Εξαφανισμένος 3,5 μήνες ο Λέο Ζαμπά στον ΠΑΟΚ – Εγινε αγρότης στη Βραζιλία και τώρα ζητάει να γυρίσει

Εξαφανισμένος 3,5 μήνες ο Λέο Ζαμπά στον ΠΑΟΚ – Εγινε αγρότης στη Βραζιλία και τώρα ζητάει να γυρίσει

Ασύλληπτες καταστάσεις στον ΠΑΟΚ, με τον Ζαμπά, που κόστισε 5.000.000 €, να λείπει από την Τούμπα εδώ και 3,5 μήνες, χωρίς άδεια και χωρίς... ενημέρωση!

Είναι η πιο ακριβή μεταγραφή της εποχής Ιβάν Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Συνολικά 5.000.000 € είχαν δοθεί στην Αχμάτ Γκρόζνι για την απόκτησή του. Ενώ ο ίδιος έχει συμβόλαιο που υπερβαίνει τις 600.000 € τον χρόνο. Κι όμως, αν και μόλις στα 24 (02/08/1998) χρόνια, ο Λέο Ζαμπά, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα what if του Δικεφάλου. Αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά αγκάθια του ρόστερ του.

Πολλοί μπορεί να μην το έχουν καταλάβει, αλλά ο Ζαμπά δεν πουλήθηκε τελικά στις αρχές Ιουλίου. Η προσφορά της Αλ Μπατίν από τη Σαουδική Αραβία είχε γίνει αποδεκτή από τον ΠΑΟΚ (σ.σ. ελεύθερη μεταγραφή, με τον σύλλογο να διατηρεί υψηλό ποσοστό μεταπώλησης), αλλά ο παίκτης, αν και αρχικά είχε πει το «ναι», στη συνέχεια άλλαξε άποψη. Και αρνήθηκε να συνεχίσει την καριέρα του στην αραβική Χερσόνησο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Παλμέιρας προσπάθησε να… κλέψει τον με Σκάρπα με 5.000.000 €!

Πριν από λίγες εβδομάδες ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να πει το δικό του «όχι» σε πρόταση δανεισμού του Ζαμπά από τη Βραζιλιάνικη Σεαρά, η οποία επιθυμούσε να τον αποκτήσει πληρωμένο από τον Δικέφαλο κατά το μεγαλύτερο ποσοστό και χωρίς φυσικά να δώσει χρήματα για τον δανεισμό του.

Φράσαμε 10 Σεπτεμβρίου, λοιπόν, και το πρόβλημα Ζαμπά όχι απλά δεν έχει λυθεί για τον ΠΑΟΚ, αλλά συνεχίζει να υφίσταται και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, που πλέον είναι σαφές ότι έχει προκύψει αδιέξοδο. Καθώς ο Βραζιλιάνος έχει να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τις 24 Απριλίου. Επίσης, αναχώρησε από την Ελλάδα στις 22 Μαΐου, όταν και ξεκίνησαν οι διακοπές του ΠΑΟΚ και έκτοτε… αγνοείται.

Ζήτησε άδεια μέσω των εκπροσώπων του και δεν συμμετείχε στην καλοκαιρινή προετοιμασία, με την πρόφαση ότι θα έβρισκε ομάδα για να φύγει και να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του. Αυτό δεν συνέβη. Αλλά όχι μόνο αυτό. Όταν οι Θεσσαλονικείς του ζήτησαν να γυρίσει, ο Ζαμπά όχι απλά δεν απάντησε, αλλά ανέβαζε stories στο Instagram, κάνοντας γεωργικές εργασίες και ιππεύοντας άλογα στην εξοχή!

Επί της ουσίας στον ΠΑΟΚ έχουν χάσει κάθε ελπίδα με τον Ζαμπά. Γίνονται νομικές ενέργειες εναντίον του, με σκοπό να μην πληρωθεί ο μισθός του, από τη στιγμή που είναι αδικαιολογήτως απών, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Με τον ίδιο τον παίκτη να… πουλάει τρέλα και να αφήνει άπαντες με το στόμα ανοιχτό. Τι έκανε;

Μετά από σχεδόν 3,5 μήνες στην εξοχή, και με την άδειά του να έχει λήξει από τον… Ιούλιο, ο Ζαμπά εμφανίζεται να επικοινώνησε με τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, ενημερώνοντάς τους ότι θέλει να… επιστρέψει. Όχι για να βρεθεί λύση, αλλά για να συμμετέχει στις προπονήσεις του Δικεφάλου. Να γυρίσει, δηλαδή, σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. Και να είναι κανονικά μέλος του ρόστερ.

Όπως γίνεται αντιληπτό αυτό είναι απίθανο να συμβεί. Ειδικά μετά την περσινή δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε ο Λουτσέσκου. Αλλά είναι μεγάλη αλήθεια το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κατάφερε να καταστρέψει και να απαξιώσει πλήρως έναν ποδοσφαιριστή που αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην κατάκτηση του νταμπλ της σεζόν 2018-19 και ήταν το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Με τα όσα συνέβησαν μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο, τον Νοέμβριο του 2019, τα λάθη στην αποκατάσταση, αλλά και τον παραλίγο κίνδυνο ακόμη και να χάσει το πόδι του, να αποτελούν στίγμα. Και ουσιαστικά να έχουν φέρει την κατάσταση στο σήμερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ