ΕΠΟ: Και οι μάσκες κάνουν θόρυβο όταν πέφτουν…

ΕΠΟ: Και οι μάσκες κάνουν θόρυβο όταν πέφτουν…

Τι θα κάνει η ΕΠΟ μετά την διπλή απόφαση της Super League για την διαιτησία;

Σπουδαία εξέλιξη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο η «διπλή» απόφαση της Super League αναφορικά με την «επαγγελματική διαιτησία» αλλά και την εισήγηση παραμονής του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή.

Σπουδαία στην ουσία του πράγματος. Γιατί επιτέλους κάποια στιγμή το δια ταύτα του προϊόντος πρέπει να περάσει στα χέρια εκείνων που το συντηρούν και το πληρώνουν. Στις ΠΑΕ και τον συνεταιρισμό της που για χρόνια έχει μείνει στη σκιά και στην πλάνη ενός μοντέλου λειτουργίας που οδηγεί το ποδόσφαιρο στην καταστροφή. Με αποδείξεις.

Διαβάστε επίσης: Πήρε εισιτήρια για Ισραήλ ο Ολυμπιακός

Εκτός αν κάποιος θεωρεί λογικό, να αναφέρεται στην έκθεση της περίφημης ολιστικής μελέτης (που δεν μπορεί κάποια στιγμή θα την εφαρμόσει η ΕΠΟ) ότι ετησίως οι ομάδες της Super League καταγράφουν ζημίες της τάξης των 39 εκατ ευρώ όταν η ετήσια αύξηση κέρδους κατά μέσο όρο στις επαγγελματικές λίγκες της Ευρώπης είναι κατά μέσο όρο της τάξης του 8%. Και ότι ενώ τα έσοδα από τα εισιτήρια του πρωταθλήματος το 2009 ήταν 65 εκατ ευρώ το 2019 –πριν τον covid- είχαν συρρικνωθεί σχεδόν στο ένα-τέταρτο (17 εκατ ευρώ).

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβεβαίωση της αποτυχίας από αυτούς τους δύο δείκτες. Και δεν υπάρχει και αμφιβολία ότι αν η Super League δεν πάρει το τιμόνι στα χέρια της, δεν θα αργήσει η ώρα που θα βρεθεί φάτσα με τον… γκρεμό. Επτά-οκτώ κανονικοί επενδυτές της έχουν απομείνει. Πόσο όμως και αυτοί θα συμμετέχουν σε μια υπόθεση που πρέπει να τους υποχρεώνει κάθε τρεις και λίγο να βάζουν το χέρι στην τσέπη;

Το πρωτάθλημα είναι δικό τους. Και εκείνοι πρέπει να επιβάλλουν τους όρους. Έχουν δικαίωμα να επιλέξουν την «επαγγελματική διαιτησία». Έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν τον αρχιδιαιτητή θα τον λένε Κλάτενμπεργκ. Έχουν δικαίωμα να προσδοκούν στην πλήρη τους απεμπλοκή από τα πλοκάμια της ΕΠΟ και κατ επέκταση των εκάστοτε Κυβερνήσεων. Έχουν δικαίωμα ακόμη και να αποτύχουν απο τις ιδέες τους και όχι από τις ιδέες των άλλων.

Θα πρέπει λοιπόν να έχουν και την απαίτηση να εισακούεται η «πλειοψηφία» τους.

Η Super League δεν είναι μια… ψήφος παραπάνω στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Είναι ο βασικός χρηματοδότης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και μια Λίγκα που αν δεν εκσυγχρονιστεί ακολουθώντας το μοντέλο που κυριαρχεί στην Ευρώπη, θα φάει τα… μούτρα της.

Την Δευτέρα για την «επαγγελματική διαιτησία» συμφώνησαν οι 13 από τις 14 ομάδες και ίσως να συμφωνούσαν και οι 14 αν η ΠΑΕ Βόλος δεν είχε κάτι καλύτερο να κάνει από το να συμμετάσχει στη συνεδρίαση. Και συμφώνησαν και οι 11 από τις 13 στο όνομα του αρχιδιαιτητή. Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση (!) και η ΑΕΚ ήταν η μοναδική που διαφώνησε.

Τι θα κάνει η ΕΠΟ και αν θα σεβαστεί το αυτονόητο; Ήδη το ρεπορτάζ λέει πολλά και συγκεκριμένα. Σημασία όμως έχει και τι θα πει πλέον επίσημα ο Τάκης Μπαλτάκος που από την πρώτη στιγμή άπαντες υποστηρίζουν ότι κάθισε στην προεδρική καρέκλα της Ομοσπονδίας χάρη στην υποστήριξη της ΑΕΚ.

Γιατί οι και οι μάσκες κάνουν θόρυβο όταν πέφτουν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ