Οι βουτιές του Φαν’τ Σιπ, το επικοινωνιακό «κρυφτό», το ΟΑΚΑ και οι «μεγάλες δυνάμεις» της ΕΠΟ που τον θέλουν…

Οι βουτιές του Φαν’τ Σιπ, το επικοινωνιακό «κρυφτό», το ΟΑΚΑ και οι «μεγάλες δυνάμεις» της ΕΠΟ που τον θέλουν…

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ παραμένει στην Ελλάδα, κάνει τα μπάνια του στη Βουλιαγμένη και εμφανίζεται χαλαρός και σίγουρος για το μέλλον του.

Επί ημερών του Τζον Φαν’τ Σιπ η Εθνική Ελλάδος αποκλείστηκε (κατά το ήμισυ, ελέω… Αγγελου) από τα τελικά του Euro 2020, μένοντας 3η πίσω από Ιταλία και… Φινλανδία και πάνω από Βοσνία, Αρμενία, Λιχτενστάιν. Απέτυχε να προβιβαστεί στο Nations League, μένοντας 2η σε όμιλο με Σλοβενία, Κόσοβο και Μολδαβία! Και φυσικά απέτυχε να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και στο Μουντιάλ του 2022, μένοντας στην 3η θέση σε όμιλο με Ισπανία, Σουηδία, Κόσοβο, Γεωργία. Αποτυγχάνοντας να νικήσει δύο φορές του Κοσοβάρους και μία τους Γεωργιανούς!

Σε σύνολο 26 αγώνων -επίσημων και φιλικών- με τον ίδιο στον πάγκο, η Εθνική έχει ρεκόρ 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες. Επί της ουσίας, η πιο σημαντική νίκη είναι εκείνη επί της Σουηδίας στο ΟΑΚΑ, η οποία, ωστόσο, αποδείχθηκε έκλαμψη και τίποτε παραπάνω. Ενώ τα υπόλοιπα νικηφόρα αποτελέσματα έγιναν με αντιπάλους όπως η Βοσνία, η Αρμενία, η Φινλανδία, το Κόσοβο, η Κύπρος, η Μολδαβία, η Ονδούρα, η Νορβηγία και η Γεωργία.

Βεβαίως, η Εθνική, με τον Ολλανδό στον πάγκο της έχει τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη με το Κόσοβο, δεν έχει νικήσει εντός έδρας ομάδες όπως η Γεωργία, η Σλοβενία, το Λιχτενστάιν. Και γενικώς, πέρα από το γεγονός ότι οι παίκτες είναι χαρούμενοι από τον προπονητή, δεν υπάρχει επί της ουσίας κανένας λόγος για να μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη η παρουσία του.

Κι όμως, ο Τζον Φαν’τ Σιπ είναι χαλαρός και ήρεμος. Και παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιό του με την ΕΠΟ επί της ουσίας έληξε μετά το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 με το Κόσοβο, παραμένει στη χώρα μας και περιμένει ενημέρωση για να περάσει να υπογράψει έως το καλοκαίρι του 2024.

Μάλιστα, ο ίδιος φρόντισε να μας ενημερώσει -μέσω Instagram- ότι συνεχίζει τα μπάνια του στη Βουλιαγμένη, παρά το γεγονός ότι ο καιρός έχει αρχίσει να χειμωνιάζει. Αλλά και συνολικά για το σημερινό του πρόγραμμα, καθώς αρχικά θα παρακολουθήσει το Γκραν Πρι της Formula 1 στο Κατάρ και εν συνεχεία θα κατηφορίσει για το ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσει το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο Φαν’τ Σιπ συνεχίζει να λειτουργεί ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας. Περνάει τις ημέρες του στην Ελλάδα, βλέπει τους Ελληνες παίκτες και γενικώς δείχνει σαν να ξέρει ότι θα μείνει. Σαν να του έχουν ανακοινώσει πως ό,τι γίνεται αυτές τις ημέρες, τα δήθεν σενάρια περί… Φερνάντο Σάντος και άλλες τέτοιες ενδιαφέρουσες (#NOT) ιστοριούλες, αποτελούν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, για να ξεχαστεί το νέο στραπάτσο, η νέα αποτυχία πρόκρισης σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι πολλοί από τους βλαχοπροέδρους δεν θέλουν να συνεχίσει ο Ολλανδός και το επιτελείο του. Αλλά σημασία δεν έχει τι λένε αυτοί, αλλά τι θέλουν οι «μεγάλες δυνάμεις». Οι οποίες από άλλους ονομάζονται «φαντάσματα», από άλλους «Big Brother» του Πάρκου Γουδή, από άλλους «Γιαννάκηδες». Και αυτές οι δυνάμεις, που μπορεί να… πέσει πάνω τους και στο ΟΑΚΑ σήμερα, θέλουν τον Φαν’τ Σιπ. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Και του το έχουν πει. Για αυτό ο Ολλανδός κάνει… μπάνια Νοέμβρη μήνα, χαλαρός και σίγουρος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ