Και που θα βγάλει δηλαδή αυτή η… ιστορία;

Και που θα βγάλει δηλαδή αυτή η… ιστορία;

Ένα μπουλούκι από άσχετους με το ποδόσφαιρο που παριστάνουν τους αξιωματούχους...

«Το έκανα για τον Μελισσανίδη και τον Σαββίδη» είπε πριν από λίγο ο Αχιλλέας Μπέος εξηγώντας τον μοναδικό λόγο για τον οποίο θα έχουμε τελικά και φέτος… τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Και πραγματικά δεν αμφιβάλλει κανείς για τα λόγια του Δημάρχου. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να λυθεί αλλιώς αυτή η «φάρσα» που έκανε τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες εβδομάδες υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει μόνο ήλιο και θάλασσες αλλά και βαθιές ρίζες στην κωμωδία.

Θα έκανε το ίδιο ο Αχιλλέας Μπέος αν ο τελικός ήταν ας πούμε Παναθηναϊκός-Άρης; Ίσως. Αν όμως τα προβλήματα που αφορούν την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας τα λύνει ο πρώτος πολίτης του Βόλου ή τα τηλεφωνήματα του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Ιβάν Σαββίδη τότε γιατί ακριβώς θα πρέπει να ανεχόμαστε όλο αυτό το παράλογο που κατοικοεδρεύει στο πάρκο Γουδή; Έναν πρόεδρο που ο πολιτικός κόσμος τον θεωρεί ανοιχτά «θεωρητικό της ακροδεξιάς».

Ένα μπουλούκι από άσχετους με το ποδόσφαιρο που παριστάνουν τους αξιωματούχους. Έναν Βρετανό που αμείβεται με 400.000 ευρώ τον χρόνο για να λέει πως είναι αρχιδιαιτητής (Μπένετ), ενώ ο αρχιδιαιτητής είναι άλλος (Μάνταλος)

Ας αναλάβει ένας εξ αυτών, των ισχυρών ιδιοκτητών, την προεδρία της ΕΠΟ για να τελειώσει και αυτό το κακό θέατρο. Οκτώ της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ΑΕΚ και επτά της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ΠΑΟΚ. Δεν είναι εκεί για την Ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο.

Όλοι τους κρατούν μια καρέκλα για να εξυπηρετήσουν τις ατζέντες των ομάδων που τους τοποθέτησαν σε αυτές τις θέσεις αντί του Άγγελου Χαριστέα, του Αντώνη Νικοπολίδη και των άλλων που διεκδίκησαν το ίδιο αξίωμα στις προηγούμενες εκλογές (τότε που ο Θοδωρής Ζαγοράκης κλήθηκε να κάνει κάτι που αποδείχθηκε ακατόρθωτο: να διοικήσει στα αλήθεια την ΕΠΟ).

Δεν είναι κάτι κρυφό από τα παραπάνω. Όταν το μπλοκ της ΑΕΚ ας πούμε θέλησε να «καθαρίσει» μια και καλή με τον Τάκη Μπαλτάκο, στην Εκτελεστική Επιτροπή δεν εμφανίστηκαν και οι οκτώ δικοί της. Το πρόβλημα είναι πως κανείς εξ αυτών -είτε τους οκτώ είτε τους απέναντι επτά, είτε και τους δεκαπέντε- δεν έχει το ανάστημα να τηλεφωνήσει στον Μπέο που τους έχει όλους μαζί για… πρωϊνό.

Αποκλείεται να ήταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης πρόεδρος της ΕΠΟ και να ανακοίνωνε η Ομοσπονδία σε πέντε διαφορετικά μέρη του κόσμου τον τελικό του κυπέλλου. Μπορεί να τον έκανε απευθείας στη Νέα Φιλαδέλφεια και έπειτα ο Μπένετ (δηλαδή ο Μάνταλος) να όριζε σε μια στιγμή διαιτητή τον Διαμαντόπουλο που πάει με όλα σαν την κόκα κόλα, αλλά σίγουρα δεν θα προκαλούσε αυτή την γελοιότητα που κάποιους τους διασκεδάζει, αλλά κάποιους άλλους τους βάζει σε δεύτερες σκέψεις.

Είδατε μήπως πως καταλήγει η σημερινή επιστολή του Βαγγέλη Μαρινάκη; «Δεν είναι μακριά η στιγμή που όπως παρακαλάτε για γήπεδο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό θα παρακαλάτε και κανάλια για να μεταδώσουν το Κύπελλο Ελλάδας τσάμπα.

Για όλη αυτή την οικονομική βλάβη που με τις επιλογές σας και την απόλυτη ανικανότητα διοίκησης επιφέρετε στην ΕΠΟ επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας» τους έστειλε μαντάτο. Γιατί να πληρώσει δηλαδή και του χρόνου ο Cosmote tv; Γιατί μέχρι πριν από λίγες ώρες έκανε στους δημοσιογράφους του ταχύρρυθμα μαθήματα Αλβανικών για να εναρμονιστούν με το περιβάλλον Ελμπασάν που είχε έτοιμο ο Μπαλτάκος για τις 24 του Μάη;

Και δεν είναι φυσικά μόνο το κύπελλο. Σήμερα, στο ίδιο 24ωρο δηλαδή είχαμε και την κορύφωση του δράματος των ορισμών διαιτητών. Δεν το πήρε η ΑΕΚ ακόμη (τυπικά) το πρωτάθλημα. Ελπίζει σε αυτό (τυπικά) και ο Παναθηναϊκός. Και έχει ένα σούπερ ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στη Θεσσαλονίκη για την 3η θέση που μπορεί να αποδειχθεί προνομιούχος την ώρα που θα μοιράζονται τα ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη νέα περίοδο. Τι έκανε λοιπόν η ΚΕΔ; Επίδειξη δύναμης κόντρα σε κάθε συμφωνία για την οποία έδωσε τα χέρια με την Super League στην αρχή της σεζόν.

Ο Ευαγγέλου λέει στην Τούμπα με VAR εκείνον τον Πορτογάλο τύπο που δεν είδε τον… αποκεφαλισμό του Φαμπιάνο από τον Αθανασιάδη στο ΑΕΚ-Άρης της κανονικής περιόδου. Ο Ευαγγέλου που έδωσε πέναλτι εκτός περιοχής σε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το 2018. Αν το κάνει κάποιος επίτηδες, τότε δεν χρειάζεται κάποια παραπάνω συζήτηση. Αν δεν το κάνει επίτηδες, τότε δεν έχει καμία θέση στην ΚΕΔ γιατί δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί το παραμικρό για το πόσο οριακή είναι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήδη ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση του λέει σήμερα κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ότι ετοιμάζει μια σειρά από νομικές ενέργειες. Άρα θα έχουμε του χρόνου ΚΕΔ που θα πηγαίνει κατηγορούμενη στα δικαστήρια με μηνυτή μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό;

Έτσι τελειώνει η σεζόν. Ή πιο σωστά με αυτά τα spoiler ετοιμάζεται να υποδεχθεί την επόμενη. Η απορία όμως παραμένει; Που ακριβώς θα βγάλει αυτή η ιστορία; Ενδιαφέρεται κανείς από εκείνους που βρίσκονται σε «εκλογικό πυρετό» ή να μην τους ενοχλούμε τους ανθρώπους και χάσουν τη σειρά τους έξω από τους τηλεοπτικούς σταθμούς παρακαλώντας για ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ