Ποιος κρατά κλειδωμένο στο «συρτάρι» το μεγάλο σκάνδαλο της Super League 2

Ποιος κρατά κλειδωμένο στο «συρτάρι» το μεγάλο σκάνδαλο της Super League 2

Τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα της Super League 2 με την καταγγελία του Πανσερραϊκού σε βάρος του Απόλλωνα Πόντου

Ο Πανσερραϊκός πριν μερικές μέρες προχώρησε σε καταγγελία κατά του Απόλλωνα Πόντου, λόγω παράβασης στη μετοχική του σύνθεση, που αλλάζει όλα τα δεδομένα στη «μάχη» της παραμονής στην Super League 2.

Συγκεκριμένα, τα «λιοντάρια» αναφέρουν πως υπάρχει παράβαση του νόμου 2725 του 1999, όπου στο άρθρο 69 αναφέρεται μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να υπάρχει πρώτου βαθμού συγγένεια μεταξύ προπονητή, διοικούντων και μεγαλομετόχων, κάτι που θεωρούν πως ισχύει στην περίπτωση του Απόλλωνα.

Ο άνθρωπος που είναι ιδιοκτήτης στον Απόλλωνα είναι ο Άλεξ Κοσμάς Κάλας (Κοσμάς Καλαϊτζίδης), ο οποίος έχει στον πάγκο της ομάδας του τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, με τον οποίο έχει πρώτου βαθμού συγγένεια. Σύμφωνα λοιπόν με τον νόμο, κάτι τέτοιο απαγορεύεται και ο Πανσερραϊκός κοιτάει το έννομο του συμφέρον, προκειμένου να τιμωρηθεί ο Απόλλωνας.

Οι δυο άνδρες στον Απόλλωνα μέχρι και πριν λίγες μέρες είχαν αποκρύψει τη συγγένεια τους, με αποτέλεσμα όλη τη χρονιά περίπου να βρίσκονται στην ομάδα, όμως τα «λιοντάρια» με επίσημη καταγγελία, περιμένουν από τη Super League 2 να πάρει τα απαραίτητα μέτρα και να τιμωρήσει τον σύλλογο και τους άνδρες.

Ωστόσο, παρότι η καταγγελία έχει γίνει εδώ και πέντε μέρες, η υπόθεση παραμένει «κλειδωμένη» στο «συρτάρι» αν και πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο που διαμορφώνει όλη τη βαθμολογία στα χαμηλά «πατώματα» της Super League 2.

Οι ποινές που προβλέπονται και ο λόγος που καθυστερεί η απόφαση

Οι ποινές που προβλέπει ο νόμος είναι τιμωρία από 5 έως 10 βαθμούς από το τρέχον πρωτάθλημα ή εφόσον έχει ολοκληρωθεί η σεζόν η ίδια ποινή από το επόμενο. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν για ποιό λόγο έχει «κολλήσει» η υπόθεση και προσπαθούν οι Καλαϊτζίδηδες να ξεχαστεί.

Ο Απόλλων Πόντου είναι στη 10η θέση με 33 βαθμούς, ενώ ο Πανσερραϊκός που προχώρησε στην καταγγελία έχει 26 και είναι κάτω από την επικίνδυνη ζώνη. Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς ο Απόλλωνας αν τιμωρηθεί μπορεί να πέσει και στους 23 βαθμούς και να είναι στην προτελευταία θέση.

Ο Πανσερραϊκός έχει κάνει έκκληση για να παρθεί άμεσα η απόφαση από τους αρμόδιους, καθώς θεωρούν δεδομένη την παράνομη μετοχική σύνθεση και άρα «παίζουν» το μέλλον τους στη Super League 2. Τυπικά έχουν μείνει 3 και 4 αγωνιστικές για την κάθε ομάδα, για αυτό τον λόγο και «τρενάρετε» η υπόθεση. Πολύ απλά για να γλιτώσει τη φετινή σεζόν και ότι ποινή προβλέπεται να έρθει από το επόμενο πρωτάθλημα.

Ωστόσο, από τον Πανσερραϊκό είναι αποφασισμένοι να το πάνε στα άκρα, πολύ απλά γιατί θεωρούν δεδομένη τη δικαίωση τους. Άσχετα αν στη Super League 2 και οι αρμόδιες επιτροπές έχουν βάλει την υπόθεση στο «συρτάρι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ