Ο Ολυμπιακός ξυπνά τον… (Super League) φόβο τους

Ο Ολυμπιακός ξυπνά τον… (Super League) φόβο τους

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει φουριόζος στο κόλπο… Super League. Και αυτό το καταλαβαίνεις με δύο τρόπους.

Νέα βαθμολογική τάξη πραγμάτων στη Super League έπειτα από τη νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής. Οι Πράσινοι νιώθουν πλέον ξανά την πίεση στο -4 από τους Κιτρινόμαυρους που ως εδώ παίρνουν το «απόλυτο» από την έδρα τους, ενώ τη διαφορά από την κορυφή ροκάνισαν και άλλο ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ. Ξεκίνησαν οι δύο τους από το -12 στην αφετηρία του δεύτερου γύρου. Πλησίασαν στο -7 και με 19 αγωνιστικές μπροστά προφανώς φιλοδοξούν να μπουν και εκείνοι στο κόλπο.

Πάμε λοιπόν για ένα τραπέζι με τέσσερις καρέκλες; Ίσως. Η ουσία είναι πως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΑΕΚ νιώθουν αυτό ακριβώς. Ότι πλέον δεν πρέπει να κοιτάζουν μόνο μπροστά αλλά και πίσω τους. Και μιας και εκεί βρίσκεται εκείνος που ξέρει τον πρωταθλητισμό καλύτερο από όλους; Προφανώς αυτή η εξέλιξη ξυπνά τον πιο μεγάλο φόβο τους. Την επιστροφή του κανονικού Ολυμπιακού. Μιας ομάδας που είναι σε θέση να «χτίσει» σερί, αλλά κυρίως μιας ομάδας που ξέρει να περιμένει. Πέρασε από ένα σωρό βάσανο ο πρωταθλητής στο πρώτο μισό της σεζόν. Πλέον όμως τα έχει βάλει όλα σε μια σειρά. Ξανά στις ράγες της κανονικότητας. Το χθεσινό παράδειγμα στον Βόλο αποτελεί μια πρώτης τάξεως διαπίστωση.

Διαβάστε επίσης: Super League μετά το Μουντιάλ: Η… αλήθεια της βαθμολογίας

Συνέβησαν διάφορα χθες στον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στη σεζόν. Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στη Super League με την ίδια ενδεκάδα (ναι, στις 8 Γενάρη). Η πρώτη φορά που έφτιαξε σερί τριών αγωνιστικών δίχως παθητικό. Η πρώτη φορά που έφτιαξε σερί με τρεις νίκες. Η πρώτη 4-0 νίκη. Όλα προς τη σωστή κατεύθυνση. Εκείνη που καλείται να ξορκίσει το απερίγραπτο ξεκίνημα.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει 13 γκολ στα τέσσερα ματς του δεύτερου γύρου όταν σε ολόκληρο τον πρώτο πέτυχαν μόλις 18. Και το κυριότερο; Δείχνουν τεράστια συσπείρωση. Οι 15 χιλιάδες που ταξίδεψαν 330 χιλιόμετρα ως το Βόλο αποτελούν το πιο σοβαρό και τεκμηριωμένο επιχείρημα σε αυτή τη συζήτηση.

«Δεν κοιτάζουμε τι κάνουν άλλοι» έλεγε προ ημερών ο Φορτούνης. «Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο τι κάνουν οι άλλοι, όσο εμείς παίζουμε έτσι» επανέλαβε χθες ο Μίτσελ. Την ξέρουν καλά και οι δύο τους αυτή την… δουλειά. Τη ξέρει καλά σε βαθμό να τη διδάσκει ο οργανισμός Ολυμπιακός. Πώς να μην τους έχει πιάσει… κύρος ιδρώτας λοιπόν εκείνους που προηγούνται στη βαθμολογία. Τους ίδιους που τον «κακό» Ολυμπιακό του πρώτου γύρου δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν. Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε ένα πέναλτι-φάντασμα άλλωστε στη Λεωφόρο για να μην ηττηθεί…

Η ρόδα… γύρισε. Μαζί και η τάξη πραγμάτων. Πλέον το πρωτάθλημα είναι για τέσσερις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ