Αλήθεια, ποιοι θέλουν περισσότερο τον Παναθηναϊκό στον τελικό με τον Ολυμπιακό;

Αλήθεια, ποιοι θέλουν περισσότερο τον Παναθηναϊκό στον τελικό με τον Ολυμπιακό;

Ο Παναθηναϊκός στον «τελικό» με το Περιστέρι για τον τελικό με τον Ολυμπιακό στην Basket League και το παράδοξο…

Όσα έχουν συμβεί στο ελληνικό μπάσκετ από την εποχή του #mexritelous και μετά δεν άλλαξαν απλά την πορεία των πραγμάτων και τους πρωταγωνιστές, έφεραν στην επιφάνεια καταστάσεις πρωτόγνωρες. Που τις ζούμε από την περσινή σεζόν με την παντοδυναμία του Ολυμπιακού να μεταφράζεται σε ένα εξωπραγματικό σερί νικών στο πρωτάθλημα και συνολικά στα εγχώρια παιχνίδια μαζί βεβαίως με το ανεπανάληπτο 13-0 επί του Παναθηναϊκού.

Μια συγκλονιστική επίδοση που όμοια της δεν συναντάμε την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας των πρασίνων, ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός ζούσε τα «πέτρινα του χρόνια» όταν ο Κόκκαλης αποφάσισε να μην ασχολείται με το μπασκετικό τμήμα την ώρα που ο Παναθηναϊκός κυριαρχούσε στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Νέα σενάρια για Μαρθελίνο – Τι αναφέρουν στο εξωτερικό

Το 13-0 του Ολυμπιακού στην προκειμένη περίπτωση και εν όψει των τελικών της Basket League μοιάζει το μικρότερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό που απόψε παίζει στον 5ο και τελευταίο ημιτελικό απέναντι στο εντυπωσιακό Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Μπορεί να έχει χάσει δύο ματς στο Περιστέρι και στον τρίτο τελικό στο ΟΑΚΑ να ζορίστηκε όμως ο Παναθηναϊκός παραμένει το απόλυτο φαβορί για να πάρει την τρίτη νίκη στη σειρά που θα τον στείλει την Κυριακή το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας για τον πρώτο τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Πόσοι όμως είναι αλήθεια πως θέλουν να δουν τον Παναθηναϊκό στον τελικό; Ή για να το εκφράσω καλύτερα. Ποιοι θέλουν περισσότερο τους πράσινους στο ραντεβού τίτλου με τον Ολυμπιακό; Και εδώ έχουμε το παράδοξο καθώς όπως φαίνεται και από τα social media αλλά και από την γενικότερη ατμόσφαιρα γύρω από τα ματς αυτά αυτοί που περιμένουν με ανυπομονησία τα ντέρμπι αιωνίων στον τελικό είναι περισσότερο οι οπαδοί του Ολυμπιακού παρά αυτοί των πρασίνων!

Ίσως μάλιστα θα ήταν και λυτρωτικό για τους πράσινους οπαδούς να μην δουν καν την ομάδα τους στον τελικό με το… 16-0 να τους απειλεί καθώς όπως γίνεται εύλογα αντιληπτό η διαφορά των δύο ομάδων έχει ανοίξει ακόμη περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει κάπου να ξεσπάσει μετά το σοκ της απώλειας της Ευρωλίγκας στον τελικό από την Ρεάλ με το καλάθι του Γιουλ τρια δευτερόλεπτα πριν το τέλος και ο Παναθηναϊκός προφανώς του προσφέρει ένα παραπάνω κίνητρο. Τεράστιο κίνητρο. Σαφέστατα δεν παύουν να είναι μεγάλα ντέρμπι αυτά τα ματς σε όποια κατάσταση και αν είναι οι δύο ομάδες, όμως οι πράσινοι όλη την σεζόν φέτος αλλά και αυτή την περίοδο μέσα από τα ματς που δίνουν με το Περιστέρι παρουσιάζουν μια αποκαρδιωτική για τον κόσμο τους εικόνα. Και όλα αυτά σε ένα διάστημα που ήδη ο Αταμάν δουλεύει για την δημιουργία μιας ομάδας που θα θυμίζει ξανά πραγματικό Παναθηναϊκό από την ερχόμενη σεζόν.

Από την άλλη βεβαίως ο αντίλογος είναι κατά πόσο είναι καλύτερο να αποφύγει το πιθανό 16-0 από τον Ολυμπιακό με έναν αποκλεισμό μέσα στο ΟΑΚΑ από το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη; Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι η «σφραγίδα» μιας άκρως αποτυχημένης (δεύτερη στη σειρά) σεζόν για το «τριφύλλι».

Είναι ξεκάθαρο βεβαίως πως οι πράσινοι του Σερέλη έχουν ένα στόχο απόψε, την πρόκριση στον τελικό παρότι θα παρουσιαστούν ως το γκραν αουτσάιντερ απέναντι στον Ολυμπιακό του Μπαρτζώκα. Το θέμα είναι βεβαίως κατά πόσον θα μπορέσουν να επιβεβαιώσουν στο παρκέ την επιθυμία τους απέναντι στο Περιστέρι του Σπανούλη που ξέρει πως παίζει για το… νταμπλ! Έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου και αν παίξει και στον τελικό του πρωταθλήματος τότε θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου αυτή η σεζόν.

Θα είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα, πίσω από τον Ολυμπιακό που έως τώρα έχει αποδείξει πως είναι… εκτός συναγωνισμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ