Δηλαδή ποιος… κυνηγάει τον Παναθηναϊκό με την διαιτησία;

Δηλαδή ποιος… κυνηγάει τον Παναθηναϊκό με την διαιτησία;

Γιατί τα έβαλαν οι Πράσινοι με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ;

Βλέποντας με προσοχή το ματς του Πανθεσσαλικού αλλά και τη σχετική «φασαρία» που σήκωσε, δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσεις πως ο Παναθηναϊκός θέλει πολλά ψωμιά ακόμη προκειμένου να γίνει «κανονικός». Μια ομάδα που αγωνιστικά κάνει βήματά μπροστά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά που έχει ακόμη να αντιμετωπίσει ένα σωρό παθογένειες. Μια από αυτές; Η «λανθασμένη» παραγοντική ματιά του.

«Ντου» στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τους Πράσινους. Αποσύρουν λέει την στήριξη τους. Γιατί; Διότι κατά τη γνώμη τους VAR και διαιτητής τα έκαναν μαντάρα στη βάση της αποβολής του Σάντσεθ στο 44΄. Αν έχουν δίκιο για τη φάση; Εγώ λέω «όχι». Για την οικονομία της συζήτησης όμως ας το πάρουμε ανάποδα και ας πούμε ότι είχαν. Ότι αδικήθηκαν. Τι σχέση έχει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ με αυτό; Ολλανδούς διαιτητές επέλεξε για το ματς, ο αρχιδιαιτητής. Για την ακρίβεια τους διαιτητές που έφερε για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στην Ελλάδα. Έδειξε αντανακλαστικά, εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και επί της ουσίας «αναβάθμισε» τη διαιτησία της αναμέτρησης του Βόλου. Με «ξένους διαιτητές» όπως ακριβώς επιθυμούν να συμβαίνει στα παιχνίδια τους τουλάχιστον οι 13 ομάδες της Super League: Εξαιρείτε η ΑΕΚ που έχει δική της ατζέντα. Και που κάνει ότι μπορεί για να απομακρύνει τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

«Ξένους» θέλει φυσικά και ο Παναθηναϊκός. Και μάλιστα υπάρχει εκείνη η περίφημη συνάντηση του περασμένου Απρίλη ανάμεσα στον Κλάτενμπεργκ και τον Αλαφούζο με την Πράσινη ΠΑΕ να ζητά όσο το δυνατόν καλύτερους «ξένους» ως δικλείδα ασφαλείας για την Super League.

Να το φέρουμε πιο κοντά χρονικά; Τέλη Νοέμβρη ήταν πριν από το πρώτο ματς κυπέλλου με τον Βόλο (!) όταν στα ρεπορτάζ των Πράσινων έβλεπες σε καρμπόν την ατάκα «ξένοι διαιτητές μέχρι να σβήσει ο ήλιος». Αντιγράφω από το κείμενο ενός εκ των ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού που στέκεται πολύ κοντά (sic) στην διοίκηση: «Θα το επαναλάβω όσο και αν γίνομαι κουραστικός. Το VAR και οι ξένοι διαιτητές πρέπει να μείνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι να… σβήσει ο ήλιος. Και το σωστό και το δίκαιο θα είναι σε όλα τα ματς της Σούπερ Λίγκα να έρχονται ξένοι διαιτητές. Ούτε ένας Έλληνας. Τους ξέρουμε, έχουν δώσει τις εξετάσεις τους δεν τους θέλουμε. Τέλος».

Όταν λοιπόν ζητάς ξένους διαιτητές και τους έχεις, τότε αν μη τι άλλο είσαι πιο προσεκτικός στον τρόπο που αντιμετωπίζεις ακόμη και ένα σφύριγμα εναντίον σου. Διότι δεν είπε κανείς ότι οι «ξένοι» δεν κάνουν λάθη. Απλά δεν σκέφτεται κανείς ότι τα κάνουν επίτηδες…

Προς τι λοιπόν η επίθεση στον Κλάτενμπεργκ; Γιατί δεν έχεις την ψυχραιμία να σκεφτείς όλα τα παραπάνω; Για να φτιάξεις κλίμα εν όψει του ντέρμπι που έρχεται με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο; Ή γιατί πιστεύεις κατά βάθος ότι κάποιος σε καταδιώκει τώρα που βρήκες ένα καλό αγωνιστικό momentum και λειτουργείς απειλητικά με θέα στον βαθμολογικό πίνακα; Και αν το πιστεύεις ποιος μπορεί τελικά να σε καταδιώκει; Ο Ολυμπιακός που είναι 16 βαθμούς μπροστά σε 16 αγωνιστικές; Η ΑΕΚ που με τον Άγγλο αρχιδιαιτητή είναι στα… όπλα; Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ που τον ακολουθούν στην βαθμολογία; Ή ο ΠΑΟΚ με τον οποίο ο Γιάννης Αλαφούζος έχει μακράν τις καλύτερες σχέσεις «παραγοντικά» σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ στη Super League;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ