Πόσο ακόμα θα εκτίθεστε κ. Σπυρόπουλε;

Πόσο ακόμα θα εκτίθεστε κ. Σπυρόπουλε;

Όλη η Ελλάδα είδε τα χείλη του Γιώργου Τζαβέλα να λένε... «σκουλήκια» , ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ζήτησε συγγνώμη, αλλά ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, μάλλον δεν είδε ούτε άκουσε τίποτα. Μόνο τον κ. Σιμιτζογλου που τον... στέλνει από παγίδα σε παγίδα.

Η σκηνή είναι σε όλους γνωστή, την είδαν εκατομμύρια μάτια, καταγράφτηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες και έχει αποτυπωθεί (και εντυπωθεί) στην κοινή συνείδηση.

Ο Σέρχιο Αραούχο μετά από ένα καταπληκτικό γκολ που πετυχαίνει σε βάρος του Άρη, στο Χαριλάου, υποκλίνεται στον δολοφονημένο εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου του ΠΑΟΚ, Άλκη Κάμπανο και σχηματίζει με τα δάχτυλα του το γράμμα «Α», τιμώντας τη μνήμη του νεαρού και γνωρίζει την αποθέωση από όλους τους οπαδούς του Άρη και όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια που είδε τη σκηνή και συγκινήθηκε από τη ευαισθησία και την ανθρωπιά του Αργεντίνου.

Την ίδια, ακριβώς, στιγμή ένας άλλος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, με χρόνια στο ποδοσφαιρικό κουρμπέτι και διεθνής εν ενεργεία μάλιστα, δείχνει σε ολόκληρο τον κόσμο το επίπεδο του ούγκανου που τον διακρίνει, πανηγυρίζει το γκολ, απευθύνεται στους οπαδούς του Άρη και τους αποκαλεί δημόσια «σκουλήκια».

Η φράση είναι καθαρή, πιο καθαρή δεν γίνεται, ο τηλεοπτικός φακός την αποτυπώνει, το πανελλήνιο εξεγείρεται με την απάνθρωπη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή, η κοινωνία δείχνει με κάθε τρόπο τον αποτροπιασμό της για όσα ο Τζαβέλας ξεστόμισε, οι περισσότεροι συνδέουν αυτή τη συμπεριφορά του με τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, μια σύνδεση λογική για κάθε εχέφρονα άνθρωπο.

Μόλις ο μαχαλόμαγκας στόπερ της ΑΕΚ αντιλαμβάνεται ότι η αμετροέπεια του και η βάναυση προσβολή του άδικα δολοφονημένου Άλκη έχουν ξεσηκώσει το σύμπαν εναντίον του την κάνει γυριστή, το ρίχνει στις συγγνώμες και στο «δεν το ήθελα, δεν κατάλαβα τι έκανα, λάθος», ο επικοινωνιακός μηχανισμός των εργολάβων της ενημέρωσης πιάνει δουλειά και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Μερικοί, μάλιστα, πανηγυρίζουν «για την αντρίκια στάση του Τζαβέλα», για τέτοια αλλοτρίωση μιλάμε!

Σε όλη αυτή την αισχρή κατασκευή που στήθηκε για να ξεφύγει από τις συνέπειες της αποτρόπαιας πράξης του ο Γιώργος Τζαβέλας και να μην βρεθεί ενώπιον των δικαστικών οργάνων του ποδοσφαίρου κατηγορούμενος, σύμφωνα με το άρθρο 20Α του Πειθαρχικού Κώδικα τεράστιο ρόλο έπαιξε η στάση που τήρησε ο κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Υπεύθυνος άσκησης δίωξης για την τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων που αφορούν στο ποδόσφαιρο.

Η απόφαση του (περί απόφασης πρόκειται) να μην ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον Γιώργο Τζαβέλα όπως από τον Πειθαρχικό Κώδικα προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις είναι, εκτός από ανεξήγητη, ο βασικός λόγος για τον οποίο ο στόπερ της ΑΕΚ δεν κάθεται ήδη ενώπιον της πειθαρχικής Επιτροπής της Super League 1 και δεν επαπειλούνται σε βάρος του οι προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις.

Δεν πρόκειται για μια παράβαση των διατάξεων του άρθρου 20Α που «κάποιος, κάπου, κάποτε» την άκουσε ή του την είπαν ή την αντιλήφθηκε αυτός μόνος, άρα δεν υπάρχει επαρκής αιτία για να ασκηθεί δίωξη και ο παραβάτης γλιτώνει.

Την αντίδραση του Γιώργου Τζαβέλα την είδε την ώρα που εξελίσσονταν ολόκληρη η Ελλάδα μέσω του τηλεοπτικού φακού που την μετέδωσε απευθείας. Την κατέγραψαν όλα τα ΜΜΕ αμέσως μετά τον αγώνα και την επομένη και την κατακεραύνωσαν, μαζί με την αναισθησία του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, όλοι στα social media και στα σχόλια των ιστοσελίδων.

Την κατάλαβε, με το μυαλό που διαθέτει, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ή του την έκαναν πενηνταράκια οι αρμόδιοι της ομάδας του και τον έστειλαν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη γι’ αυτή την έμμεση πλην σαφή προσβολή τεθνεώτος. Ο Άλκης ήταν, όσο του επέτρεψαν να ζήσει οι δολοφόνοι του, ένα από αυτά τα, κατά τον κ. Τζαβέλα, «σκουλήκια», που άξιζαν, όπως ο ίδιος πίστευε, ακόμη και δολοφονημένοι από τα τάγματα εφόδου της αγαπημένης του ομάδας, την ύβρη που ξεστόμισε σε δημόσια θέα.

Που είναι σε όλα αυτά μέσα ο κ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος ή έστω ο αναπληρωτής του κ. Νικόλαος Μαργαρίτης; Αναζητούνται και δεν βρίσκονται για να ασκήσουν πειθαρχική δίωξη για μια βαρύτατη ύβρη, μια ακραία προσβλητική συμπεριφορά ενός διεθνή ποδοσφαιριστή στους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και στο νεκρό που όλοι έκλαιγαν, ανάμεσα τους θα ανέμενε κανείς να το κάνει και ο ίδιος ο Τζαβέλας.

Τι συνέβη άραγε; Πείστηκαν από τη δύναμη της δημόσιας συγγνώμης του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και εκτίμησαν πως αρκετά τιμωρήθηκε με το να ζητήσει σε δημόσια θέα συγχώρεση για το βαρύτατο παράπτωμα του; Τους ικανοποίησε αυτή η πρωτοχριστιανική στάση του διεθνή αμυντικού και αποφάσισαν ότι δεν συντρέχει λόγος για παραπέρα διώξεις;

Σκέφθηκαν να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και αφού αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό την Κυριακή να δουν μετά, αν επαναλάβει αυτή τη στάση, τι θα κάνουν;

Ότι και να σκέφθηκε ή να εκτίμησε το Γραφείο των Ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων το θέμα είναι ένα: Προκύπτει, σαφώς, μια πολιτική δυο μέτρων και δύο σταθμών, όταν στην περίπτωση Τζαβέλα σιωπούν και στην περίπτωση Ματίγια ορθώς παρεμβαίνουν και ασκούν δίωξη, την είχε προαναγγείλει, άλλωστε, ο γνωστός τηλεδικαστής, θα ήταν κρίμα να φανεί αφερέγγυος.

Εκτός, αν το να χουφτώσει κάποιος τα γεννητικά του όργανα μετά από ένα γκολ είναι βαρύτερη παράβαση από το να αποκαλέσει τους οπαδούς μιας ομάδας στην εξέδρα και μαζί τους, έμμεσα πλην σαφώς, τον νεκρό που είναι ζεστό το κορμάκι του ακόμη, με μια φράση («σκουλήκια»), που όλοι γνωρίζουν ποιους προσβάλλει βάναυσα.

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αν αυτή είναι η αξιολόγηση των παραβάσεων, τότε να μας το πει κάποιος για να το εμπεδώσουμε και να ξέρουμε πως θα πορευτούμε στο μέλλον σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός καλεί σε σύσκεψη υπουργούς για το θέμα της οπαδικής βίας με αφορμή ένα νεκρό «σκουλήκι», σύμφωνα με τη λογική του κυρίου Τζαβέλα.

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε, απλώς, πως ο κ. Σπυρόπουλος υπηρετεί στη γνωστή ΕΠΟ της εξυγίανσης, στη θέση του Υπευθύνου άσκησης δίωξης για την τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων που αφορούν στο ποδόσφαιρο. Αυτά!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ