Ο Τζόλης, οι… ευχές του ΠΑΟΚ στη Wasserman, το μήνυμα «όχι καψώνια» και οι λεπτομέρειες του deal που δείχνει «έτοιμη» πώληση

Ο Τζόλης, οι… ευχές του ΠΑΟΚ στη Wasserman, το μήνυμα «όχι καψώνια» και οι λεπτομέρειες του deal που δείχνει «έτοιμη» πώληση

Η αποκάλυψη από to10.gr για τη νέα μανατζερική στέγη του Τζόλη και οι εξελίξεις στην υπόθεση πώλησής του από τον ΠΑΟΚ, που πλέον είναι θέμα χρόνου.

Ο Χρήστος Τζόλης είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ. Ο παίκτης που κάνει τη διαφορά. Αυτός που από το… πουθενά έγινε ο πιο «ακριβός» ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Δικεφάλου. Ο παίκτης που μόλις στα 19 του, έχει κάνει όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να μιλάει για χάρη του. Κάτι διόλου τυχαίο, βεβαίως, καθώς με τον τρόπο που αγωνίζεται, δείχνει ότι δεν έχει ταβάνι. Κάτι που οδήγησε και μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Οπως ήδη αποκάλυψε to10.gr, ο Τζόλης υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία «Wasserman». Μια συμφωνία που είχε τις… ευλογίες του ΠΑΟΚ. Για την ακρίβεια, μια συμφωνία που φέρεται να επεδίωξε ο Δικέφαλος του Βορρά. Επενδύοντας σε μια τεράστια εταιρεία το μέλλον του ποδοσφαιριστή του. Επενδύοντας στις επαφές και τις «άκρες» της Wasserman. Οχι σε κάποιον από τους συνεργαζόμενους με την εταιρεία ατζέντηδες, αλλά με τον άνθρωπο που έχει το γενικό πρόσταγμα στην Ευρώπη, τον Πολ Μάρτιν. Ο οποίος και μίλησε με τον Ρέμπε και εν τέλει ήρθε στην Ελλάδα και πήρε την υπογραφή του Τζόλη. Διότι, επαναλαμβάνουμε, δεν μιλάμε για συμφωνία απλά, αλλά για υπογραφές. Επίσημα πράγματα. Το ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το deal, είναι άλλο θέμα. Θα γίνει και αυτό.

Ο ΠΑΟΚ πείστηκε από τον Ρέμπε ότι από όλους τους ενδιαφερόμενους για να «κλέψουν» την υπογραφή του Τζόλη και να τον εντάξουν στο πελατολόγιό τους, η Wasserman θα μπορούσε να αποτελέσει ευεργετικό deal και για τον σύλλογο. Οχι μόνο για την επερχόμενη πώληση (με ποσό ρεκόρ) του 19χρονου επιθετικού, αλλά και για την επιθυμία της ομάδας να μπει στο «παζάρι». Να αρχίσει να ανοίγει πόρτες στα μεγάλα «μαγαζιά» της Ευρώπης και να μπορεί να πουλάει παίκτες στην ελίτ. Και όχι μόνο στην ανατολική Ευρώπη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τζόλη, είναι σαφές ότι πέρα από τη γενναία αύξηση που έλαβε από τον ΠΑΟΚ για να ανανεώσει το καλοκαίρι και να μην φύγει με την αστεία ρήτρα των 2.000.000 € που υπήρχε στο συμβόλαιό του, υπάρχουν και μια σειρά από «παροχές» που εξασφάλισε. Οι οποίες δεν έχουν γίνει γνωστές. Αλλά υπάρχουν. Και είανι σημαντικές. Εξάλλου, ο αμερικανικός τρόπος προσέγγισης παικτών (σ.σ. η Wasserman είναι αμερικανική εταιρεία) εμπεριέχει τέτοιου είδους συναλλαγές με τους πελάτες της. Και για έναν τέτοιο κολοσσό, το να πείσει τον Τζόλη και την οικογένειά του δεν ήταν και το πιο δύσκολο πράγμα του κόσμου.

Σε συνδυασμό, λοιπόν, με το… πατρονάρισμα από τον ΠΑΟΚ, την πολύ θετική προσέγγιση με τον αδερφό του Τζόλη, που έκανε τις περισσότερες επαφές, αλλά και την ισχύ της, η Wasserman πήρε την υπογραφή του. Και τον ενέταξε στο ποδοσφαιρικό πελατολόγιό της, το οποίο κοστολογείται στα 1.39 δισεκατομμύρια ευρώ. Πελατολόγιο που ξεπερνάει τους 600 ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο, περισσότερους από κάθε άλλη εταιρεία.

Η Wasserman, που ανήκει στον βαθύπλουτο και πανίσχυρο Αμερικανό επιχειρηματία Κέισι Βάσερμαν, μεταξύ άλλων πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Λος Αντζελες 2028 (!), έχει σαφές πλάνο για τον Τζόλη. Αμεσο πλάνο. Πώλησης από αυτό το καλοκαίρι. Και ήδη η πώληση αυτή δουλεύεται.

Μάλιστα, ενδεικτικό του πόσο προχωρημένη είναι η υπόθεση, είναι το γεγονός ότι η Wasserman επέλεξε να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο με τον Τζόλη. Κόντρα στην πολιτική της να «δένει» με πολυετείς δαιδαλώδεις συμφωνίες τους πελάτες της. Γιατί έναν χρόνο; Διότι υπάρχει συμφβωνία (πιθανός και ιδιωτικό συμφωνητικό) για μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας συνεργασία, μόλις ολοκληρωθεί η πώλησή του.

Ο ΠΑΟΚ δεν το φωνάζει, αλλά έχει επενδύσει την οικονομική του ανάσα της ΠΑΕ στην πώληση του Τζόλη. Και ελπίζει ότι θα καταφέρει να βρει μια πρόταση που θα φτάνει έως και τα 15.000.000 €. Μάλιστα, το μήνυμα που έχει δοθεί στον Πάμπλο Γκαρσία είναι να αφήσει τα «καψώνια» στον ποδοσφαιριστή και να τον βοηθήσει όσο περισσότερο μπορεί, να βελτιώσει τους ήδη εκπληκτικούς αριθμούς του (33 ματς, 15 γκολ, 8 ασίστ), που τον καθιστούν νεότερο U19 σκόρερ στον πλανήτη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ