Η… ιστορία μιας fake φωτογραφίας (pic, vid)

Η… ιστορία μιας fake φωτογραφίας (pic, vid)

Πως ένα επιθετικό φάουλ μετατρέπεται σε... πέναλτι από το super slow replay.

Βγήκαν… παγανιά από χθες το βράδυ όλα τα «καλά παιδιά». Από υπεύθυνους επικοινωνίας, μέχρι ρεπόρτερ ομάδων που τους έπιασε η «κάψα» να σχολιάσουν όχι το παιχνίδι της δικής τους ομάδας, αλλά αυτό της Τρίπολης. Μεταξύ του Αστέρα και του Ολυμπιακού. Μαζί τους και οι δήθεν αντικειμενικοί αυτού του τόπου, εκείνοι που όταν παίζει ο Ολυμπιακός… θυμούνται το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ένα καλό που ξέχασαν το βράδυ της Κυριακής, όταν στην Τούμπα ο Τζήλος έκανε… όργια και άφησε σκανδαλωδώς τον Κούρτιτς μέσα στο παιχνίδι αντί να τον αποβάλλει. Τότε ήταν απλά… Κυριακή βράδυ. Και ας εξοργίστηκε ο προπονητής του Ατρόμητου. Ποιος να τον ακούσει;

Τι προσπαθούν να κάνουν όλοι αυτοί από χθες και μετά; Φτηνή προπαγάνδα. Χρησιμοποιώντας στοπ καρέ από μια φάση στην Τρίπολη προκειμένου να πείσουν τους φίλους του Ολυμπιακού ότι η ομάδα τους ευνοήθηκε. Ναι, αυτός είναι ο στόχος τους. Οι φίλοι του Ολυμπιακού και το πώς θα φτιάξουν ένα αφήγημα που θα τους κάνει να… τσιμπήσουν.

Σύμμαχος όλης αυτής της φτηνής προπαγάνδας; Το super slow replay που μπορεί να κάνει το άσπρο… μαύρο. Να αλλάξει την αλήθεια, να παρουσιάσει μια φάση εντελώς διαφορετικά απ’ ότι πραγματικά συνέβη. Μια τέτοια φάση ήταν αυτή της διεκδίκησης της μπάλας μεταξύ Άβιλα και Μπενίτο στην περιοχή του Ολυμπιακού χθες το βράδυ στην Τρίπολη.

Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται από τα «κέντρα προπαγάνδας» είναι αυτή που βλέπετε παρακάτω.

Τι βλέπουμε εδώ; Τον Άβιλα να τραβάει από τη φανέλα τον Μπενίτο. «Πέναλτι που ο Καραντώνης και ο Ευαγγέλου δεν έδωσαν», είναι η απόφαση που χωρίς ντροπή δημοσιεύουν προκειμένου να πείσουν τον κόσμο ότι ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε. Μόνο που το βίντεο τους εκθέτει. Και δείχνει πως ένα στοπ καρέ μπορεί να δημιουργήσει μια… εικονική πραγματικότητα.

Τι πραγματικά συνέβη στη φάση για την οποία μιλούν; Υπάρχει ένα βίντεο στο Youtube που είναι διαφωτιστικό. Σε αυτό και συγκεκριμένα στο 0.46 του βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα όλη η «μονομαχία» που έχουν ο Μπενίτο και ο Άβιλα. Ο παίκτης του Αστέρα Τρίπολης με το δεξί χέρι κρατάει τον ώμο του Άβιλα και δεν του επιτρέπει να σηκωθεί στον αέρα και να διώξει την μπάλα. Και με το αριστερό τραβάει τη φανέλα του αμυντικού του Ολυμπιακού από το ξεκίνημα της φάσης. Με λίγα λόγια; Μιλάμε για ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ από την αρχή μέχρι το τέλος της προσπάθειας των δύο παικτών για να έρθουν σε επαφή με την μπάλα.

Δείτε τη φάση:

Με τον Μπενίτο, αφού έχει εξουδετερώσει με φάουλ τον Άβιλα, να πιάνει κεφαλιά και να βγάζει την ασίστ για το γκολ που ορθώς δεν μέτρησε στο «Κολοκοτρώνης».

Τι προσπαθούν να αποδείξουν με τη φωτογραφία που έχουν «επικοινωνήσει» τις τελευταίες ώρες; Ότι ο Άβιλα έχει τραβήξει από τη φανέλα τον Μπενίτο, άρα έχει κάνει πέναλτι. Είναι προφανές και φαίνεται και στο ριπλέι πως ο Άβιλα πράγματι τραβάει τη φανέλα του παίκτη του Αστέρα, ωστόσο έχει προηγηθεί το παρατεταμένο τράβηγμα του Μπενίτο. Άρα το φάουλ.

Μάλιστα αν δείτε προσεκτικά το βίντεο, ακούγεται ξεκάθαρα το σφύριγμα του Καραντώνη πριν η ολοκληρωθεί η φάση. Λεπτομέρεια που επίσης δεν υπήρξε στο αφήγημα που από χθες θέλουν να στήσουν οι «επικοινωνιολόγοι» που είδαν εύνοια του Ολυμπιακού στην Τρίπολη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ