Πολυϊδιοκτησία, αυτή η δικαιολογία (της αποτυχίας)

Πολυϊδιοκτησία, αυτή η δικαιολογία (της αποτυχίας)

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να χτίσει αφήγημα αποτυχίας πάνω στην πολυϊδιοκτησία και με ανακοινώσεις όλου του οργανισμού, να αποκρύψει τα πραγματικά γεγονότα.

Η απαλλαγή του ΠΑΟΚ από την Επιτροπή Εφέσεων, αναφορικά με την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, που οδήγησε στον υποβιβασμό της Ξάνθης (σ.σ. ακόμη αναζητείται ο λόγος που δεν έκανε η ίδια προσφυγή στο CAS και να σωθεί), προκάλεσε μια ιδιαίτερη ευφορία σε ορισμένους. Υπερβολική ευφορία, σχεδόν… αλκοολική. Σε σημείο να προκύπτει η πιθανότητα, να ήταν νοθευμένη. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαύγεια και την επικοινωνία με το περιβάλλον.

Μνημείο αμετροέπειας και… ευθυμίας η χθεσινή ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ. Σε σημείο και οι ίδιοι να χάσουν τόσο το μέτρο και την πραγματικότητα, που άρχισαν να το διασκεδάζουν. Τραβώντας από τα μαλλιά τα… γεμάτα στοιχεία επιχειρήματά τους. #NOT.

«Δικαιούται δια να ομιλεί για την προσθήκη ακόμη ενός κρίκου στην αλυσίδα κλοπών απέναντι στον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας, τον ιστορικό ΠΑΟΚ», γράφει η διοίκηση Κατσαρή. Και δεν είναι μεμπτό. Βλέπετε, ο καθένας θεωρεί και κρίνει την ομάδα του ως την καλύτερη στον κόσμο. Και οι οπαδοί του Μακεδονικού, αυτόν βλέπουν ως καλύτερη ομάδα. Αρα, ουδέν πρόβλημα. Αλλά από εκεί και κάτω αρχίζουν τα «ωραία».

«Από (…) τις προσπάθειες αρπαγής ποδοσφαιριστών με σκοπό την δική τους ενδυνάμωση και τη δική μας αποδυνάμωση με χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Γιώργου Κούδα, έως τις τελευταίες «κλοπές πρωταθλημάτων του 2018 και του 2020, ο ΠΑΟΚ δικαιούται να νιώθει πικρά δικαιωμένος», αναφέρει σε άλλο σημείο η ανακοίνωση. Και σκέφτεσαι εσύ ο αδαής;

Μα, ο Κούδας δεν είχε πάει ο ίδιος στα γραφεία του «Φωτός»; Δεν είχε μιλήσει για τη φλόγα που έκαιγε μέσα του, για να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό; Δεν είχε φορέσει και φωτογραφηθεί με την ερυθρόλευκη; Δεν έλεγε ότι προτιμάει να κόψει το ποδόσφαιρο από το να μην παίξει στον Ολυμπιακό; Δεν είχε επιστρέψει στην Τούμπα με χουντική παρέμβαση του διαβόητου Ασλανίδη;

Επίσης, σχετικά με τα περί… κλοπής του πρωταθλήματος του 2018. Ο χούλιγκαν που πέταξε το χαρτί ταμειακής στον Οσκαρ Γκαρσία ήταν ή δεν ήταν στα επίσημα; Ο Ιβάν Σαββίδης μπούκαρε ή όχι με το πιστόλι στον αγωνιστικό χώρο, στο ντέρμπι με την ΑΕΚ;

Οσο για το ανέκδοτο περί του περσινού πρωταθλήματος; Πάμε να το δούμε κι αυτό. Για να καταλάβουμε πόσο κακό είναι το παραμύθι που πουλάει ο ΠΑΟΚ, περί… επηρεασμούς της ψυχολογίας. Πήγε, λοιπόν, να δούμε τα πραγματικά γεγονότα και όχι αυτά που πουλάει η προπαγάνδα του ΠΑΟΚ. Για ένα πρωτάθλημα που χάθηκε με 18 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό.

27 Ιανουαρίου 2020: Η ΕΕΑ βγάζει το πόρισμα για τον ΠΑΟΚ και επιβεβαιώνει την πολυιδιοκτησία και την κυριαρχική επιρροή στην Ξάνθη. Είμαστε στην 21 αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος συνέχεια. Μένει στο 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την Κυριακή. Τη Δευτέρα ο ΠΑΟΚ νικάει 1-0 τον Βόλο με πέναλτι που έκανε δανεικός ποδοσφαιριστής του

στην ομάδα της Μαγνησίας. Και έτσι προσπερνάει με έναν βαθμό 52-51.

Την 22η αγωνιστική ο Ολυμπιακός νικάει την Ξάνθη (3-1) και ο ΠΑΟΚ χάνει με πανωλεθρία από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (2-0). Σε ένα ντέρμπι. Την 23η αγωνιστική ο Ολυμπιακός περνάει από το Περιστέρι με γκολ του Χασάν στο 90. Ο ΠΑΟΚ κάνει βόλτα με τον ΟΦΗ 4-0 στην Τούμπα (57-55). Την 24η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός νικάει 4-0 τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ 2-1 εκτός έδρας τη Λάρισα. Την 25η αγωνιστική ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και με νίκη περνάει πάλι πρώτος. Ο Ολυμπιακός αλώνει την έδρα του Δικεφάλου (1-0) και αυξάνει τη διαφορά στους 5 βαθμούς. Την 26 και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας, ο ΠΑΟΚ μένει στο 1-1 με την… Ξάνθη στα Πηγάδια. Και κάπως έτσι φτάνει η διαφορά στο +7. Διαφορά που στα πλέι οφ έφτασε το +18. Διαφορά που δεν την λες ακριβώς και… κλοπή τίτλου.

Λέει ο ΑΣ ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ θεωρεί ότι οι δέκα του τίτλοι στο ποδόσφαιρο αντιστοιχούν με τουλάχιστον 100 τίτλους σαν και αυτούς που υπερηφανεύονται, και οι οποίοι έχουν την αξία απλής κατσαρόλας».

Με αυτή τη λογική ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να ισχυριστεί «κλοπή» δύο τίτλων τη φετινή σεζόν. Γιατί; Διότι ο Ολυμπιακός απέκλεισε τον Δικέφαλο του Βορρά και στο Κύπελλο, το οποίο εν τέλει κατέκτησε. Αυτό γιατί δεν το καταγγέλλει ο ΑΣ ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ και όλα τα εξαπτέρυγα; Μάλλον δεν υπάγεται στην ψυχολογική πίεση που άσκησε η απόφαση της ΕΕΑ και των λοιπών δικαστηρίων.

Θέλετε και το πιο αστείο από όλα; Ακόμη και με την επιστροφή του -7, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να πανηγυρίζει την κατάκτηση της δεύτερης θέσης της Super League με… κάλπικο τρόπο. Μουσαντένια. Παράνομα. Διότι η ομάδα του Μάκη Γκαγκάτση, που τόσο αδικήθηκε και… επηρεάστηκε πέρυσι από την πολυϊδιοκτησία, δεν είχε τη διαύγεια που αναφέραμε παραπάνω, να επικυρώσει τα δελτία υγείας των ποδοσφαιριστών της. Οχι ενός και δύο, αλλά 12 ποδοσφαιριστών. Ούτε ομάδα του τοπικού της ΕΠΣ Μακεδονίας του Γραμμένου. Δίνοντας την ικανοποίηση στον Μελισσανίδη να κάνει τον… μεγαλόψυχο, κόντρα στις βουλές των οπαδών της ομάδας του, προσφέροντας απλόχερα το χρυσοφόρο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. Και για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ολυμπιακός και η πολυϊδιοκτησία φταίνε που ο ΠΑΟΚ ξεπούλησε το ρόστερ που κατέκτησε το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, έχασε για ακόμη μία φορά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και είναι ήδη στο -17 από τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ