Τα «γκάζια» του Σαββίδη και η προσέγγιση του Μπότο αλλάζουν το σκηνικό με Ινγκασον στον ΠΑΟΚ

Τα «γκάζια» του Σαββίδη και η προσέγγιση του Μπότο αλλάζουν το σκηνικό με Ινγκασον στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παλεύει να ανανεώσει άμεσα το συμβόλαιο του Ινγκασον, του προσφέρει 3ετές συμβόλαιο με 3.000.000 € και περιμένει την αντιπρόταση του Ισλανδού.

Εδώ και καιρό ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να βρει τρόπο να κρατήσει στο ρόστερ του τον Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον. To10.gr από την πρώτη στιγμή έχει γράψει για τον τραγικό χειρισμό της υπόθεσης από τη διοίκηση του Δικεφάλου. Τα μέλη της οποίας άφησαν να φτάσει στο παρά πέντε το θέμα του συμβολαίου του Ισλανδού, με τον κίνδυνο να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, χωρίς να πάρα ευρώ ο σύλλογος να είναι σημαντικός.

Μάλιστα, to10.gr αποκάλυψε τον Οκτώβριο το τέλμα στο οποίο είχαν φτάσει οι συζητήσεις μεταξύ του ΠΑΟΚ και του ποδοσφαιριστή. Συζητήσεις που έδειχναν ότι το τέλος της συνεργασίας τους ήταν πιο πιθανό από ποτέ. Κάτι που επιβεβαιώνονταν ακόμη και από τα επικοινωνιακά «εργαλεία» της ΠΑΕ σε μεταγενέστερο χρόνο. Με… αιχμές, μάλιστα, για τη στάση του παίκτη.

Τον Δεκέμβριο, με νέο αποκλειστικό ρεπορτάζ to10.gr επανήλθε και εξήγησε εκ νέου τα νέα δεδομένα της κατάστασης. Αποκαλύπτοντας και την ενόχληση του Ιβάν Σαββίδη για τους χειρισμούς της υπόθεσης από τα μέλη της διοίκησης του Δικεφάλου. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης είχε ενοχληθεί επειδή δεν είχε ενημερωθεί πλήρως για όσα είχαν συμβεί με τον Ισλανδό, με τον ίδιο τον παίκτη να θεωρεί εαυτόν «ριγμένο» από τον ΠΑΟΚ, καθώς ακόμη και το πρόβλημα στο γόνατο έκανε στην άκρη για να προσφέρει βοήθεια στην ομάδα του. Και έκρινε ότι αυτό δεν εκτιμήθηκε από την ΠΑΕ.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νέο κύκλο επαφών με τον Ινγκασον, με εντολή Σαββίδη. Η πρώτη ανησυχία αφορούσε στο ενδεχόμενο να ζητήσει να φύγει από τον Ιανουάριο και γενικώς να χαθεί για ψίχουλα. Και η δεύτερη ανησυχία ήταν οι… ελληνικοί αντίπαλοι. Καθώς κανείς δεν ήθελε να σκεφτεί ότι ο καλύτερος αμυντικός του Δικεφάλου, στα 28 του χρόνια, θα συνέχιζε σε κάποια ελληνική ομάδα την καριέρα του.

Οταν ανέλαβε ο Ζοσέ Μπότο, οι συζητήσεις έγιναν ακόμη πιο συγκεκριμένες, με τη διαφορά ότι τα οικονομικά δεδομένα δεν άλλαξαν πολύ. Ωστόσο, άλλαξε η προσέγγιση προς τον ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, ήδη ο σύλλογος τον προορίζει για αρχηγό και τον έχει ενημερώσει ότι θέλει να του δώσει ηγετικό ρόλο και να τον έχει στο δυναμικό του έως το τέλος της καριέρας του.

Κάπως έτσι, η κατάσταση δείχνει να έχει ομαλοποιηθεί. Ο ΠΑΟΚ έχει προσφέρει 3ετές συμβόλαιο στον Ινγκασον με συνολικές απολαβές 3.000.000 €. Ο 28χρονος Ισλανδός είναι εντάξει με την 3ετία, αλλά ζητάει το ποσό να ανέβει κι άλλο. Η λογική λέει ότι η συμφωνία θα κλείσει με ένα ποσό κοντά στα 4.000.000 με τα μπόνους. Η θετική διάθεση υπάρχει. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη, που ο Ινγκασον το χρησιμοποιεί ως χαρτί. Οι προτάσεις που έχει από το εξωτερικό. Προτάσεις που αγγίζουν το 1.500.000 € καθαρά τον χρόνο. Και που πιέζουν τον Δικέφαλο να «ανέβει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ