Ο «εκβιασμός» της ΕΠΟ επιβεβαιώνει το σκάνδαλο Μπένετ – Πως θα αντιδράσουν FIFA/UEFA;

Ο «εκβιασμός» της ΕΠΟ επιβεβαιώνει το σκάνδαλο Μπένετ – Πως θα αντιδράσουν FIFA/UEFA;

Δίχως να κρατά ούτε τα προσχήματα η ΕΠΟ απειλεί την ΕΠΣ Πειραιά με διαγραφή για τις αποκαλύψεις «φωτιά».

Η αλήθεια είναι πως εκείνοι που γνωρίζουν δεν απόρησαν ούτε από τις σημερινές εξελίξεις, ούτε από το «θράσος» με το οποίο η διοίκηση της ΕΠΟ συνεχίζει να παριστάνει την αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έχει γίνει ο τρόπος αυτός, κάτι σαν σήμα κατατεθέν στο πάρκο Γουδή και ο λόγος είναι απλός: Η ατιμωρησία. Νιώθει άτρωτος ο Τάκης Μπαλτάκος και η… παρέα του από τη στιγμή που οι ελεγκτικές αρχές δεν παρεμβαίνουν.

Και αυτή η σχέση είναι αμφίδρομη. Όσο η Αθλητική Δικαιοσύνη σιωπά,  τόσο οι διοικούντες την Ομοσπονδία θα θυμίζουν με τη συμπεριφορά τους εκείνον τον τίτλο από τη κλασική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά: Φωνάζει ο κλέφτης.

Και εδώ πλέον δεν είναι θέμα «οπτικής γωνίας». Είναι κοινή λογική.  Προχώρησε χθες σε μια σειρά από σοκαριστικές καταγγελίες η ΕΠΣ Πειραιά με επίσημη ανακοίνωση της για τον Στιβ Μπένετ, την «στενή» φίλη του Ελένη Λαμπαδαρίου και ένα «σύστημα» που προσπαθεί να επηρεάσει τον νέο αρχιδιαιτητή.

Διαβάστε επίσης: Ωμός εκβιασμός της ΕΠΟ για το ποσοστό των τηλεοπτικών – Απειλεί να μην ορίζει αγώνες, κίνδυνος για το πρωτάθλημα

Τι θα έπρεπε να κάνει η ΕΠΟ; Το αυτονόητο. Να πάρει την ανακοίνωση αυτή και να την παραδώσει η ίδια στην αθλητική δικαιοσύνη για την διερεύνηση μιας υπόθεσης  που εάν έχει βάση τότε περιγράφει τη λειτουργία μιας «μαφίας» και όχι μιας αθλητικής Ομοσπονδίας.

Τι έκανε; Μέσω του προέδρου της, Τάκη Μπαλτάκου, έστειλε… μήνυμα σε κάθε ΕΠΣ πως αν ανοίξει το στόμα της τότε απλά θα την περιμένει το… σκοτάδι! «Μετά την ακραία δυσφημιστική ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Πειραιά κατά της κυρίας Ελένης Λαμπαδαρίου μέλους της ΚΕΔ/ΕΠΟ, εισηγούμαι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Καταστατικού της ΕΠΟ, την αναστολή ιδιότητας μέλους της ΕΠΣ Πειραιά, με όσα αυτό συνεπάγεται, λόγω παράβασης των άρθρων 7 και 13 του Καταστατικού της ΕΠΟ».

Ναι, ο Τάκης Μπαλτάκος αποφάσισε πως οι καταγγελίες μιας ιστορικής Ένωσης με τεράστια προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο όχι μόνο δεν χρήζουν διερεύνησης αλλά επιβάλουν και την «διαγραφή» της προφανώς για… παραδειγματισμό. Σαν αυτόκλητος Εισαγγελέας ο άλλοτε προνομιούχος συνομιλητής της Χρυσής Αυγής: «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Ξαναλέμε ότι η στάση του δεν προκάλεσε καμία έκπληξη στους παροικούντες της ποδοσφαιρικής Ιερουσαλήμ. Δεν περίμενε κανείς κάτι διαφορετικό.  Ο κατά τα άλλα έμπειρος νομικός όμως με αυτή τη δήλωση που μπορεί κάλλιστα κάποιος να την αναβαθμίσει σε «εκβιασμό» δεν έκανε τίποτα λιγότερο από το να επιβεβαιώσει με τον τρόπο του τις καταγγελίες της ΕΠΣ. Και αυτό δεν είναι κάτι που προφανώς θα συνεκτιμηθεί από τις FIFA/UEFA που προφανώς κάποια στιγμή και πρέπει να καταπιαστούν με αυτή την υπόθεση.

Δεν υπάρχει άλλη ελπίδα αυτή τη στιγμή για το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις Συνομοσπονδίες.  Ξέρουν καλά και τον τρόπο με τον οποίο ο Τάκης Μπαλτάκος απομάκρυνε τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τη θέση του αρχιδιαιτητή κόντρα στην ισχυρή πλειοψηφία της Super League. Και τον τρόπο με τον οποίο «βάφτισε» αρχιδιαιτητή τον Στιβ Μπένετ. Και πλέον ξέρουν ότι μια ΕΠΣ καταγγέλει ανοιχτά την ΕΠΟ για εξωφρενικά πράγματα.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ