Super League: Η ατάκα-φωτιά του Αλαφούζου για τον Μελισσανίδη και η απόφαση – «χαστούκι» στον Μπαλτάκο

Super League: Η ατάκα-φωτιά του Αλαφούζου για τον Μελισσανίδη και η απόφαση – «χαστούκι» στον Μπαλτάκο

Επίθεση μέσω… Λαμίας του Γιάννη Αλαφούζου στον Δημήτρη Μελισσανίδη - Ομόφωνα στο 1% το ποσοστό της ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά, αποφάσισε το συμβούλιο της Super League.

Παράσταση του Γιάννη Αλαφούζου στο συμβούλιο της Super League. Και μια από τις ελάχιστες φορές που ο low profile ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέβασε τους τόνους. Η ατάκα-φωτιά με τελικό αποδέκτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και η επίθεση σε Μπένετ και Μπαλτάκο είναι ενδεικτικές.

«Κάποια παράκεντρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο μιλάνε για τον Παναθηναϊκό, ότι χρησιμοποιούμε δήθεν αθέμιτα μέσα, όταν η χώρα είναι πολύ μικρή και ξέρουν όλοι ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με διαιτητές. Αντιθέτως στη Λαμία είχαμε τον διαιτητή Φωτιά που επέτρεψε το πολύ σκληρό παιχνίδι, το οποίο είχε συνέπεια τους σοβαρούς τραυματισμούς ποδοσφαιριστών μας, ενώ εκείνος ορίστηκε κανονικά μετά από μία εβδομάδα» είπε ο Γιάννης Αλαφούζος και όταν ο εκπρόσωπος της Λαμίας (Γιώργος Καζναφέρης) του απάντησε πως η Λαμία δεν είχε τέτοιες προθέσεις, η επόμενη ατάκα έφτασε ως την είσοδο της… Νέας Φιλαδέλφειας.

Διαβάστε επίσης: Χατζηνικολάου: «Είμαι βαμμένος Ολυμπιακός» – Μπακογιάννης: «Κανείς δεν είναι τέλειος»

«Ήμουν σαφής σε αυτό που είπα. Δεν κατηγόρησα τη Λαμία, αλλά τον διαιτητή που δεν πήρε μέτρα στον πειθαρχικό έλεγχο κι έτσι επέστρεψε στους ποδοσφαιριστές που δεν τιμωρούνταν να μπορούν να παίξουν πιο σκληρά. Εμάς το πρόβλημά μας είναι γιατί δεν τον τιμώρησαν και μετά από μία εβδομάδα ορίστηκε πάλι κανονικά. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι το 50-50. Δέκα χρόνια τώρα ξέρετε τη στάση μας. Εμείς κ. Καζναφέρη δεν κυνηγάμε διαιτητές, ούτε χρηματίζουμε δημοσιογράφους όπως ενδεχομένως κάνουν οι σύμμαχοί σας»!

Φυσικά τα media που ήδη… κυκλοφορούν την ατάκα, δεν μπαίνουν στη διαδικασία της επεξήγησης. Το ρεπορτάζ όμως από το Συμβούλιο είναι συγκεκριμένο. Ο Αλαφούζος «επένδυσε» στη χιλιοτραγουδισμένη σχέση του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον ιδιοκτήτη της Λαμίας, Πανουργιά Παπαϊωάννου μιλώντας για «συμμάχους». Δεν εκτόξευσε τυχαία το… βέλος. Θυμίζουμε επίσης τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ανακοινώσεις που ούτε λίγο, ούτε πολύ μιλούσαν για… παράγκα –με παραγκάρχη τον Κλάτενμπεργκ- με αφορμή τα πέναλτι που κέρδισαν εκείνο το βράδυ οι Πράσινοι.

Ίσως ακριβώς γιατί ήθελε να πάρει αποστάσεις και από τον Άγγλο ο Αλαφούζος τον ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του, εκεί που η κουβέντα σχετίζονταν με την επαγγελματική διαιτησία «Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον Κλάτενμπεργκ, τόσο για το παρόν, όσο και το παρελθόν, αλλά και για τον Μπαλτάκο» είπε συγκεκριμένα. Τον Μπαλτάκο που ως γνωστόν απομάκρυνε τον Κλάτενμπεργκ από την ΚΕΔ δίνοντας τον τίτλο του αρχιδιαιτητή στον Στιβ Μπένετ, που κατά τον Αλαφούζο δεν τιμώρησε ως όφειλε τον διαιτητή Φωτιά έπειτα από το Λαμία-Παναθηναϊκός.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ ο Γιάννης Αλαφούζος αναφέρθηκε και στη Σούπερ Λιγκ για την σύσταση της εταιρίας που θα αναλάβει το project της επαγγελματικής διαιτησίας, ζητώντας να μάθει περισσότερες πληροφορίες. Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις: Δεν διαφώνησε με την επαγγελματική διαιτησία και τον έλεγχο από την Λίγκα. Για την εταιρία ήθελε να μάθει περισσότερα και ανέφερε πως θα έπρεπε να έχει συζητηθεί η δημιουργία της στο συμβούλιο. «Συμφωνούμε στη συνεργασία με τον Κλάτενμπεργκ, πιστεύουμε όμως ότι θα πρέπει η επικύρωση της συμφωνίας αυτής να προκύψει από το συμβούλιο» ήταν η σχετική ατάκα.

Και όσο για το δια ταύτα της συνεδρίασης; Η κυρίαρχη απόφαση ήρθε ομόφωνα και αποτελεί χαστούκι για την ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε ότι θα επιμείνει στα νόμιμα! Δηλαδή στο 1% (ποσοστό απο τηλεοπτικά) παρά τα όσα θέλει να πράξει παρανόμως η ΕΠΟ στην αυριανή Γενική Συνέλευση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ