Σκοτωμός στην ΕΠΟ με τον μισθό του Μπαλτάκου- Φοβούνται την κατακραυγή αλλά και…

Σκοτωμός στην ΕΠΟ με τον μισθό του Μπαλτάκου- Φοβούνται την κατακραυγή αλλά και…

Το σκάνδαλο Μπαλτάκου τρομάζει την ΕΕ της ΕΠΟ. Και ξαφνικά μιλούν για επικύρωση της απόφασης της γενικής συνέλευσης

Συνέβη μερικά 24ωρα πριν και όπως συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις η… είδηση πέρασε κάτω από το ραντάρ. Υπερψήφισε λέει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ το «αίτημα» του προέδρου της ΕΠΣ Χαλκιδικής προκειμένου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ο Τάκης Μπαλτάκος, να αποζημιωθεί για την –τρέχουσα- θητεία του.

Όχι, δεν είναι… μισθός τα 8.000 ευρώ μηνιαίως -που μάλιστα θα του προκύψουν αναδρομικά από το καλοκαίρι του 2022-. Είναι «αποζημίωση» διότι ο γνωστός δικηγόρος έχοντας καταπιαστεί με τα θέματα του ποδοσφαίρου χάνει χρήματα από τη δουλειά του. Βέβαια το ποιος του ζήτησε να καταπιαστεί με το ποδόσφαιρο και να «ρίξει» τη δουλειά του, δεν το ανέφερε κανείς. Ούτε ότι προφανώς ο ίδιος γνώριζε το τίμημα της επιλογής του όταν δήλωσε την υποψηφιότητα του. Ποτέ δεν αφήνεις όμως μικρές λεπτομέρειες να σου χαλάσουν μια ωραία ιστορία.

Τι προβλέπει ο νόμος για τους προέδρους των Ομοσπονδιών; Ότι η θέση δεν είναι έμμισθη. Τι έκανε ο Μπαλτάκος που εν τω μεταξύ είχε φάει ήδη μια φορά τα μούτρα του τον περασμένο Νοέμβρη έχοντας θέσει ξανά… -μέσω προέδρου ΕΠΣ- το σχετικό αίτημα; Βάφτισε τον μισθό ως «αποζημίωση», βρήκε έναν… πρόθυμο εισηγητή και για πολλοστή φορά έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του κάθε τι κανονικό.

Το θέμα όμως έχει ήδη πάρει διαστάσεις. Και πλέον η Εκτελεστική Επιτροπή αντιμετωπίζει την ιστορία με τρόμο. Πρώτον γιατί η κατακραυγή είναι μεγάλη καθώς ο καθένας πια καταλαβαίνει τι συμβαίνει στο Πάρκο Γουδή. Δεύτερον γιατί όλο αυτό είναι παράνομο σε σημείο που μπορεί ακόμη και να ρίξουν την διοίκηση. Για να γίνει αντιληπτό; Ούτε καν είχε ανακοινωθεί στην ημερήσια διάταξη της συνέλευσης θέμα αποζημίωσης του Μπαλτάκου. Ούτε τα… προσχήματα τέλος πάντων…

Φυσικά δεν ανακαλύπτει κανείς την πυρίτιδα κουβεντιάζοντας για τα «μυστήρια» της Ομοσπονδίας. Είναι όμως όλη η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Γιατί μόλις ανανεώθηκε η Κυβέρνηση που είναι εκτεθειμένη απέναντι στο ποδόσφαιρο. Και κυρίως γιατί στις χρηματοοικονομικές λίστες της ΕΠΟ υπάρχουν… διαμάντια αν μπει κάποιος στον πειρασμό να ψάξει.

Ας πούμε: Κάτι σε 23,5 εκατ ευρώ έχουν πληρώσει τα τελευταία δύο χρόνια οι ΠΑΕ προς την ΕΠΟ μέσα από κάθε λογής «χαράτσι» που προβλέπεται, Από την φορολόγηση των μεταγραφών, το ποσοστό από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τα πρόστιμα κλπ.

Που έχουν πάει όμως αυτά τα χρήματα; Με βάση τους αριθμούς σχεδόν όλα σε μισθούς. Ακριβώς 10.270.000 ευρώ τον χρόνο το «μισθολόγιο» των εργαζομένων της ΕΠΟ. Αν είχαν δική τους ποδοσφαιρική ομάδα; Με τέτοιο μπάτζετ χτυπούσαν εύκολα μια θέση στα playoffs διεκδικώντας ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κανονικό φαγοπότι.

Ήταν σχεδόν 80 οι υπάλληλοι επτά-οκτώ χρόνια πριν. Είναι σχεδόν 130 πια. Στην εποχή της… Εξυγίανσης που δεν θα γύρισαν μόνο οι Κυριακές μας πίσω, αλλά θα σταματούσε και η πρόκληση των golden boys.

Πως το είχε πει τότε ο Σταύρος Κοντονής; «Δεν γίνεται να ακούμε τέτοιους μισθούς στην ΕΠΟ. Υπάρχουν διοικητικά στελέχη που αμείβονται με 10.000 ευρώ, μισθός μεγαλύτερος από του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτά είναι χρήματα που πρέπει να επιστρέφονται στο ποδόσφαιρο για την ανάπτυξή του».

Το είπε και… έγινε! Μόνο που στην πορεία κάποιοι δεν είναι πια μισθοί. Είναι αποζημιώσεις…

Μπορεί να τα φέρει όλα αυτά στο προσκήνιο η ιστορία του Μπαλτάκου. Για αυτό και πλέον συζητιέται το ενδεχόμενο να πρέπει να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Για να… επικυρωθεί.

Σας μύρισε κάτι;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ