Η μεθόδευση της ΕΠΟ για χάρη του ΠΑΟΚ, το ξεμπρόστιασμα από τον Αγραφιώτη και ο… Γκαγκατσάκος!

Η μεθόδευση της ΕΠΟ για χάρη του ΠΑΟΚ, το ξεμπρόστιασμα από τον Αγραφιώτη και ο… Γκαγκατσάκος!

Ο Τάκης Αγραφιώτης υπενθύμισε στους «εξυγιαντές» της ΕΠΟ, πώς μεθόδευσαν το πρόγραμμα για να κάνουν το χατίρι του ΠΑΟΚ, έκανε πλάκα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, αλλά ο... Μάκης πετάχτηκε.

Το Κύπελλο Ελλάδος αποτελεί τη μοναδική διοργάνωση που κουμαντάρει η ΕΠΟ και αφορά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μία διοργάνωση που κάθε λίγο και λιγάκι επιβεβαιώνει την ανυπαρξία, την ανικανότητα, αλλά και την υποτακτική στάση της Ομοσπονδίας στους απέναντι «αφέντες» της. Μια στάση που επιβεβαιώθηκε με το πρόγραμμα του Κυπέλλου. Αλλά και στη συνεδρίαση της ΕΕ, πριν την κλήρωση, όπου ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, έτριψε στα μούτρα των «εξυγιαντών» τη μεθόδευση την οποία έκαναν, με μόνο στόχο να πληγούν οι πρωταθλητές.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου, η ΕΠΟ είχε αποφασίσει με κάθε τρόπο να «περιμένει» δήθεν την απόφαση των λοιμωξιολόγων, για το εάν θα επιτρέψει να συμμετάσχουν οι ομάδες της Super League στο Κύπελλο. Κάτι που θα σήμαινε ότι έπρεπε να έχουν αρχίσει προπονήσεις και αγώνες, τουλάχιστον στις αρχές Ιανουαρίου. Μάλιστα, για αυτό είχαν βγει και τα περίφημη δύο σενάρια διεξαγωγής του Κυπέλλου, με και χωρίς της ομάδας της SL2.

Από τότε ο Τάκης Αγραφιώτης είχε ζητήσει από την ΕΠΟ να αφήσει εκτός Κυπέλλου την SL2, καθώς και ο πρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, είχε ξεκαθαρίσει ότι οι ομάδες που εκπροσωπούσε, δεν είχαν καμία διάθεση να ασχοληθούν με τη διοργάνωση, αλλά με το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και ουσιαστικά είχαν προαναγγείλει ότι δεν θα συμμετέχουν, ακόμη κι αν τους δινόταν η δυνατότητα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και με τη σημερινή απόφαση της ΕΠΟ να αποκλείσει τους συλλόγους της SL2. Διεξάγοντας το Κύπελλο μόνο με της ομάδας της πρώτης κατηγορίας.

Γιατί είχε γίνει όλο αυτό; Γιατί είχε επιλεγεί η καθυστέρηση και η κωλυσιεργία από την πλευρά της ΕΠΟ; Μα, φυσικά, για να γίνει το χατίρι του ΠΑΟΚ. Να μεθοδευτεί η διεξαγωγή του ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 13 Ιανουαρίου και όχι σε αυτή την ημερομηνία να μπει το πρώτο παιχνίδι της 1ης φάσης του Κυπέλλου. Ετσι, η πρώτη φάση του Κυπέλλου πήγε για τις 20 Ιανουαρίου, με το ντέρμπι της Τούμπας να ορίζεται αναγκαστικά στις 13/01, λόγω έλλειψης ημερομηνιών. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να πρέπει να παίξει τρία εκτός έδρας παιχνίδια, μέσα σε 7 ημέρες (Τρίπολη, Αγρίνιο, Τούμπα). Κόντρα στη συμφωνία που υπήρχε στη Λίγκα.

Σήμερα, λοιπόν, στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΕΠΟ για την οριστικοποίηση του τρόπου διεξαγωγής του Κυπέλλου και ποιων ομάδων θα συμμετείχαν, ο Τάκης Αγραφιώτης επέλεξε να κάνει πλάκα στους εξυγιαντές για τη φαιδρή μεθόδευσή τους, με την οποία «έσπασαν» τη συμφωνία κυρίων της Super League, να μην παίξει καμία ομάδα τρία σερί εκτός έδρας παιχνίδια, λόγω covid. Στον ΠΑΟΚ και την ΕΠΟ, όμως, δεν περισσεύει η έννοια του ευ αγωνίζεσθαι…

Βλέποντας την απόφαση της ΕΠΟ για μη διεξαγωγή των ομάδων της SL2, αλλά και τη δυνατότητα δύο ομάδων να προκριθούν χωρίς αγώνα στους «8», πρότεινε να περάσουν απευθείας οι φιναλίστ του περσινού τελικού, Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος από την πλευρά του, αντέτεινε «Οχι, να περάσουν απευθείας οι φιναλίστ από 17-18-19». Μην μπορώντας να κατανοήσει τον εμπαιγμό του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού. Ενώπιον ενός συστήματος ανθρώπων, που «έφτιαξε» το πρόγραμμα του Κυπέλλου, μόνο και μόνο για να κάνει το χατίρι του ΠΑΟΚ και να δυσκολέψει τον Ολυμπιακό. Τη μοναδική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και προσπαθεί να σώσει ό, τι σώζεται από το κατεστραμμένο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από την κατάντια.

ΥΓ. Ο Γκαγκατσάκος έτρεξε να προλάβει. Αφού κατάλαβε τι έγινε, πήρε γρήγορα τηλέφωνο τα «παιδιά» να γράψουν πόσο έξυπνο ήταν το «αστείο» που έκανε. Μόνο που δεν κατάλαβε ποιοι ήταν στα αλήθεια το αστείο. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ