Κριχόβιακ, σημαίνει «χάνουμε την Ευρώπη»

Κριχόβιακ, σημαίνει «χάνουμε την Ευρώπη»

Η σπουδαία κίνηση της ΑΕΚ και του Μελισσανίδη με τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ έχει ξεκάθαρη εξήγηση και είναι η πρώτη ουσιαστική αντίδραση στην κατηφόρα.

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να «ταράξει» τα νερά, καθώς είναι μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ.

Η Ένωση εκμεταλλεύεται την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους ξένους παίκτες στη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και πυροδοτεί μια «βόμβα» μεγατόνων, φέρνοντας έναν ποδοσφαιριστή με πλούσιο βιογραφικό, αμέτρητες παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο και γενικότερα έναν παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων.

Ο έμπειρος Πολωνός μέσος ήρθε σε συμφωνία για να αποχωρήσει από την Κράσνονταρ, αναζητώντας μια νέα ποδοσφαιρική στέγη μέχρι και το τέλος της εφετινής σεζόν και η ΑΕΚ περίμενε στη… γωνία προκειμένου να κλείσει το σπουδαίο deal, τουλάχιστον μέχρι της 30 Ιουνίου.

Η συγκεκριμένη μεταγραφή αποτελεί και την πρώτη ουσιαστική αντίδραση της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη στην κατηφόρα, μιας και η Ένωση είναι με την πλάτη στον τοίχο. Ο Κριχόβιακ έχει μια τεράστια καριέρα σε Σεβίλλη, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπορντό, Γουέστ Μπρομ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Κράσνονταρ και περισσότερες από 419 συμμετοχές σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ο ένας λόγος φυσικά που η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο «μπαμ» είναι οι ικανότητες του Πολωνού, ο οποίος είναι μια σπουδαία προσωπικότητα, που κάνει… παπάδες ακόμη και στα 32 του και αναμφίβολα θα ανεβάσει επίπεδα τον άξονα της Ένωσης.

Ο άλλος λόγος και ο πιο σημαντικός ωστόσο, είναι πως η διοίκηση της ομάδας και ο Τίγρης βλέπει την άσχημη κατάσταση αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης. Ο κίνδυνος να χαθεί ακόμη και η 4η θέση στο πρωτάθλημα είναι ορατός, όπως και το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί στην Ευρώπη. Κάτι που θα αποτελέσει πολύ ισχυρό πλήγμα στον σύλλογο. Από όλες τις απόψεις.

Για αυτό η ΑΕΚ προσπαθεί να αντιδράσει άμεσα και να σώσει μια ήδη χαμένη χρονιά με μια πολύ σπουδαία κίνηση. Με σκοπό να μην μείνει χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο σε μια χρονιά-ορόσημο. Μια σεζόν που θα μπει στο νέο της γήπεδο. Οι άνθρωποι της Ένωσης κινήθηκαν έξυπνα όσον αφορά την απόκτηση του Κριχόβιακ με σκοπό να ηγηθεί για να «καθαρίσει» η υπόθεση Ευρώπη. Και από το καλοκαίρι και μετά να δει αν θα μπορέσει να διατηρήσει στο ρόστερ της έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς. Κάτι που προς το παρόν ωστόσο αποτελεί μια τελείως διαφορετική συζήτηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ