Ο δανεισμός του Κούρτιτς, ο… Αφελάι και η απόφαση του ΠΑΟΚ

Ο δανεισμός του Κούρτιτς, ο… Αφελάι και η απόφαση του ΠΑΟΚ

Η ιδιαίτερη συμφωνία του ΠΑΟΚ με την Πάρμα για τον κορυφαίο παίκτη του, το 1.000.000 € τον χρόνο και η κίνηση με νόημα του Σλοβένου για το μέλλον.

Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν. Ο αδιαμφισβήτητος MVP της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του (15 γκολ, 3 ασίστ σε 30 ματς) και του πρωταθλήματος με 14 γκολ. Αλλά και ο πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη στα πέναλτι, με το εκπληκτικό ποσοστό 9/10 φέτος, από τα συνολικά 14 που έχει κερδίσει η ομάδα του. Είναι ο Γιασμίν Κούρτιτς και η καλοκαιρινή μετακίνησή του στον ΠΑΟΚ φαντάζει ως ένα ανέλπιστο «δώρο».

Μια ιδιαίτερη συμφωνία, που αφορά δανεισμό, αλλά που στην ουσία είναι… μεταγραφή. Και αυτό διότι ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει τον 33χρονο Σλοβένου με 2ετή δανεισμό. Δηλαδή έως το καλοκαίρι του 2023. Αλλά και το συμβόλαιο του Κούρτιτς με την Πάρμα ολοκληρώνεται στις 30/06/2023.

Κάτι που ουσιαστικά τον καθιστά παίκτη του Δικεφάλου έως τότε. Επί της ουσίας πρόκειται για δανεισμό… χωρίς επιστροφή. Κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ολυμπιακό, το 2014, με την απόκτηση του Ιμπραΐμ Αφελάι από την Μπαρτσελόνα με τη συγκεκριμένη φόρμουλα, αλλά και το 2016, με την απόκτηση του Μάρκο Μάριν από την Τσέλσι.

Βεβαίως, επειδή ο Κούρτιτς είναι μεγάλο παιδί, πια, και επειδή στο τέλος του τρέχοντος συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ θα είναι 34, θέλει να εξασφαλίσει από τώρα συμβόλαιο και για τα επόμενα χρόνια. Για την ακρίβεια, ο ατζέντης του έβαλε στο τραπέζι το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας των δύο πλευρών, αναφέροντας πως ο Κούρτιτς επιθυμεί συμβόλαιο έως τουλάχιστον το 2024 με τον Δικέφαλο του Βορρά.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι τα χρήματα που προβλέπονται στο συμβόλαιο του Κούρτιτς φτάνουν σε εξαψήφιο νούμερο. Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος μέσος αμείβεται με ένα ποσό κοντά στο 1.000.000 €. Προφανώς ο ίδιος και ο ατζέντης του αντιλαμβάνονται ότι η επέκταση δεν μπορεί να γίνει με αυτά τα χρήματα, αλλά αυτό είναι κομμάτι της διαπραγμάτευσης που θα γίνει αργά ή γρήγορα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ