Από τον «μαθητή» (Αρτέτα) στον «δάσκαλο» (Γκουαρντιόλα) με αγάπη!

Από τον «μαθητή» (Αρτέτα) στον «δάσκαλο» (Γκουαρντιόλα) με αγάπη!

Η Άρσεναλ που «λυγίζει», το ντέρμπι της Τετάρτης στο Μάντσεστερ και το πρόγραμμα που δείχνει… Γκουαρντιόλα στη «μάχη» της Πρέμιερ Λιγκ - Τι έρχεται για τους δύο μονομάχους

Έφτασε σε σημείο να διατηρεί μια διαφορά που ακόμη και για τα δεδομένα της Πρέμιερ Λιγκ «ψιθυριζόταν» πως πολύ δύσκολα καλύπτεται. Ήταν το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της λίγκας στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

Κάνοντας μια πορεία ζηλευτή, πορεία που ψάχνει χρόνια μαζί με ένα πρωτάθλημα που αγνοεί από το σωτήριο έτος 2004! Όταν εμείς κάναμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας σε μια Ελλάδα, άλλη χώρα από αυτή που ζήσαμε τα επόμενα χρόνια και ζούμε τώρα. Άλλος κόσμος πριν 19 ολόκληρα χρόνια, όσα έχει η Άρσεναλ να κατακτήσει την Πρέμιερ Λιγκ. Η Μάντσεστερ Σίτι τότε δεν… υπήρχε ουσιαστικά.

Διαβάστε επίσης: Εχετε καταλάβει τι κάνει ο Έμερι στην Άστον Βίλα;

Έκτισε τον «μύθο» της και βρέθηκε στον «αφρό» της Πρέμιερ Λιγκ στα χρόνια που ακολούθησαν. Και τώρα; Ετοιμάζεται να πάρει από την Άρσεναλ το precious που αναζητά σχεδόν δύο δεκαετίες!

Και η αλήθεια είναι πως η Άρσεναλ… κάνει ότι μπορεί για να το δώσει στον Γκουαρντιόλα. Από τον «μαθητή» (Αρτέτα) στον «δάσκαλο» (Γκουαρντιόλα) με αγάπη!

Κάπως έτσι άλλωστε μπορεί να «μεταφραστεί» και η χθεσινή «αυτοκτονία» της Άρσεναλ στο «Emirates». 3-3 με την Σαουθάμπτον, την τελευταία Σαουθάμπτον που πολύ δύσκολα θα την γλιτώσει φέτος. Και όχι απλά πήρε έναν βαθμό η Άρσεναλ, για την ακρίβεια τον έσωσε στα χασομέρια με το γκολ του Σακά να κάνει το 1-3 (και 0-2 στην αρχή) 3-3!

Για τρίτη σερί αγωνιστική οι «κανονιέρηδες» έφεραν ισοπαλία με… εξωφρενικό τρόπο. Χθες την έσωσαν. Στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ από το γρήγορο 0-2 στο Άνφιλντ βρέθηκαν στο τελικό 2-2 ενώ την αμέσως επόμενη αγωνιστική είχαν στο 14΄την Γουέστ Χαμ στο 2-0 στο εκτός έδρας ντέρμπι του Λονδίνου και βρέθηκαν ξανά στο τελικό 2-2 ενώ στο 1-2 είχαν χάσει πέναλτι!

Ο ανάδρομος Ερμής λέτε; Ή η μοίρα της Άρσεναλ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα που πάει με φουλ τις μηχανές, έτοιμη να… περάσει από πάνω από τους Λονδρέζους;

Την Τετάρτη θα φανεί σε ένα σημαντικό βαθμό. Την Τετάρτη όπου οι δύο «μονομάχοι» αναμετρώνται στην… αρένα του «Ιτιχάντ». Με την Άρσεναλ να πηγαίνει στο ντέρμπι με +5 αλλά για πρώτη φορά χωρίς να έχει την κατάσταση στα χέρια της. Βλέπετε η βαθμολογία λέει Άρσεναλ 75, Μάντσεστερ Σίτι 70 αλλά σε 32 ματς για τους πρώτους και 30 για τους δεύτερους.

Τουτέστιν, που έλεγε και ο Γιάννης Βογιατζής στην αξέχαστη ελληνική ταινία, η Σίτι το «έχει» παραπάνω από ότι η Άρσεναλ, πόσο δε μάλιστα αν ρίξουμε και ματιά σε αυτά που έρχονται. Στο πρόγραμμα των δύο ομάδων μετά το μεταξύ τους ντέρμπι την Τετάρτη που μας έρχεται.

Η Άρσεναλ; Έχει ζόρικο πρόγραμμα. Υποδέχεται την Τσέλσι, παίζει στο Νιουκάστλ, υποδέχεται την Μπράιτον, παίζει στο Νότιγχαμ και κλείνει με την Γουλβς στο Έμιρειτς.
Η Σίτι από την άλλη; Σαφέστατα πιο… βατό αν και όπως γνωρίζετε αυτά δεν μετράνε στην Αγγλία. Παίζει εκτός με την Φούλαμ, υποδέχεται Γουέστ Χαμ και Λίντς, παίζει εκτός με Έβερτον, μέσα με Τσέλσι, έξω με Μπράιτον και κλείνει με Μπρέντφορντ στο «Ιτιχάντ».

Το πρόγραμμα της Άρσεναλ
(32 ματς – 75 βαθμοί)
Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ
Άρσεναλ-Τσέλσι
Νιούκαστλ-Άρσεναλ
Άρσεναλ-Μπράιτον
Νότιγχαμ – Άρσεναλ
Άρσεναλ-Γουλβς

Το πρόγραμμα της Σίτι
(30 ματς – 70 βαθμοί)
Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ
Φούλαμ –Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ
Μάντσεστερ Σίτι – Λιντς
Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι
Μπράιτον – Μάντσεστερ Σίτι
Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Σίτι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ