του Ι. Καλπαζίδη», ισχυρίζεται στο υπόμνημα του. Που είναι η πλάκα; Στα δήθεν συμφωνητικά που κατέθεσε στην ΕΕΑ, ως αποδεικτικό των ισχυρισμών της,  η Dimera Ltd πουθενά δεν αναφέρεται τέτοια παραίτηση.

Η Τράπεζα, μέσω της οποίας έγινε η αγορά των ομολογιακών μεριδίων από τον κ. Καλπαζίδη εγγράφως επιβεβαιώνει ότι συμφωνητικό με περιεχόμενο παραίτησης δικαιώματος δεν υπάρχει. Τι στο καλό γίνεται τελικά;

Αυτός, ο ίδιος κ. Καλπαζίδης είναι που αγόρασε στις 29.12.2014 από τον Khodarev -μέλους του ΔΣ της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ – την RFA Trading and Consulting Ltd.

Πώς την αγόρασε;;

Άγνωστο γιατί οι φορολογικές δηλώσεις του στην Ελλάδα όπως προέκυψε από την ΕΕΑ, τις χρονιές που δήλωνε κάποιο εισόδημα, δεν ξεπέρασαν ποτέ τις 30,000€!!!

Νομίζω η αρχή ξεπλύματος ακόμα το ψάχνει αυτό…

Και ο σερβιτόρος Καλπαζιδης κατάφερε να αναπτύξει την RFA από κάτι θνησιγενείς τζίρους που έκανε έως τότε σε κύκλους εργασιών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που προήλθαν, αποκλειστικά σχεδόν, από συναλλαγές με εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη.

Κι ενώ «αποδεικνύεται» μεγάλο επιχειρηματικό ταλέντο και γάτα στις επενδύσεις στην RFA, παίζει την αγορά στα δάχτυλα και εισπράττει μέρισμα που επαρκεί για να πληρώσει κοντά στα 6.7 εκατομμύρια Ευρώ για ομόλογα της ΠΑΟΚάρας που όχι μόνο δεν έχει δώσει μέρισμα ποτέ αλλά είναι και απολύτως ζημιογόνος, τα παίρνει στην κατοχή του και υπογράφει (έτσι ισχυρίζεται, χωρίς καμία απόδειξη, η Dimera) ιδιωτικό συμφωνητικό ότι δεν θα τα ζητήσει ποτέ πίσω, δηλαδή δεν θα τα μετατρέψει σε μετοχές ίσης αξίας, ώστε να έχει κι αυτός μια διασφάλιση.

Σοβαρά τώρα, υπάρχει άτομο (το πιο άσχετο ρε φίλε, πόσο μάλλον τακτικός δικαστής και μάλιστα εφέτης) στον πλανήτη ολόκληρο που θα δικάσει υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης με πρωταγωνιστή τον κ. Ι. Καλπαζίδη και θα πεισθεί για την αθωότητα των εμπλεκομένων από τα παραπάνω επιχειρήματα;

Δηλαδή, περιμένει κανείς να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων ο ΠΑΟΚ, και οι λοιποί συγγενείς και να τολμήσουν, έστω, να αναφέρουν αυτές τις γελοιωδέστατες δικαιολογίες με την απαίτηση μάλιστα να γίνουν δεκτές;

Αλήθεια, στην εκδίκαση της Τετάρτης 09 Δεκεμβρίου 2020 υπάρχει καμία περίπτωση αυτός ο μέγας επιχειρηματίας του real estate, ο διασημότερος «εθνικός ανιψιός» να εμφανιστεί, ως μάρτυρας, ενώπιον των δικαστών και να επαναλάβει όσα έχουν ήδη καταθέσει για τον ίδιο ο ΠΑΟΚ, η Dimera κι η οικογένεια Σαββίδη; Που είναι κρυμμένος; Ποιοι του έχουν απαγορεύσει και να αναπνέει ακόμη χωρίς την έγκριση τους όσο το κομπόδεμα του εξανεμίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ