Η ΑΕΚ επιστρέφει το δώρο στον Βόλο; Το… γραμμάτιο του Μάη ξεπληρώνεται Φλεβάρη

Η ΑΕΚ επιστρέφει το δώρο στον Βόλο; Το… γραμμάτιο του Μάη ξεπληρώνεται Φλεβάρη

Η άλλη όψη του νομίσματος για όσα έγιναν στο Ατρόμητος-ΑΕΚ.

Πρωταγωνίστρια η ΑΕΚ σε μια ακόμη υπόθεση απαξίωσης του ελληνικού πρωταθλήματος. Και όσο οι ώρες περνούν και απομακρύνονται από τα γεγονότα της… μεζούρας στο Περιστέρι; Τόσο και προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Φτάνει να μην έχει κάποιος αμνησία.

Διότι έγιναν πριν από λίγο οι κλήσεις από τον αθλητικό δικαστή. Και ο Ατρόμητος λέει δεν απειλείται μόνο με το να χάσει στα χαρτιά το ματς της Κυριακής. Απειλείται και με αφαίρεση τριών βαθμών από εκείνους που ήδη κατέκτησε στο γήπεδο.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι Περιστεριώτες έχουν ήδη τυλιχθεί σε μια κόλλα χαρτί και απειλούνται με ολοκληρωτικό εκτροχιασμό με βάση τους στόχους που είχαν θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν. Με πρώτο και καλύτερο; Την έκτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα playoffs.

Διαβάστε επίσης: Και με αφαίρεση βαθμών απειλείται ο Ατρόμητος από τον αθλητικό δικαστή για τη… μεζούρα- Στο εδώλιο η ΑΕΚ για τον Γιαννάκη – Πότε βγαίνει η απόφαση

Την Κυριακή το πρωί ο Ατρόμητος είχε 25 βαθμούς και ο έκτος στη βαθμολογία Βόλος είχε 29, έξι στροφές πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Ο Ατρόμητος φιλοξενούσε την ΑΕΚ, ο Βόλος έπαιζε Δευτέρα στη Λιβαδειά και έπειτα έπαιζαν παρέα την επόμενη Κυριακή (12/2) στο Πανθεσσαλικό σε έναν τρόπον τινά «τελικό» που εν πολλοίς θα αποφάσιζε αν υπάρχει… ντέρμπι για το τελευταίο εισιτήριο στα playoffs.

Έγινε λοιπόν της… μεζούρας στο Περιστέρι και το ματς μπήκε στον πάγο. Και πλέον ο Ατρόμητος απειλείται με μηδενισμό κόντρα στην ΑΕΚ αλλά και με αφαίρεση τριών βαθμών. Μπορεί δηλαδή στο φινάλε της υπόθεσης αυτής να βρεθεί ξαφνικά στους 22 βαθμούς. Και ενώ ο Βόλος πέρασε ήδη από τη Λιβαδειά και ανέβηκε στους 32; Μπορεί από τη μεζούρα να τελείωσε οριστικά κάθε συζήτηση για τις έξι ομάδες των playoffs. Το -4 μπορεί να γίνει -10 δίχως καν ο Ατρόμητος να αγωνιστεί. Κανονικό… κουστούμι στα μέτρα του.

Τι θυμήθηκα μέσα σε όλα αυτά; Μα την περίφημη ιστορία με στόχο τον Άρη. Τότε που ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου με τη λήξη του πρωταθλήματος θέλησε να αρπάξει το ευρωπαϊκό εισιτήριο από τους Θεσσαλονικείς για να το κάνει δώρο στην Ένωση που είχε καταφέρει να μείνει εκτός!

Τι είχε κάνει τότε ο Βόλος; Είχε στείλει εξώδικο στην ΕΠΟ, απειλώντας μάλιστα να φτάσει ως τις UEFA και FIFA, κατηγορώντας την για παράτυπη αδειοδότηση της ΠΑΕ Άρης, λόγω οφειλών που δεν έχουν ρυθμιστεί.

Ήταν μια ακόμη ιστορία… ένστασης που δεν την έκανε η ΑΕΚ αλλά που είχε ως στόχο προνόμια για την ΑΕΚ (διότι είναι γνωστό πως είναι… διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ).

Φυσικά ο Άρης δικαιώθηκε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν καταγράφηκε εκείνη η απόπειρα ντροπής. Και δεν προέκυψε ένα γραμμάτιο που μοιάζει προς εξόφληση εννέα μήνες μετά. Τώρα μια ένσταση της ΑΕΚ όχι μόνο απειλεί με νοθεία την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αλλά δημιουργεί και δεδικασμένο για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στα playoffs διεκδικώντας κατ επέκταση ευρωπαϊκό εισιτήριο. Φέτος άλλωστε τα εισιτήρια είναι πέντε, όχι τέσσερα. Και αυτή τη στιγμή ο Βόλος με 32 βαθμούς μόλις πέρασε τον Άρη που έχει 31.

Αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ