Παναθηναϊκός: Ο Παπαπέτρου και η ανοιχτή… πληγή του ΝΒΑ out

Παναθηναϊκός: Ο Παπαπέτρου και η ανοιχτή… πληγή του ΝΒΑ out

Μπορεί ο Ελληνας φόργουορντ ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό, όμως ο κίνδυνος... αρπαγής του θα παραμένει υπαρκτός.

Η αρπαγή του Ιγκόρ Κοκόσκοφ από τους Ντάλας Μάβερικς κι ενώ ο Σερβος τεχνικός είχε τρέξει όλο το σχεδιασμό της Φενέρ επιβεβαίωσε κάτι που γνωρίζαμε όλοι: Οτι το ΝΒΑ εξουσιάζει απόλυτα όλες τις αγορές και στην προκειμένη περίπτωση την ευρωπαϊκή.

Οποτεδήποτε θελήσει έχει τον τρόπο να αντλήσει τον οποιοδήποτε από την δεξαμενή της γηραιάς ηπείρου με τις ομάδες, ακόμη και τις ισχυρότερες, να μην διαθέτουν τη δύναμη να αντισταθούνε στις ορέξεις του. Το είδαμε να συμβαίνει με τον πιο κυνικό τρόπο πέρυσι όταν με θύμα την κραταιά Ρεάλ Μαδρίτης που αποτελεί ίσως το ισχυρότερο ευρωπαϊκό brand name.

Η βασίλισσα δεν έχασε μόνο τον Καμπάτσο μεσούσης της σεζόν (για τον οποίο ας πουμε ότι ήταν προετοιμασμένη), αλλά και τον Γκάμπριελ Ντεκ. Ο Αργεντίνος την παράτησε σύξυλη πάνω στα play off της Euroleague για χάρη των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, πετσοκόβοντας ουσιαστικά τις πιθανότητές της απέναντι στην Εφές.

Το φαινόμενο της αμερικανικής αφαίμαξης γίνεται όλο και εντονότερο και δεν αποκλείεται να το βιώσουν σύντομα και οι ελληνικές ομάδες, με πρώτο υποψήφιο κατά πως φαίνεται τον Παναθηναϊκό… Οι πράσινοι σε μια δύσκολη off season στην οποία είδανε τους Μήτογλου και Χεζόνια να χάνονται από το ρόστερ τους, καταφέρανε να ανανεώσουν τον αρχηγό και ηγέτη της ομάδας τους.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν βρήκε στην αγορά της Euroleague κάτι τόσο δυνατό που να καλύπτει τις φιλοδοξίες του και αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού. Μάλιστα για αρκετές μέρες μέχρι την επισημοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών τα ρεπορτάζ μιλούσανε για μια τελευταία διευθέτηση που αφορούσε το NBA out που θα έμπαινε στο συμβόλαιο του Ελληνα φόργουορντ. Για την περίπτωση που κάποια ομάδα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έπαιρνε την απόφαση να τον αποκτήσει.

Το NBA out μπήκε φυσικά στο συμβόλαιο του Παπαπέτρου, ομως η σημαντική λεπτομέρεια έχει να κάνει την μορφή του. Κι εδώ ακριβώς γίνεται η σύνδεση με περιπτώσεις σαν του Ντεκ που αναφέραμε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης δεν υπάρχει deadline όσον αφορά την ισχύ του.

Είναι χρονικά ανοιχτό! Για να σας το κάνουμε… λιανά ο Παπαπέτρου μπορεί να φύγει για το ΝΒΑ όχι μέχρι κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία (π.χ. 20 Αυγούστου) αλλά οποτεδήποτε μπορεί να προκύψει μια πρόταση.

Ακόμα και μέσα στη σεζόν όπως συνέβη με τον Αργεντίνο της Ρεάλ. Φυσικά δεν είναι το πιθανό πράγμα να συμβεί τη στιγμή που μιλάμε, αλλα ο κίνδυνος να χαθεί ο πιο σημαντικός παίκτης των πράσινων ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει. Φυσικά ο Παναθηναϊκός θα βάλει στα ταμεία του ένα σημαντικό ποσό, αλλά το αγωνιστικό κενό θα είναι δυσαναπλήρωτο.

Ονειρο του Πάπι όπως και των περισσότερων παικτών είναι να δοκιμάσει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, έστω κι αν μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει μια τέτοια ευκαιρία. Και παρ’ ότι του παρέχεται η δυνατότητα να διατηρει το βλέμμα του στραμμένο στις ΗΠΑ, δεν φαντάζει αρκετά πιθανό να μετακομίσει εκεί πριν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ