Οι δικαιολογίες του ΠΑΟΚ, το παραμύθι του επηρεασμού και οι αποστομωτικοί +35 βαθμοί του Ολυμπιακού!

Οι δικαιολογίες του ΠΑΟΚ, το παραμύθι του επηρεασμού και οι αποστομωτικοί +35 βαθμοί του Ολυμπιακού!

Ο ΠΑΟΚ επέλεξε να στηρίξει επικοινωνιακά την αποτυχία του στην... πολυϊδιοκτησίας, αλλά η εισήγηση Σπανού και η αντίδραση του Ολυμπιακού, διασύρουν τους ισχυρισμούς του.

Η επόμενη ημέρα από την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων βρήκε τον ΠΑΟΚ να αναζητά τρόπους να καλύψει την αγωνιστική διαφορά του από τον Ολυμπιακό. Να αναζητά άλλοθι. Όχι για το σήμερα, αλλά για το παρελθόν. Για το περσινό χαμένο πρωτάθλημα. Για ένα πρωτάθλημα που οι Ερυθρόλευκοι το κατέκτησαν με 18 βαθμούς διαφορά (91-73).

Ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε δύο φορές μέσα στην Τούμπα. Ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε εν μέσω μιας ακραίας, πρωτοφανούς, ανύπαρκτης, δίωξης από την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Διότι το παραμύθι που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, περί… επηρεασμού και απογοήτευσης των ποδοσφαιριστών τους, είναι απλά για λαϊκή κατανάλωση. Ένα επικοινωνιακό κατασκεύασμα, το οποίο δεν πείθει κανέναν.

Εξάλλου, ποιος ξεχνάει, ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε ακόμη χειρότερη θέση από τον Δικέφαλο του Βορρά στη διάρκεια της περσινής χρονιάς.

Κι όμως, όταν έγινε γνωστή η περιβόητη «εισήγηση Σπανού», περί υποβιβασμού του Ολυμπιακού και αποκλεισμού του Βαγγέλη Μαρινάκη από κάθε σχέση με το ποδόσφαιρο, με αφορμή στη στημένη, την κατασκευασμένη (όπως αποδείχθηκε και στα ποινικά δικαστήρια) υπόθεση των στημένων αγώνων, οι Ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν, αλλά αντιθέτως αύξησαν τη διαφορά τους από τον ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο όταν και έγινε η εισήγηση, ο Ολυμπιακός αύξησε επιπλέον 11 βαθμούς τη διαφορά του από τους Θεσσαλονικείς, κυριαρχώντας στο πρωτάθλημα και αποκλείοντας τον Δικέφαλο στο Κύπελλο, μετά από ήττα στην Τούμπα (3-2) και ανατροπή στο Καραϊσκάκη.

Το παραμύθι του ΠΑΟΚ, λοιπόν, δεν έχει δράκο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κανέναν νόημα να μπει στη διαδικασία να απαντήσει στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσει να πείσει κάποιον που έχει ήδη αποφασίσει να χτίσει ένα σενάριο για να δικαιολογήσει την αποτυχία του.

Εξάλλου, το πραγματικό ποδόσφαιρο, έχει δώσει την απάντησή του στους Θεσσαλονικείς. Η συνολική διαφορά μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ πέρυσι και φέτος, είναι στους 35 βαθμούς (18 πέρυσι, 17 φέτος). Οπότε, μάλλον κάποιος δεν λέει όλη την αλήθεια. Κάποιος προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για τον καταποντισμό του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ