Νέο σκάνδαλο στην ΕΠΟ: Πως οι «έκπτωτοι» Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης παίζουν κρυφτό πίσω από τα… φουστάνια μιας γραμματέως

Νέο σκάνδαλο στην ΕΠΟ: Πως οι «έκπτωτοι» Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης παίζουν κρυφτό πίσω από τα… φουστάνια μιας γραμματέως

Αδιανόητη η κατάσταση στην ΕΠΟ. Γιατί δεν απομακρύνονται από την διοίκηση της Ομοσπονδίας τα… παιδιά της Εξυγίανσης παρά την «οριστική και αμετάκλητη» απόφαση έκπτωση τους.

Θυμάστε, άραγε, εκείνη την «πονεμένη» ιστορία με την καταγγελία του Αλέξη Κούγια στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ κατά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής Παναγιώτη Δημητρίου, Στέργιου Αντωνίου και Ηλία Τζαφέρη με αίτημα την έκπτωση τους από κάθε αξίωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

Η υπόθεση τους ολοκληρώθηκε ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου, το οποίο με δύο αμετάκλητες αποφάσεις του αποφάνθηκε πως υπήρξε παράνομη τροποποίηση του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων, συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 35ζ του Καταστατικού, οι «τρεις» που την διέπραξαν είναι έκπτωτοι.

Την έκπτωση τους (από κάθε αξίωμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο) χρειάζεται να την απαγγείλει, μέσα από τις δικές της διαδικασίες, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Κι εδώ είναι που αρχίζουν τα περίεργα και τα «εξυγιαντικά» της υπόθεσης. Μέχρι σήμερα, Πάσχα φτάσαμε, δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφόρηση για το που «βόσκει» η διαδικασία.

Ένα ερωτηματολόγιο που στάλθηκε στους κατηγορούμενους αποκαλύφθηκε από σπόντα, έκτοτε σιγή ιχθύος και καθυστερήσεις, πολλές καθυστερήσεις για μια υπόθεση τόσο απλή και ξεκάθαρη, στην ουσία απομένει μόνο να αναγγελθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας η προβλεπόμενη ποινή της έκπτωσης.

Ότι «κάτι σάπιο υπάρχει», όχι στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας, αλλά σε αυτό της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ είναι πασίδηλο.

Στους διαδρόμους της ΕΠΟ και μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση πολύς λόγος γίνεται για την στάση που τηρεί η γραμματέας της Επιτροπής Δεοντολογίας, κυρία Αγγελική Γρετζελιά, της γνωστής οικογενείας Γρετζελιά εκ Νέας Φιλαδέλφειας. Ο πατέρας της Παντελής Γρετζελιάς ήταν δήμαρχος της περιοχής στην περίοδο 1991 – 2002, είναι σήμερα επικεφαλής της μειοψηφίας στον Δήμο και παραμένει σταθερά εκ των βασικών υποστηρικτών του project «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» από τα πρώτα βήματα του σχεδίου.

Η κυρία Γρετζελιά λέγεται, μετ΄επιτάσεως μάλιστα, πως δεν διακρίνεται από μεγάλη ζέση για να διεκπεραιωθούν με την προτεραιότητα που επιβάλλεται κρίσιμες υποθέσεις που αφορούν «σε δικούς μας ανθρώπους», οι «τρεις» που αποδεδειγμένα καταπάτησαν το καταστατικό της ΕΠΟ είναι «πολύ δικοί μας, σαρξ εκ της σαρκός μας» που λένε.

«Ενάμισι μήνα έκανε να ζητήσει από το Διαιτητικό Δικαστήριο τις δύο αποφάσεις και για να λάβουν γνώση οι δικαστές της Επιτροπής Δεοντολογίας» λένε « οι κακές γλώσσες» στους διαδρόμους του Πάρκου Γουδή, για να καταδείξουν πως η νεαρά δεσποσύνη παλεύει με νύχια και με δόντια να παρατείνει, όσο γίνεται, τη θητεία των «τριών» στην Εκτελεστική Επιτροπής της ΕΠΟ, λες και είναι προσωπική της υπόθεση και από την εξέλιξη της θα κριθεί το δικό της μέλλον στην Ομοσπονδία.

Μπορεί να ισχύει κάτι ανάλογο; Η φημολογία οργιάζει σχετικά με τις γραμματειακές επιδόσεις της κυρίας Γρετζελιά, η βαθμολογία της μόνο ικανοποιητική δεν είναι, σέρνεται η εντύπωση πως οι κινήσεις της υπαγορεύονται από τη συγκυρία και τις επιδιώξεις «του μαγαζιού», γενικώς υπάρχει μια κακή εικόνα που όσο περνάει ο καιρός χειροτερεύει.

Η κυρία Αγγελική Γρετζελιά ανήκει στην κατηγορία «δικά μας παιδιά». Βρέθηκε στην ΕΠΟ μετά την κατάληψη της Ομοσπονδίας από την «εξυγίανση», ως ρουσφέτι του συστήματος που ελέγχει ασφυκτικά την Ομοσπονδία και ανέλαβε την γραμματεία της Επιτροπής Δεοντολογίας με το τελευταίο παράνομο και αντικαταστατικό Οργανόγραμμα «Φιλιππούση». Είναι δηλαδή «ταμάμ» με το γενικότερο πνεύμα του Πάρκου και από εκείνες τις υπαλλήλους που «χαίρουν εκτίμησης» από τη δράκα των εκλεκτών της διοίκησης.

Από εκεί ξεκίνησε ένα εργάκι που εξελίσσεται μέχρι και σήμερα και φέρνει την εν λόγω κυρία να μπλέκεται στα πόδια των δικαστών της Επιτροπής Δεοντολογίας, οι οποίοι καλή τη πίστη λειτουργούν, να θυμάται να ενεργήσει όποτε θέλει, να ξεχνάει όταν χρειάζεται, να χάνονται προθεσμίες και να ακυρώνονται εκδικάσεις για τυπικούς λόγους, που αφορούν στις κλήσεις των κατηγορουμένων και άλλες ανάλογες εξυπνάδες.

Κάποιοι, μάλιστα, πάνε ένα βήμα παραπέρα και διαδίδουν φήμες πως η εν λόγω κυρία Γρετζελιά ξεκίνησε να διακρίνεται και για τις «νομικές της γνώσεις» για τις διάφορες υποθέσεις, λέγεται μάλιστα πως έχει και άποψη για την έκβαση τους την οποία «καταθέτει» στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Με άλλα λόγια δεν είναι καθόλου σίγουρο πως η γραμματέας της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ έχει επακριβώς κατανοήσει τον ρόλο της και τα περιθώρια της, διαδίδεται πως μπερδεύεται εύκολα, ειδικά με τις προθεσμίες και εύκολα χάνεται σε διάφορα συννεφάκια.

Το γεγονός δείχνει να επηρεάζει άσχημα τόσο τη λειτουργία όσο και την εικόνα της Επιτροπής Δεοντολογίας, η σημασία της οποίας είναι καθοριστική για το ποδόσφαιρο και την αξιοπιστία των στελεχών του.

Σε αυτό το πλαίσιο η εκδίκαση της καταγγελίας Κούγια για τους «τρεις» της ΕΠΟ επείγει, το διάστημα που πέρασε από την δεύτερη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου είναι ακατανοήτως μεγάλο, η ταχύτητα στις ενέργειες της Επιτροπής είναι καθοριστικός παράγοντας και οι δικαστές –μέλη της Επιτροπής χρειάζεται να βεβαιώνονται πως όλα εξελίσσονται ομαλά, ειδικά οι εντολές που δίνουν προς τις υπαλλήλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ