Ολυμπιακός : Ξημέρωσε μια άλλη μέρα

Ολυμπιακός : Ξημέρωσε μια άλλη μέρα

Όταν με το καλό έρθει η ώρα του Europa League όλα θα είναι διαφορετικά. Η «διαβολοπερίοδος» θα έχει λήξει, ο Ολυμπιακός θα έχει αναδιοργανωθεί, η ομάδα θα διαθέτει περισσότερες ανάσες και τα κενά θα έχουν καλυφθεί.

Τα καλά νέα: ο Ολυμπιακός είναι, έστω δια της τεθλασμένης, στην επόμενη φάση του Europa League, ανεβάζει το ατομικό του ranking στην UEFA και έχει όλο το χρόνο μπροστά του να δει και να αποφασίσει τι θέλει από τη ζωή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κατάφερε με τον χειρότερο τρόπο να αποκομίσει το καλύτερο αποτέλεσμα στο τέλος μιας «διαβολοπεριόδου» για την ομάδα που ξεκίνησε πέρσι τον Ιούλιο και συνεχίστηκε μέχρι χθες το βράδυ χωρίς διακοπή, χωρίς την παραμικρή ανάσα.

Στο διάστημα αυτό (σε αντίθεση με τους εγχώριους ανταγωνιστές τους) οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν ούτε μια εβδομάδα ξεκούρασης, μπήκαν, βγήκαν και ξαναμπήκαν σε αγωνιστικές υποχρεώσεις σε κορυφαίο επίπεδο (πρωτάθλημα, κύπελλο, προκριματικά UEFA Champions League) με τις ανάσες τους μετρημένες, με τις δυνάμεις τους σε υποχώρηση, επηρεασμένοι σημαντικά από την πανδημία και τραυματισμένοι βαρύτατα από την απουσία ξεκούρασης. Οι οργανισμοί δεν πρόλαβαν να συνέλθουν, να ανακτήσουν δυνάμεις και στη συνέχεια να μπουν σε διαδικασία έντασης και πάλι, αλλά με επαρκές οξυγόνο.

Οι ενστάσεις του στυλ «ας πρόσεχαν, αυτή είναι η δουλειά τους» είναι, ως ένα βαθμό, αποδεκτές, αλλά όταν επιχειρείται να γενικευθούν οδηγούν σε ποδοσφαιρικό παραλογισμό. Κανένας οργανισμός δεν αντέχει σε αυτή την επιβάρυνση, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει με στοιχειώδη επάρκεια τόση και τέτοιας έντασης πίεση.

Ότι ο Ολυμπιακός εμφανίζεται να υποφέρει στα βασικά στοιχεία φυσικής κατάστασης και να υπολείπεται σε αγωνιστική δυναμική Δεκέμβριο μήνα, δεκαεφτά plus μήνες από τότε που ξεκίνησε (Ιούνιος 2019) την προετοιμασία για την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο, είναι, για το ελληνικό ποδόσφαιρο που οι ποδοσφαιριστές ξεκινάνε το πρωτάθλημα στα τέλη Αυγούστου και τον Οκτώβριο χρειάζονται ξεκούραση, ένα θαύμα.

Τα κακά νέα: Όταν μάλιστα στη διαδικασία αυτή η ομάδα δεν παίρνει (όπως έχει σχεδιάσει) τις βοήθειες που ζητάει από τις προσθήκες ποδοσφαιριστών που έγιναν στην προηγούμενη μετεγγραφική περίοδο η πίεση, στην οποία καλείται να επιβιώσει και να ανταποκριθεί αγωνιστικά, αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς οι περισσότερο επιβαρυμένοι οργανισμοί καλούνται να ανταπεξέλθουν και στις νέες υποχρεώσεις.

Για το τελευταίο προφανώς έχουν εξαχθεί κρίσιμα και πολύτιμα συμπεράσματα από την υπεύθυνη τεχνική ηγεσία και τους αρμόδιους του ποδοσφαιρικού τμήματος και αναμένονται οι εξελίξεις που, όπως όλα δείχνουν, έχουν δρομολογηθεί για την κάλυψη βασικών αναγκών που κραυγάζουν!

Υποσημειώνω την απουσία των οπαδών του Ολυμπιακού από την εξέδρα, όταν είναι τοις πάσι γνωστό πόσο «συναισθηματικός οργανισμός» είναι οι ερυθρόλευκοι και σε πόσο σημαντικό βαθμό επηρεάζονται από την έδρα τους.

Η μεγάλη εικόνα, όμως, παραμένει, σε πείσμα των έντονων συναισθημάτων των οπαδών που γεννήθηκαν δικαιολογημένα από μια κάκιστη βραδιά, θετική.

Η ομάδα είναι μέσα σε όλους τους στόχους της, χωρίς, στην ουσία, απώλειες, πλην κάποιων επικοινωνιακών που συνδέονται με την αποτυχία της να προκριθεί στην επόμενη φάση του UEFA Champions League, στόχος εξαρχής δύσκολος. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι αυτός ο περίεργος σύλλογος έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης με εννιά (9) και δέκα (10) βαθμούς και δεν κατέρρευσε. Χρειάζονταν μια χρονιά να βρει τρόπο να τρυπώσει, έστω στο Europa League, με τρεις (3) βαθμούς και καλύτερη θέση στην ισοβαθμία με τη Μαρσέιγ.

Τι θέλω να πω με όλα αυτά; Ξημέρωσε μια άλλη μέρα. Όταν με το καλό έρθει η ώρα της επόμενης υποχρέωσης στις διοργανώσεις της UEFA (Φεβρουάριος 2021) όλα θα είναι διαφορετικά. Η διαβολοπερίοδος θα έχει λήξει, ο Ολυμπιακός θα έχει αναδιοργανωθεί, η ομάδα θα διαθέτει περισσότερες ανάσες, τα κενά στον ένα ή στον άλλο βαθμό θα έχουν καλυφθεί, το μυαλό θα είναι καθαρότερο.

Μέχρι τότε έχει την υποχρέωση να μείνει πρώτος στο πρωτάθλημα (αυτός είναι ο βασικός στόχος) και να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στις εθνικές διοργανώσεις.

Έτσι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, πολύ περισσότερο σε αυτή την περίεργη περίοδο που ζούμε, το τέλος της οποίας κανένας δεν μπορεί να προδιαγράψει ή να εγγυηθεί. Με ελπίδες βαδίζουμε όλοι και προσδοκίες πως κάτι καλύτερο θα προκύψει. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να είναι η εξαίρεση σε ένα παγκόσμιο κανόνα. Κανένας σήμερα δεν είναι η εξαίρεση. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ