Η μεταγραφή που έδειξε «ενεργοποίηση» Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό

Η μεταγραφή που έδειξε «ενεργοποίηση» Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό

Η απόκτηση του Αλέξανδρου Σαμοντούροφ, φανέρωσε πριν τη... σκούπα στον Παναθηναϊκό την «επιστροφή» του Δημήτρη Γιαννόπουλου.

Από την ημέρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε ότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι προς πώληση, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, οι Πράσινοι επέλεξαν να πορευτούν έως την «επόμενη ημέρα», επενδύοντας στη γνώση και την προσωπικότητα των κορυφαίων μορφών του συλλόγου. Αλλά και στην οικονομική λογική όσα τα έσοδα, τόσα και τα έξοδα.

Τη σεζόν 2020-21 οι Πράσινοι τερμάτισαν στη 16η θέση της Ευρωλίγκας, δεν ήταν ανταγωνιστικοί και γενικώς δεν κατάφεραν να χτίσουν για τη νέα σεζόν. Κάτι που επαναλήφθηκε και φέτος. Με το μπάτζετ να είναι μεν σε χαμηλά επίπεδα, αλλά σε επίπεδα… Μονακό και Μπάγεν Μονάχου, ομάδων που μπήκαν στην 8άδα της Euroleague, ο Παναθηναϊκός ήθελε να είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Αλλά αυτό εξ αρχής φάνηκε ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί.

Οι επιλογές ήταν άστοχες. Η χημεία ανύπαρκτη, οι παίκτες αταίριαστοί ή μη ικανοί να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και της ευθύνης. Και παρά την προσπάθεια για αλλαγές μεσούσης της περιόδου, τίποτε δεν άλλαξε ουσιαστικά. Το Κύπελλο χάθηκε από τον Ολυμπιακό. Στην Ευρωλίγκα, η ντροπιαστική τελευταία θέση… σώθηκε στις τελευταίες 3 αγωνιστικές. Στο πρωτάθλημα, η νίκη του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ, δεν στάθηκε ικανή να δώσει την 1η θέση στην κανονική διάρκεια. Με την ήττα από τους Ερυθρόλευκους την περασμένη Δευτέρα, να ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Ή καλύτερα του… Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός είχε μπει σε μια μαύρη τρύπα χωρίς επιστροφή. Και ο μεγαλομέτοχος προκάλεσε ηλεκτροσόκ. Την επομένη της 4ης σερί ήττας από τον Ολυμπιακό, ο Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε το τέλος των Δημήτρη Διαμαντίδη (Γενικός Διευθυντής), Δημήτρη Πρίφτη (προπονητής) και Νίκου Παππά (Τεχνικός Διευθυντής), ο πρόεδρος της ΚΑΕ Τάκης Τριαντόπουλος, μένει έως τον Ιούνιο, ενώ ο Φραγκίσκος Αλβέρτης δεν αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει γενικός αρχηγός και επίσης αποχώρησε. Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλαβε ρόλο τεχνικού διευθυντή, με τον Γιώργο Βόβορα να επιστρέφει στον πάγκο μαζί με τον Σερέλη και τον στόχο να είναι διπλός: 1) Χτίσιμο της επόμενης σεζόν, 2) κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Πολλοί ήταν εκείνοι που… εξεπλάγησαν με τη δυναμική επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκό. Αλλοι απόρησαν. Αλλά αυτοί που ξέρουν, είχαν καταλάβει ότι ενεργοποιήθηκε ξανά εδώ και καιρό. Για την ακρίβεια, ενεργοποίησή του έγινε μέσα στον Μάρτιο. Με μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση, αλλά και απορίες. Καθώς κέρδισε, μεν, τις εντυπώσεις, αλλά οικονομικά δεδομένα θεωρήθηκαν υπερβολικά.

Ο λόγος για τη συμφωνία των Πράσινων με τον 17χρονο Αλέξανδρο Σαμοντούροβ. Η μεταγραφή αποτέλεσε μια ξεκάθαρα προσωπική υπόθεση για τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η πρώτη του τόσο φανερή παρέμβαση την τελευταία 2ετία πριν την πρόσφατη… σκούπα. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να δώσει ο Παναθηναϊκός σχεδόν 2.000.000 € στον 17χρονο φόργουορντ; Κανείς δεν μπορούσε να προσφέρει τέτοιο ποσό, μόνο ο καθ’ ύλην αρμόδιος. Και αυτό συνέβη.

Αυτό που μένει να φανεί, πλέον, είναι εάν ο Γιαννακόπουλος επέστρεψε για να μείνει ή όχι. Τι απόφαση έχει πάρει θα το δείξει ο χρόνος. Όπως αναφέρουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, πάντως, ο ίδιος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διεκδικήσει με αξιώσεις ο Παναθηναϊκός το φετινό πρωτάθλημα. Σε όλα τα επίπεδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ