ΕΠΟ: Ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις…

ΕΠΟ: Ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις…

Θα είναι την Δευτέρα δίπλα στον Μπένετ ο Μπαλτάκος και ο Μάνταλος; Θέλει η ΕΠΟ στα αλήθεια να συζητηθεί η υπόθεση της διαιτησίας στα playoffs ή…

Σε μια ιδιαίτερη αντίστροφη μέτρηση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ίδια που καταλήγει το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΠΟ. Εκεί όπου ο Στιβ Μπένετ από τη μια και οι «ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο» από την άλλη θα πρέπει να τετραγωνίσουν τον κύκλο για να βγάλουν μιαν άκρη με τη διαιτησία των playoffs.

Οι προσδοκίες για να βρεθεί μιαν άκρη; Ελάχιστες. Όχι τόσο γιατί όλοι δεν έχουν την διάθεση, αλλά γιατί η ΕΠΟ ήδη κάνει ότι μπορεί ώστε η συγκεκριμένη διαδικασία να μην οδηγήσει πουθενά.

Διαβάστε επίσης: Η ιδιαίτερη συμφωνία Ολυμπιακού – Πασχαλάκη, το +1 που ενεργοποιήθηκε και η μεγάλη μαγκιά και των δύο

Αδικούμε την Ομοσπονδία; Μπορεί και είναι στο χέρι της να αποδείξει το αντίθετο. Και να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας όμως δεν οδηγεί πουθενά.

Έθεσε μια σειρά από ερωτήσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη χθεσινή του επιστολή. Ερωτήσεις που δεδομένα απασχολούν την κοινή γνώμη. Κάθε παρατηρητή που έχει ακόμη τη ψυχραιμία του εν όψει της τελικής ευθείας.

Οι βασικότερες:

Γιατί ενώ αρχικά η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη και με τις έξι ομάδες των playoffs εκείνες έγιναν τέσσερις, αποκλείοντας από τον διάλογο τον Άρη και τον Βόλο.

Και βέβαια αν ο Μπένετ θα εμφανιστεί στη συνάντηση με αποδείξεις και ονόματα για την αδιέξοδη προσπάθεια του να προσεγγίσει ελίτ διαιτητές. Να εμφανίσει δηλαδή τις απαραίτητες αποδείξεις. Ότι όντως προσπαθεί ο άνθρωπος να προσεγγίσει διαιτητές πρώτης διαλογής και πως αυτό επιβεβαιώνεται μέσα από μια σχετική αλληλογραφία κλπ.

Ο Άρης και ο Βόλος μαζί έχουν ως το τέλος της σεζόν 14 παιχνίδια κόντρα στους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, και βέβαια οι δύο τους μάχονται για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τα αποτελέσματα στις δικές τους αναμετρήσεις μπορεί να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στην μάχη του τίτλου από την κόντρα των ντέρμπι.

Γιατί δεν έχουν λοιπόν θέση στο τραπέζι του διαλόγου;

Γιατί είχαν στην πρώτη πρόσκληση του Μπένετ και την απώλεσαν στην ανακοίνωση της ΕΠΟ που ακολούθησε δύο μέρες μετά; Και πως ένας αρχιδιαιτητής και μια Ομοσπονδία αποφασίζουν έναν τέτοιο διαχωρισμό; Τα προηγούμενα χρόνια πχ ήταν 5ος ο Παναθηναϊκός κάποια στιγμή. Θα γίνονταν κουβέντα για το πρωτάθλημα δίχως τους Πράσινους; Θυμάται άραγε κανείς την βαθμολογία τον Γενάρη του 2020 όταν στη Μεγάλη Βρετάνια έγινε η περίφημη συνάντηση των τεσσάρων ισχυρών του ελληνικού ποδόσφαιρου παρουσία FIFA-UEFA-Κυβέρνησης και σια…

Φυσικά υπάρχουν και άλλες ερωτήσεις που θα είχαν ενδιαφέρον να απαντηθούν από την προαναγγελία και όλας αυτής της συνάντησης.

Ας πούμε;

Ότι αποφασισθεί θα εφαρμοσθεί άμεσα ή την Δευτέρα ο Μπένετ θα πει πως δεν προλαβαίνει να προσεγγίσει ελίτ διαιτητές και τέλος πάντων θα προσπαθήσει για αυτό μετά το… Πάσχα;

Θα είναι στο ραντεβού ο πρόεδρος της ΕΠΟ, για να λύσει το μυστήριο της… μαύρης γραβάτας; Θα είναι ευκαιρία αν είναι εκεί και ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Όπως θα έχει ενδιαφέρον κάτι ακόμη επ αυτού. Να είναι εκεί ο Κώστας Καραπαπάς αλλά και ο Λεωνίδας Θωμαϊδης που ήταν παρόντες στη περίφημη συνάντηση Μπαλτάκου-Μαρινάκη, άρα θα μπορούν με τη σειρά τους να επιβεβαιώσουν τι ειπώθηκε και τι όχι από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Ευκαιρία να… λυθεί και η παρεξήγηση!

Και μιας και μιλάμε για έξτρα παρουσίες; Δεν θα πρέπει να είναι εκεί και ο Σταύρος Μάνταλος προκειμένου να εξηγήσει γιατί ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο τον θεωρεί ως τον άνθρωπο πίσω από τον Στιβ Μπένετ; Ότι δίχως να έχει κάποια θεσμική εμπλοκή το όνομα του είναι παντού μέσα σε «ορισμούς».

Και δεν θα πρέπει η ομάδα της ΚΕΔ να εξηγήσει και το πρωτόκολλο από την άφιξη ενός ξένου διαιτητή στα μέρη μας; Ποιος τον υποδέχεται; Ποιος τον βάζει στο αυτοκίνητο για να τον πάει στο ξενοδοχείο; Ποιος φροντίζει για τις μετακινήσεις του κλπ;
Θα ήταν πραγματικά σπουδαίο να δοθούν όλες αυτές οι απαντήσεις. Διότι το μόνο σίγουρο είναι πως το τέλος αυτής της συνάντησης, έπειτα από μια τέτοια συζήτηση θα είχε κάνει τους πάντες σοφότερους.

Αλλά δεν…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ