Προφανώς κάτι παραπάνω ξέρει ο Μαρτίνς, αλλά…

Προφανώς κάτι παραπάνω ξέρει ο Μαρτίνς, αλλά…

Δίχως Σωκράτη, Μαντί Καμαρά και Ελ Αραμπί η πρώτη εντεκάδα του Μαρτίνς

Επιβεβαιώθηκε η αίσθηση πως ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει εκπλήξεις στην πρώτη επίσημη εντεκάδα του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν.

Και μάλιστα προέκυψε σε όλες τις γραμμές καθώς σε σχέση με αυτούς που περίμεναν οι περισσότεροι τελικά έμειναν έξω ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Μαντί Καμαρά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Παίκτες πρώτης γραμμής του ισχυρού ερυθρόλευκου κορμού με μεγάλη εμπειρία από διεθνή παιχνίδια.

Διαβάστε επίσης: Οριστικά στην ΑΕΚ ο Πλάνιτς, με ειδικό όρο για τον… Ολυμπιακό

Ποιους επέλεξε ο Πορτογάλος προπονητής; Τον Τικίνιο Σοάρες που και πέρσι ήταν η βασική επιλογή του στην «κόντρα μπάλα». Τον Μαμαντού Κανέ αντί του Μαντί Καμαρά σε μια κίνηση που φέρνει στο γήπεδο ένα καθαρό εξάρι σε σχέση με τον box to box πληθωρικό μέσο.

Και βέβαια τον Κώστα Μανωλά αντί του Σωκράτη. Είχε πει τα καλύτερα για τον Κανέ και τον Μανωλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο κόουτς. Και με έναν τρόπο είχε προϊδεάσει.

Για τον Τικίνιο όμως η έκπληξη είναι μεγαλύτερη. Διότι η διαχείριση των φιλικών έδειχνε ξεκάθαρα πως επιστρέφουμε σε μια εποχή που ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ο αδιαμφισβήτητος βασικός σέντερ φορ.

Παράλληλα υπάρχουν μια σειρά από δημοσιεύματα που εδώ και μέρες έδιναν την εντύπωση ότι ο Βραζιλιάνος είναι στη λίστα αρκετών ομάδων και τέλος πάντων διαθέσιμος στην αγορά.

Ποιο είναι το μόνο βέβαιο; Πως ο Πέδρο Μαρτίνς είναι με τους ποδοσφαιριστές του κάθε μέρα και πως μόνο εκείνος μπορεί στα αλήθεια να ξέρει ποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση για να υπηρετήσει το αποψινό του πλάνο. Αυτό το 4-3-3 που απαιτεί μπόλικη υπομονή πίσω από τη μπάλα και παιχνίδι στο χώρο.

Από την άλλη όμως δεν παύει να προκύπτει ένα ρίσκο. Ο Κανέ την όποια εμπειρία του σε τέτοια παιχνίδια την έχει με την φανέλα της Νέφτσι. Ο Ελ Αραμπί είναι ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού στα κύπελλα Ευρώπης και ελέω του παρελθόντος του στα γήπεδα της Αραβίας ο μοναδικός που γνωρίζει ιδιαίτερα τις «ειδικές συνθήκες» της βραδιάς (υπερβολική υγρασία συν τη ζέστη κλπ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ