Εχετε καταλάβει τι κάνει ο Έμερι στην Άστον Βίλα;

Εχετε καταλάβει τι κάνει ο Έμερι στην Άστον Βίλα;

Η αποστολή... αυτοκτονίας στην Αστον Βίλα, εξελίσσεται σε ένα μικρό θαύμα από τον Ουνάι Εμερι.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Στίβεν για τη σκληρή δουλειά και τη αφοσίωσή του και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον», ανέφεραν οι άνθρωποι της Αστον Βίλα για τον Στίβεν Τζέραρντ. Εκείνη η ήττα από τη Φούλαμ τον Οκτώβρη του 2022, ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής στις τάξεις των «Χωριατών». Μετά από 13 ματς στην άκρη του πάγκου, ο Θρύλος της Λίβερπουλ οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου. Στην άκρη του γκρεμού βρισκόταν η ομάδα, με το κοντέρ να γράφει τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και επτά ήττες.

Χρειαζόταν ένα… ηλεκτροσόκ η Βίλα για να βρει φως στην άκρη του τούνελ. Ενα ηλεκτροσόκ που το βρήκε στο πρόσωπο του Ουνάι Εμερι. Οι διοικούντες των «Χωριατών» παρέδωσαν τα κλειδιά της ομάδας στον έμπειρο τεχνικό και τα πάντα μοιάζουν διαφορετικά λίγους μήνες μετά.

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει με Ιτούδη και Εθνική – Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο, Καλάθη και Ντόρσεϊ…

Αν κάποιος έλεγε σε έναν φίλαθλο της Αστον Βίλα, ότι μετά από 31 αγωνιστικές στο Νησί, η ομάδα του θα βρίσκεται στο κόλπο για το Champions League, τότε σίγουρα θα τον περνούσε για… τρελό. Είναι όμως μια πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που φέρει τη σφραγίδα και την υπογραφή του Ουνάι Εμερι.

Τι «λέει» ο βαθμολογικός πίνακας αυτή τη στιγμή; Αστον Βίλα 6η με 50 πόντους. Μια ομάδα που πάλευε για την παραμονή στα μεγάλα σαλόνια, δίνει πλέον μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ο Ουνάι Έμερι συμμάζεψε την κατάσταση σε αποδυτήρια και αγωνιστικό χώρο και οι «Χωριάτες» ονειρεύονται ξανά.

Πέντε συνεχόμενα τρίποντα μετράει η Βίλα, που την περασμένη αγωνιστική έκανε και… δήλωση κόντρα στη Νιούκαστλ. Εστησε πάρτι με τους «Ανθρακωρύχους» και έδειξε πως δεν αστειεύεται ενόψει της συνέχειας.

Σαρώνει ο Εμερι στο νέο του ξεκίνημα, με το όνομά του να συζητιέται παντού στο Νησί. Η δεύτερη προπονητική του περιπέτεια στα βρετανικά γήπεδα (είχε περάσει από την Αρσεναλ) κρίνεται μέχρι στιγμής ως απόλυτα επιτυχημένη.

Αλλωστε, το μαρτυρούν και οι αριθμοί. Από τη στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι της Αστον Βίλα, οι «Χωριάτες» έχουν εκτοξευτεί σε όλα τα επίπεδα. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Διαθέτουν τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα γκολ μέσα στο 2023, είναι η ομάδα που έχει κερδίσει τους περισσότερους πόντους μέσα στη χρονιά, καθώς και η ομάδα με τα περισσότερα clean sheets.

Φυσικά, τα αποθεωτικά σχόλια για τον Έμερι δίνουν και παίρνουν στον μαγικό κόσμο της Premier League. Απαντες βγάζουν το… καπέλο στον Ισπανό τεχνικό, που έχει μεταμορφώσει την Αστον Βίλα.

«Νομίζω μόνο ότι υπάρχει έλλειψη σεβασμού σε αυτή τη χώρα. Στην Άρσεναλ έγινε διασκεδαστικός σχεδόν με κάποιες συνεντεύξεις και τέτοια πράγματα. Πιστεύω ότι η Βίλα είναι τυχερή που τον έχει. Είναι κορυφαίος προπονητής, κορυφαίας κατηγορίας, Champions League προπονητής. Προπονητής υψηλού επιπέδου», τόνισε ο Πίτερ Κράουτς. Στους «Κανονιέρηδες» δεν εξέλαβε τον απαιτούμενο σεβασμό και τώρα βάζει τα… γυαλιά σε όλους ο 51χρονος.

Το Νησί… παραμιλά με τον Ουνάι Εμερι. Μεγάλο το κατόρθωμα του Ισπανού τεχνικού που βλέπει τις προπονητικές του μετοχές να εκτοξεύονται ξανά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ