Πρωτάθλημα με… μηχανική υποστήριξη (vids)

Πρωτάθλημα με… μηχανική υποστήριξη (vids)

Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να καταδιώξει τον Ολυμπιακό. Το «πως» όμως σα να το έχουμε αφήσει όλοι στην άκρη…

Στην ευθεία για το φινάλε της κανονικής διάρκειας και ομολογουμένως καταλαβαίνει κανείς πως είναι περισσότεροι πια εκείνοι που πιστεύουν ότι η υπόθεση «τίτλος» είναι ανοιχτή, από αυτούς που διαβάζοντας τον βαθμολογικό πίνακα και εκτιμώντας τον χαρακτήρα πρωταθλητή του Ολυμπιακού έχουν πάψει να ασχολούνται με το θέμα.

Είναι οι 16 τελικές στην εστία του –εξαιρετικού- Τόμας Βατσλίκ σε μια εβδομάδα; Είναι πως οι Πειραιώτες μέσα στο 2022 ταλαιπωρούνται περισσότερο από ότι συνήθως για να «μακιγιάρουν» τις όποιες αδυναμίες τους; Ίσως. Περισσότερο όμως είναι αυτό που συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ εδώ και ένα δίμηνο.

Επτά νίκες και μια ισοπαλία (με τον Ολυμπιακό) μετρά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Έχει 22 βαθμούς σε αυτά τα παιχνίδια, όσους συγκέντρωσε δηλαδή στα πρώτα 14! Ένας πραγματικά ενδιαφέρον «διπλασιασμός» επίδοσης που εν πολλοίς δηλώνει τον δυναμικό τρόπο με τον οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά συνεχίζει να καταδιώκει τον πρωταθλητή.

Όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι κάτι περισσότερο από τη μισή αλήθεια. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα. Γιατί σε αυτό το «ράλι» του ΠΑΟΚ έχουν συμβεί και μια σειρά από υποδείξεις διαιτητών που εν πολλοίς έχουν ανοίξει καιρό τώρα μια δεύτερη μεγάλη συζήτηση.

Την Κυριακή ήταν οργισμένος ο Παναθηναϊκός. Πριν λίγες εβδομάδες ο Νίκος Νιόπλιας και ο ΟΦΗ. Πριν ο Αστέρας Τρίπολης και η Λαμία. Και είναι βεβαίως και αυτό το ρεκόρ Ευρώπης με τα 14 πέναλτι σε 21 αγωνιστικές.

O ΠΑΟΚ έχει 8 πέναλτι στην Τούμπα μες τη σεζόν για τους 23 βαθμούς που έχει μαζέψει εκεί. Ανάμεσα τους: Το 2-0 με την ΑΕΚ, το 1-0 με τον Απόλλωνα, το 2-1 και το 3-2 με τον Αστέρα Τρίπολης, το 1-0 με τον Παναιτωλικό, το 1-0 με τον ΟΦΗ και βέβαια εκείνο που έχασε με τον Βόλο (4-4). Όπως βεβαίως είχε την τύχη να δει τον διαιτητή και το VAR να ακυρώνει το 0-1 του ΟΦΗ για το πέναλτι του 1-0, ή χθες να μην δίνεται ένα καθαρό πέναλτι στον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχει αμφισβητούμενη φάση «κλειδί» σε αυτά τα ματς, που να μην κατέληξε υπέρ του ΠΑΟΚ. Και αυτό δεδομένα παίζει τον ρόλο του στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος στην Τούμπα θα μπορούσε κάλλιστα με βάση την εικόνα του να μην έχει 23 βαθμούς αλλά 13. Και σήμερα να μην δήλωνε ακόμη διώκτης του Ολυμπιακού στην κούρσα της κορυφής αλλά να συμμετείχε στην κουβέντα για μια θέση στα πλέι-οφ.

Ακούω ότι το πέναλτι του Παναθηναϊκού θα το έδινε Έλληνας διαιτητής, αλλά όχι ξένος εξ ου και ο Λετονός έπραξε τα δέοντα. Πιστεύω ότι αν η ίδια φάση γίνονταν στην απέναντι περιοχή θα το έδινε μια χαρά και Έλληνας και ξένος. Γιατί μια φορά είναι τυχαίο, δύο σύμπτωση. Όταν όμως συμβαίνει μια ολόκληρη σεζόν το λες και… εχθρική πράξη.

H φάση που ζητάει πέναλτι ο Παναθηναϊκός

Το πέναλτι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη:

Το πέναλτι κόντρα στον Βόλο

Το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό:

Το πέναλτι κόντρα στην ΑΕΚ:

Το πέναλτι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ