Το μεγάλο λάθος του Μπότο με τον Ινγκασον στον ΠΑΟΚ, το πληρώνει σε… ευρώ ο Σαββίδης!

Το μεγάλο λάθος του Μπότο με τον Ινγκασον στον ΠΑΟΚ, το πληρώνει σε… ευρώ ο Σαββίδης!

Ο Ζοσέ Μπότο δεν έχει εμπειρία σε διαπραγματεύσεις και λήψη αποφάσεων και αυτό φάνηκε στην υπόθεση Ινγκασον. Οσα είπε, κάνουν τον Σαββίδη να πληρώσει περισσότερα!

Από to10.gr έχετε ενημερωθεί αναλυτικά και με κάθε λεπτομέρεια, αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της ανανέωσης συμβολαίου του Σβέριρ Ινγκι Ινγκασον. Μια υπόθεση στην οποία ο ΠΑΟΚ έχει κάνει ό,τι μπορούσε να κάνει, για να δυσκολέψει τη ζωή του, αλλά και για να κάνει τον Ιβάν Σαββίδη να πρέπει να πληρώσει περισσότερα από ό,τι υπολόγιζε. Μάλιστα, λίγες λέξεις του Ζοσέ Μπότο ήταν αρκετές, για να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τον… λογαριασμό.

«Ο Ινγκασον θέλει να μείνει, εμείς θέλουμε να τον κρατήσουμε οπότε δεν υπάρχει θέμα. Σε λίγες μέρες θα έχουμε καλά νέα για τους φίλους του ΠΑΟΚ σχετικά με την ανανέωση του Ινγκασον. Να μην ανησυχεί ο κόσμος του ΠΑΟΚ». Αυτά ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μπότο την περασμένη Δευτέρα, όταν και παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, για να μιλήσει επί παντός επιστητού. Επιβεβαιώνοντας πως μπορεί από σκάουτινγκ να γνωρίζει πολλά, αλλά σε επίπεδο διαπραγματεύσεων και λήψης αποφάσεων, είναι ακόμη «μαθητούδι».

Η έλλειψη εμπειρίας του Μπότο, αλλά και η… βιασύνη του να «κλείσει» το θέμα του Ινγκασον, δημιούργησε μια ιδιαίτερη αμηχανία στις συζητήσεις μεταξύ του ποδοσφαιριστή και του ΠΑΟΚ. Ο Ισλανδός ήθελε να μείνει στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο ήθελε, αλλά «καιγόταν» να τον κρατήσει και να μην τον χάσει ελεύθερο σε λίγους μήνες. Συζητήσεις υπήρχαν. Αλλά ακόμη υπήρχε σοβαρή απόσταση από όσα είπε ο Μπότο. Ο οποίος ουσιαστικά μίλησε για ειλημμένη συμφωνία και προσεχώς… ανακοινώσεις.

Το θέμα με τον Ινγκασον εξ αρχής ήταν οικονομικό. Ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός του Δικεφάλου περνάει καλά στη Θεσσαλονίκη και στον σύλλογο. Είναι ικανοποιημένος που γύρισε σε καλή κατάσταση και παίζει και επιθυμεί το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του να είναι και το μεγαλύτερο που έχει υπογράψει έως τώρα. Και Δίκαιο και τίμιο. Και για αυτό θα μείνει. Αλλά…

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει την πολιτική του και ήθελε να κρατήσει χαμηλά το μπάτζετ. Αλλά στην περίπτωση του Ινγκασον ήξερε ότι πρέπει να τα «σκάσει», από τη στιγμή που η συζήτηση για το νέο συμβόλαιο έγινε με τόση καθυστέρηση και αφού ο παίκτης αποθεραπεύτηκε και πλέον είναι ξανά ο κορυφαίος σε απόδοση της ομάδας του, συνολικά. Αλλά στον Δικέφαλο δεν περίμεναν ότι… σύμμαχος του Ινγκασον θα ήταν και ο Μπότο. Διότι με όσα είπε, επί της ουσίας αύξησε ακόμη περισσότερο την πίεση στην ΠΑΕ. Με τον Ινγκασον να παραμένει ξεκάθαρος στα «θέλω» του. Χωρίς οπισθοχώρηση. Και να παίρνει, εν τέλει αυτό που ήθελε. Με μια μεγάλη, αύξηση, την οποία πληρώνει ο Σαββίδης. Αύξηση… δώρο από τον Μπότο.

Και για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους των οικονομικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών, επισημαίνουμε πως ο Ινγκασον θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΠΑΟΚ με την πρόταση του Ιβάν Σαββίδη. Με τις απολαβές του στην 3ετία να φτάνουν τα 4.000.000 ευρώ. Και ίσως και να τα ξεπεράσουν κατά τι, μετά από όσα είπε ο Μπότο.

Με λίγα λόγια, στην Τούμπα έχουν να λένε πως στην περίπτωση του Μπότο, ταιριάζει το μόνο εκείνης της διαφήμισης που ανέφερε «καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς»…

UPDATE: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει και τυπικά ότι ο Ινγκασον συμφώνησε με τον Δικέφαλο για νέο συμβόλαιο. To συμβόλαιο θα είναι 3ετές και ο Ισλανδός πήρε από τον ΠΑΟΚ όσα ακριβώς ζητούσε, χωρίς να κάνει βήμα πίσω. Ας είναι καλά ο Ζοσέ Μπότο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ