Ο Πάμπλο Γκαρσία πήρε τον ΠΑΟΚ στο -1 και τον έφτασε στο -17 από τον Ολυμπιακό (Pics)

Ο Πάμπλο Γκαρσία πήρε τον ΠΑΟΚ στο -1 και τον έφτασε στο -17 από τον Ολυμπιακό (Pics)

Οι τραγικές επιδόσεις του (προπονητή) Πάμπλο Γκαρσία και το απίστευτο αρνητικό σερί από την ημέρα που ανέλαβε, με αποτέλεσμα να χαθεί ήδη ο τίτλος για τον ΠΑΟΚ!

Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν τρία χρόνια αήττητος στον πάγκο των Νέων του ΠΑΟΚ. Και αυτό αποτέλεσε το «διαβατήριό» του για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της πρώτης ομάδας του Δικεφάλου. Παρά το γεγονός ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν ήθελε, εν τέλει πείστηκε από το σύστημα της ομάδας του πως ο «Ινδιάνος» ήταν ο ιδανικός για τη μετά-Αμπέλ Φερέιρα εποχή. Ωστόσο, την ώρα που ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ πανηγύριζε τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, που κατέκτησε με τη νέα του ομάδα, Παλμέιρας, ο αγαπημένος των οπαδών, βιώνει τη σκληρή πραγματικότητα.

Ο Γκαρσία ανέλαβε επίσημα τον ΠΑΟΚ στις 31 Οκτωβρίου. Η ομάδα του είχε 9 βαθμούς σε 5 αγώνες και είχε έναν πόντο λιγότερο από τον Ολυμπιακό (με ένα παιχνίδι περισσότερο).

Σχεδόν 3,5 μήνες μετά, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται 17 βαθμούς μακριά από τον Ολυμπιακό. Εχει μείνει έξω από την Ευρώπη χάνοντας την πρόκριση μέσα από τα χέρια του και με τις κάκιστες επιλογές του προπονητή του να τον βαρύνουν. Ενώ παράλληλα αποδυναμώθηκε, χάνοντας τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του (Γιαννούλης), ενώ η ενίσχυση περιλάμβανε σημαντικά ονόματα (Κρμέντσικ, Καγκάβα, Μπάμπα Ραχμάν), αλλά ουσιαστικά μόνο ο Ουάρντα με τον Τσέχο σέντερ φορ, που ήρθε δανεικός χωρίς οψιόν, βοηθούν.

Σε αυτό το διάστημα ο Γκαρσία δεν έχει καταφέρει να κάνει αυτό για το οποίο προβιβάστηκε από την Κ19. Δεν έχει μπορέσει να κάνει έναν πιο μαχητικό ΠΑΟΚ και κυρίως δεν έχει καταφέρει να βάλει στην αγωνιστική του εξίσωση κανένα από τα σπουδαία ταλέντα που παρήγαγε ο σύλλογος στην ακαδημία του. Με μόνο τον Τζόλη να βρίσκεται στην κουβέντα της 11άδας και να λάμπει με την παρουσία του. Αλλά όλοι οι άλλοι, είναι στην αφάνεια. Με τον Παμπλίτο να «εξαφανίζει» ακόμη και τον Μιχαηλίδη, ένα παιδί που κέντρισε το ενδιαφέρον κορυφαίων συλλόγων με τα προσόντα του.

Ο κόσμος συνεχίζει να αγαπάει τον Πάμπλο Γκαρσία. Αλλά τον πρώην ποδοσφαιριστή. Τη σημαία. Όχι τον προπονητή. Και τα αποτελέσματα εξηγούν το γιατί. Σε όλες τις διοργανώσεις έως τώρα με τον Ουρουγουανό τεχνικό, ο ΠΑΟΚ έχει 22 ματς, 12 νίκες, 5 ήττες, 5 ισοπαλίες. Στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Εχει 9 νίκες, 3 ήττες, 4 ισοπαλίες.

Αλλά στην πραγματικότητα οι επιδόσεις είναι κάκιστες. Στα δύσκολα ο Γκαρσία, απέτυχε παταγωδώς. Ηττήθηκε από τον Αρη και τον Ατρόμητο, είχε μία ισοπαλία στην Τούμπα και μια ήττα-μαχαιριά από τον Ολυμπιακό, δεν νίκησε την ΑΕΚ στην έδρα του και επικράτησε μόνο του μισού Παναθηναϊκού και αυτό με τα χίλια ζόρια, ενώ το απόγευμα της Κυριακής λίγο έλειψε (για την ακρίβεια, άξιζε να χάσει) από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οσο για τις ομάδες που έχει νικήσει στο πρωτάθλημα; Είπαμε, με εξαίρεση την εντός έδρας νίκη από του Παναθηναϊκού (2-1), έχει νικήσει επίσης μόνο τους: Παναιτωλικό (3-1 εκτός), Απόλλων Σμύρνης (31 εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (2-1 εντός), Λαμία (2-0 εκτός), Αστέρα Τρίπολης (2-0 εντός), Βόλο (3-1 εντός) και τον συνήθη ύποπτο ΟΦΗ (3-0 εκτός).

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΕΠΙ ΓΚΑΡΣΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ