Ο Αλαφούζος ταράζει το… σύστημα Μελισσανίδη

Ο Αλαφούζος ταράζει το… σύστημα Μελισσανίδη

Για πρώτη φορά στα χρόνια της «εξυγίανσης» ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου δείχνει τα δόντια του στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη και...

Η ΑΕΚ είναι στα σχοινιά. Στη χειρότερη φάση της από τότε που ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Από το 2018 και μετά η Ένωση έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές δύσκολες συνθήκες και έχει βρεθεί μπροστά σε αδιέξοδα, αλλά αυτή τη φορά μοιάζει να βρίσκεται στο απόλυτο τέλμα. Ακόμα και το γεγονός ότι μετά από τόσες μαζεμένες αποτυχίες το τελευταίο διάστημα, δεν έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση στον οργανισμό ΑΕΚ, δείχνει πολλά.

Κι αν όλοι οι στόχοι για τη φετινή σεζόν έχουν πλέον χαθεί, υπάρχει και πιο κάτω για τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να μην είναι σίγουροι ούτε για την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή τη νέα σεζόν. Η ΑΕΚ βρίσκεται μόλις τρεις βαθυμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον ΠΑΣ Γιάννινα, με την Ένωση να έχει να αντιμετωπίσει προσεχώς και τους δύο. Εχει βέβαια κι ένα ματς λιγότερο, αυτό με τον ΠΑΟΚ, όπου αν λάβουμε υπόψη τα αποτελέσματά της κόντρα στον έτερο Δικέφαλο τα τελευταία χρόνια, δύσκολα θα πάρει κάτι περισσότερο από έναν βαθμό.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Αλαφούζου μπαίνει τόσο δυνατά στο… μάτι της ΑΕΚ του «Τίγρη», από τότε που ξεκίνησε η περίφημη «Εξυγίανση». Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι «πράσινοι» είναι ακόμη μέσα στη διοργάνωση του Κυπέλλου και εφόσον φτάσουν μέχρι το τέλος, θα καπαρώσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο είτε τερματίσουν τρίτοι στα πλέι οφ είτε έκτοι.

Με την εικόνα που έχει αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα ότι θα είναι εντός τετράδας ή εντός τριάδας ώστε να είναι εξασφαλισμένη όποιος κι αν κατακτήσει το Κύπελλο; Με τα πλέι οφ να έρχονται και την Ένωση να πρέπει να δώσει ακόμη έξι ντέρμπι στο μίνι πρωτάθλημα ποιος μπορεί να στοιχηματίσει έστω κι ένα ευρώ ότι η ΑΕΚ θα βγει στην Ευρώπη;

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς λοιπόν τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης και κατ επέκταση η ΑΕΚ (και οι εντός αυτής) ενώ είναι αυτονόητο πως αν δεν επιτευχθεί ούτε ο μίνιμουμ στόχος της Ευρώπης, το καλοκαίρι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Ένα καλοκαίρι στο οποίο υποτίθεται πως η ΑΕΚ πρέπει να εμφανιστεί πιο δυνατή από ποτέ ενόψει της εισόδου της στο νέο γήπεδο, μετά από 19 ολόκληρα χρόνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ