Οι καταγγελίες για Μπένετ, Γιαννάκη, η αθέτηση συμφωνίας της ΕΠΟ και ο ορισμός Σιδηρόπουλου με το «έτσι θέλω»

Οι καταγγελίες για Μπένετ, Γιαννάκη, η αθέτηση συμφωνίας της ΕΠΟ και ο ορισμός Σιδηρόπουλου με το «έτσι θέλω»

Η ΕΠΟ για ακόμα μια φορά αθετεί τη συμφωνία με τη Superleague, βάζει... φωτιά στο πρωτάθλημα και αποδεικνύει για ποιον λόγο ο Μπένετ τοποθετήθηκε σε ρόλο αρχιδιαιτητή.

Νωρίς – νωρίς ήρθε λοιπόν η πρώτη απάντηση για τον λόγο που η ΕΠΟ αποφάσισε να… καρατομήσει τον Κλάτενμπεργκ και να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο, πηγαίνοντας κόντρα στις 13 από τις 14 ομάδες της Superleague (μόνο η ΑΕΚ δεν ήθελε τον Βρετανό). Νωρίς – νωρίς ήρθε και η απάντηση γιατί επιλέχτηκε στη θέση του ο Μπένετ. Εκείνος είναι που θα κάνει τα… θελήματα του Μπαλτάκου και των υπολοίπων της ΕΠΟ.

Η ιστορία με τον Τάσο Σιδηρόπουλο και τον ορισμό του στο ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ είναι άκρως διδακτική. Η ΕΠΟ αποφασίζει μόνη της να βάλει… μπουρλότο στο πρωτάθλημα. Χωρίς να μπει στον κόπο να ενημερώσει καν τις ομάδες, με τις οποίες είχε έρθει σε συμφωνία.

Ναι, υπήρξε βασική συμφωνία ΕΠΟ – Superleague πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος πως στα ντέρμπι θα υπάρχουν ξένοι διαιτητές. Είδαμε τέτοιους μάλιστα πριν από μερικές μέρες. Στο Άρης – ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Διαβάστε επίσης: Στίβεν Μπένετ, ένας αρχιδιαιτητής στα κλαρίνα

Και ξαφνικά; Ξαφνικά… Σιδηρόπουλος, ένας διαιτητής που σίγουρα στον Παναθηναϊκό δεν είναι αρεστός. Γενικά, καμία ομάδα δεν θα ήθελε τον Σιδηρόπουλο σε ντέρμπι. Και αν θέλετε να μην το προσωποποιήσουμε, καμία ομάδα δεν θα ήθελε Έλληνα διαιτητή σε ντέρμπι. Άλλωστε γι’ αυτό υπήρξε και η συμφωνία με την ΕΠΟ, την οποία αθετεί με την πρώτη ευκαιρία η Ομοσπονδία.

Φυσικά τίποτα δεν γίνεται τυχαία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να ξύπνησε ξαφνικά ο Μπένετ το πρωί της Δευτέρας, να είδε το κυριακάτικο πρόγραμμα και να είπε «ας βάλω Σιδηρόπουλο στο Παναθηναϊκός – ΑΕΚ να το τινάξω στον αέρα». Γιατί αυτό κάνει. Δεν υπάρχει κανένας λόγο να μη δούμε ξένο διαιτητή σε ένα τόσο σημαντικό ματς.

Ή μήπως τελικά υπάρχει λόγος; Γιατί όλα αυτά έρχονται λίγες μέρες μετά τις σοβαρότατες καταγγελίες της ΕΠΣ Πειραιά για τον ρόλο του αρχιδιαιτητή. «Άβουλο ον, το οποίο προσπαθεί να φέρει σε πέρας τις εντολές που παίρνει», έγραφε μεταξύ άλλων εκείνη η ανακοίνωση – καταγγελία. «Από ανθρώπους του παραποδοσφαίρου», πρόσθετε η ανακοίνωση της ΕΠΣ Πειραιά, την οποία ο Μπαλτάκος θέλει να εξαφανίσει από τον χάρτη.

Και επιπλέον, όλα αυτά συμβαίνει επίσης λίγες μέρες μετά από τις καταγγελίες του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, Βασίλη Τσιάρτα, για το ποιος κάνει κουμάντο μέσα στην ΕΠΟ. Με αναφορά στον Γιαννάκη Παπαδόπουλο, με τον Μπαλτάκο να αποκαλείται «μπροστινός» και με τις «βόμβες» πως ο Μελισσανίδης αποφασίζει μέχρι και για τους προπονητές των Εθνικών ομάδων.

Ήδη, λοιπόν, η πρώτη απάντηση για τον ρόλο του Μπένετ και αν θέλετε και δικαίωση για όσους λένε πως βρίσκεται εκεί για συγκεκριμένους σκοπούς, έρχεται με τον ορισμό του Σιδηρόπουλο στο πρώτο «καυτό» ντέρμπι της Αθήνας. Προφανώς είναι και μια… προεργασία για τα προσεχώς. Κι ακόμα είμαστε – μόλις – στην αρχή…

Για την ιστορία, ας θυμηθούμε το πέναλτι – φάντασμα που είχε δώσει ο Σιδηρόπουλος υπέρ της ΑΕΚ σε ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και το πέναλτι που δεν είχε δώσει στον Ατρόμητο σε ξεκάθαρο χέρι του Χουλτ μέσα στην περιοχή:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ