Ο Μάκης Γκαγκάτσης, η Τούμπα και μια απαγόρευση εισόδου

Ο Μάκης Γκαγκάτσης, η Τούμπα και μια απαγόρευση εισόδου

Τι κι αν ήταν τιμωρημένος, ο Μάκης Γκαγκάτσης μπήκε χωρίς δισταγμό στα αποδυτήρια της Τούμπας. Γιατί οι τιμωρίες δεν είναι για όλους...

Σύμφωνα με την από 12.03.2021 επίσημη ανακοίνωση η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ στην τελευταία της συνεδρίαση ( έλαβε χώρα την Τετάρτη 10.03.2021) απέρριψε την έφεση του κ. Μάκη Γκαγκάτση κατά της από 05.03.2021 πρωτόδικης ποινής που του είχε επιβάλλει η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η πρωτόδικη ποινή, «απαγόρευση εισόδου εντός των ορίων όλων των γηπέδων της χώρας για ένα μήνα», επιβλήθηκε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την φραστική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του διαιτητή Βάτσιου στο ημίχρονο ( 2-2 το σκορ) του αγώνα Κυπέλου του ΠΑΟΚ με τη Λαμία ( έληξε 5-2, άρα η επίθεση κρίνεται επιτυχής), με τη συνοδεία απειλών (καταγεγραμμένων στο Φύλο Αγώνα) του στυλ «δεν θα σταματήσουμε στον Παπαπέτρου».

Ποιοι δεν θα σταματήσουν στον Παπαπέτρου (εννοείται στην τιμωρία του και στην επιδιωκόμενη αποπομπή του από τους πίνακες παρέα με τον κ. Τσαγκαράκη), από πού έλκουν τη δυνατότητα αυτή, μέσω ποίων είναι σε θέση να επιβάλλουν τις επιθυμίες ή τις αποφάσεις τους και από πού προκύπτει η αίσθηση ατιμωρησίας που αναδεικνύουν οι φραστικές επιθέσεις τους είναι παρωνυχίδες με τις οποίες σιγά τώρα μην ασχοληθεί η επίσημη ΕΠΟ, τη διοίκηση της οποίας ο κ. Μάκης την έχει (όπως μαρτυρεί το παρελθόν) στο τσεπάκι του.

Στο μεσοδιάστημα μεταξύ των συνεδριάσεων και των αποφάσεων των δύο δικαστικών οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (!!!) διεξήχθη στο γήπεδο της Τούμπας (Κυριακή 07.03.2021) ο αγώνας μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρη για το πρωτάθλημα της Super League 1.

Ο αγώνας διεξήχθη, ενώ είχε επιβληθεί (και ανακοινωθεί επισήμως η επιβολή της) η πρωτόδικη ποινή στον κ. Μάκη Γκαγκάτση, η οποία του απαγόρευε «την είσοδο εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας» και με δεδομένη και ρητή την πρόβλεψη των Κανονισμών ότι « οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων που δικάζουν τις παραβάσεις του παρόντα Κώδικα (πειθαρχικές Επιτροπές και Επιτροπή Εφέσεων) είναι άμεσα εκτελεστές. Η άσκηση εφέσεως κατά των αποφάσεων των πρωτοβάθμιων οργάνων δεν αναστέλλει την εκτέλεση της αποφάσεως» ( Πειθαρχικός Κώδικας , άρθρο 23).

Ακόμη, δηλαδή, και έφεση να είχε ασκήσει (όπως συνέβη) κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης εξακολουθούσε να είναι τιμωρημένος με την προαναφερόμενη ποινή, άρα απαγορεύονταν η είσοδος του «εντός των ορίων όλων των γηπέδων της ελληνικής επικράτειας», στα οποία περιλαμβάνεται και το γήπεδο της Τούμπας.

Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της πρωτόδικης ποινής του, την Κυριακή 07.03.2021, σύμφωνα με ρεπορτάζ του έγκυρου δημοσιογράφου – στελέχους της ΕΡΤ Γιώργου Μίνου, «ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ – Άρης βρέθηκε στα αποδυτήρια της Τούμπας και τα έψαλε με σκληρή γλώσσα στους παίκτες για την εμφάνιση τους».

Με δεδομένο, ότι το ρεπορτάζ μεταφέρθηκε από διάφορα ΜΜΕ ( π.χ. sportdog .gr) και δεν διαψεύστηκε ποτέ, τεκμαίρεται ότι όσα σε αυτό αναφέρονται είναι αληθή, άρα όντως ο κ. Γκαγκάτσης, όντας τιμωρημένος με την γνωστή ποινή,  βρέθηκε, μετά τη λήξη του αγώνα, στα αποδυτήρια και είπε ό,τι είπε προς τους ποδοσφαιριστές της εταιρείας της οποίας τυγχάνει Διευθύνων Σύμβουλος, δηλαδή βρέθηκε «εντός του γηπέδου», ενώ αυτό απαγορεύονταν.

Το γεγονός είναι, όπως και να αναγνωσθεί, σημαντικό. Αναφέρεται στον ανύπαρκτο εντός έδρας σεβασμό των αποφάσεων των δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου από τους παράγοντες του αθλήματος, καταγράφει την προϊούσα απαξία των δικαστικών οργάνων και του ρόλου τους και την παντελή αδυναμία της διοργανώτριας να επιβάλλει τους πραγματικούς όρους οργάνωσης και διεξαγωγής των αγώνων. Δεν αποκλείεται να προκύπτει και από την ωχαδερφίστικη λειτουργία της Ομοσπονδίας στον τομέα της άμεσης ενημέρωσης της Λίγκας.

Η άλλη ερμηνεία του γεγονότος είναι ότι για τον κ. Γκαγκάτση το γήπεδο της Τούμπας δεν ανήκει στα γήπεδα της ελληνικής επικράτειας», συνεπώς δεν εμπίπτει στην απαγόρευση, αλλά αυτή είναι μια αυθαίρετη ερμηνεία που δεν στέκει (λογικά). Τρίτη ερμηνεία δεν υπάρχει.

Η εκτίμηση πως ο ίδιος ο κ. Γκαγκάτσης ( δικηγόρος ων) θα έπρεπε να τιμήσει την ποινή που του επιβλήθηκε και να αποφύγει τον πειρασμό ή την ανάγκη να την παραβιάσει τόσο εξόφθαλμα είναι απολύτως υπερβατική, διαστημική σχεδόν.

Τι απομένει; Να ελέγξει και να αξιολογήσει η Λίγκα στα ματς που απομένουν έως τη λήξη της ποινής του κ. Γκαγκάτση τη συμπεριφορά του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέναντι στα δικαστικά όργανα και τον σεβασμό του στη δικαιοδοσία και στις αποφάσεις τους. Μπορεί να το κάνει;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ