Ξεφτιλίζονται στην ΕΠΟ – «Μας είπαν θα ληφθεί αυτή η απόφαση, δικαιολογείστε τη» – «Ντρέπομαι» η ατάκα του Μάκη Γκαγκάτση

Ξεφτιλίζονται στην ΕΠΟ – «Μας είπαν θα ληφθεί αυτή η απόφαση, δικαιολογείστε τη» – «Ντρέπομαι» η ατάκα του Μάκη Γκαγκάτση

Ένταση αλλά και… στριπτίζ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για το σκάνδαλο των αδειοδοτήσεων.

Ο κακός χαμός στην ΕΠΟ για το σκάνδαλο των αδειοδοτήσεων. Με την Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων –Δημητρίου, Αντωνίου, Τζαφέρης- που βρίσκεται πια με το ένα πόδι έξω από το πάρκο Γουδή να ρίχνει την ευθύνη στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ για το σκάνδαλο. Και με τον εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας, τον Βασίλη Σαράκη να απαντά με μια αποκάλυψη που δεδομένα θα συζητηθεί. «Μας είπαν θα ληφθεί αυτή η απόφαση, δικαιολογείστε τη».

Ναι, απίστευτα πράγματα στον υπέροχο κόσμο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή χθες. Και όπως ήταν απολύτως λογικό, η κουβέντα γρήγορα πήγε στο σκάνδαλο των αδειοδοτήσεων, για το οποίο το Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάσισε τελεσίδικα. Αναμένεται άμεσα η παρέμβαση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Θεωρείται αυτονόητη η καρατόμηση των Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη που πήραν αυτή την απαράδεκτη απόφαση (να αδειοδοτήσουν 11 ΠΑΕ που δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις). Όπως είναι μπροστά στην απόλυση και ο Νικόλαος Μπάρτζης από τη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ: Από εκείνη που έκανε την «κατάλληλη» εισήγηση για να πιάσει δουλειά η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί βάλατε το θέμα στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων. Αγνοήσατε την Εκτελεστική Επιτροπή. Εγώ δεν δέχομαι να ξευτιλίζεται η Ομοσπονδία με τέτοιες πρακτικές. Σας είχα προειδοποιήσει. Ντρέπομαι που είμαι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Σας καλώ να ανακαλέσετε αμέσως και την αλλαγή στον κανονισμό επιτήρησης» ήταν τα λόγια του Μάκη Γκαγκάτση, μπροστά στο συμβούλιο. Με τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ που τα έβαλε και με τη Νομική Υπηρεσία που « μάλλον θεωρεί ότι είναι ανώτερη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Όπως έχει πει και άλλος πριν από μένα, όταν αυτή νοοτροπία περιβάλλεται με το κύρος της εξουσίας, οδηγούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς. Και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι είναι μέρος της εξουσίας και μάλιστα ιεραρχικά ανώτερη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αφού με τις εισηγήσεις της καταστρατηγεί αποφάσεις δικαιοδοτικών οργάνων και αποφάσεις της. Είναι θράσος να τρέχετε να ψηφίζετε τον κανονισμό επιτήρησης των ενώ δεν έχει εκδικαστεί η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Διαιτητικό» τόνισε. «Σας τα είπε ο Κούγιας και δεν τα ακούσατε, είχε δίκιο. Καταργήθηκαν δικαιοδοτικά όργανα με μία απόφαση. Να ανακληθεί άμεσα ο Κανονισμός Επιτήρησης των ομάδων αυτών, είναι αστείος».

Ποιος… απολογήθηκε από πλευράς της Νομικής Υπηρεσίας; Ο Βασίλης Σαράκης. Ξεστόμισε μάλιστα μια ατάκα που αν μη τι άλλο προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερες απορίες: «Μας είπαν θα ληφθεί αυτή η απόφαση, δικαιολογείστε τη». Παρά τις πιέσεις πάντως δεν αποκάλυψε ούτε ποιος του ζήτησε να «δικαιολογήσει», ούτε «γιατί».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ