Η ΕΠΟ αποτελείωσε το ποδόσφαιρο- «Στημένα» με… τιμοκατάλογο και χάδια

Η ΕΠΟ αποτελείωσε το ποδόσφαιρο- «Στημένα» με… τιμοκατάλογο και χάδια

Κάτω από το… radar της Sportradar η ΕΠΟ έκανε το αδιανόητο- Θα παρέμβει η FIFA

Που ακριβώς το πάει η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας; Και γιατί φτάσαμε στα μέσα Σεπτέμβρη και ακόμη δεν έχει προκύψει το παραμικρό αναφορικά με το δια ταύτα της μεγάλης έρευνας που ξεκίνησε η Interpol για τους χειραγωγημένους αγώνες; Λογικές ερωτήσεις σε ένα παράλογο ποδοσφαιρικό περιβάλλον όπου πλέον με την σφραγίδα της Ομοσπονδίας τα «στησίματα» έχουν τιμοκατάλογο και διακρίνονται σε… σοβαρά και μη!

Πόσο κοστίζει πλέον η χειραγώγηση μιας αναμέτρησης με βάση την ίδια την ΕΠΟ; Εκατό χιλιάδες ευρώ και -3 για ομάδες της Super League. Λιγότερα αν πρόκειται για ομάδες της επόμενης κατηγορίας! Τα παλικάρια της Εξυγίανσης το οραματίστηκαν και το πρόσθεσαν στον νέο Κώδικα Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας. Ακριβώς στο ίδιο timing που το αποτέλεσμα της έρευνας που συζητάμε ολόκληρο το καλοκαίρι θα έστελνε πολλούς εκεί που πρέπει: Στο σπίτι τους.

Διαβάστε επίσης: Η ιδέα του Μαρτίνεθ που έφερε… πίσω τον Μασούρα και τα δύο «επτάρια» που δείχνουν τη μεγάλη διαφορά

Τι ίσχυε ως τώρα; Το αυτονόητο. Υποβιβασμός. Πότε θα ισχύει και τώρα με τον νέο κώδικα; Μόνο, λέει, στις «σοβαρές» περιπτώσεις. Και ποιες είναι οι σοβαρές; Όσες αποφασίζουν τα πειθαρχικά όργανα. Κάτι σε… ολίγον έγκυος.

«Υποβιβασμός. Σε σοβαρές περιπτώσεις χειραγώγησης αγώνα ή διοργάνωσης και σε κάθε περίπτωση που διαπιστωθεί τρίτη παράβαση εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, η ομάδα θα υποβιβάζεται υποχρεωτικά στην αμέσως κατώτερη κατηγορία». Αυτή είναι η περιγραφή. Το άρθρο 27, παρ. 2γ’ του Κώδικα Δεοντολογίας 2023: Και αν κάποιος θεωρεί πως ακόμη οι μάσκες δεν έπεσαν; Τότε είναι μάταιη κάθε συζήτηση.

Το φοβερό της υπόθεσης βεβαίως είναι ότι με μπόλικο θράσος η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ λέει πως « Το νέο ποινολόγιο δίνει τη δυνατότητα στην Επιτροπή, αν το παράπτωμα δεν κρίνεται «βαρύ», να επιβάλει ποινή αφαίρεσης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 βαθμών. Η SL1 ζητούσε ποινή ΜΕΧΡΙ 10 βαθμών. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, η ποινή διπλασιάζεται» προσπαθώντας να πείσει ότι η εφεύρεση της κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Έχει 5 ομάδες Super League και 15 Super League 2 η «έρευνα», έχει παράγοντες και συνομιλίες, έχει αποδείξεις για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο κάτω από τους λίγους που πραγματικά επενδύουν. Και τελικά αποφάσισε να τους κάνει… σκριν; Πόσο κοστίζει μια ομάδα Super League 2 σε ετήσια βάση, 300-400 χιλιάδες ευρώ; Στήνεις μερικά ματς, βγάζεις και κέρδος. Και αν σε πιάσουν πληρώνεις κάτι και καθάρισες… Αυτή είναι η κεντρική ιδέα

Διότι όταν κάνεις επιεικέστερο τον κώδικα, δείχνεις ότι πας να συγκαλύψεις κάτι, υπέρ των απατεώνων και κάνοντας κακό στο ποδόσφαιρο.

Το θέμα πλέον είναι βεβαίως τι κάνουν οι άλλοι. Και κυρίως τι κάνει η FIFA και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι να μαστε καλά τον Οκτώβρη έρχονται… μαντάτα από μακριά. Από τη στιγμή όμως που η Ομοσπονδία άλλαξε τον κώδικα, και να έρθουν πια στην επιφάνεια οι ιστορίες που ήδη είναι τσεκαρισμένες μέσω ποινικής δίωξης, οι ποινές θα είναι επιεικέστερες. Ας τους χαίρονται οι απανταχού βλαχοπρόεδροι των Ενώσεων που τους εξέλεξαν. Ας τους χαίρεται ο «χαλίφης» που τους στηρίζει. Ας τους «χαίρεται» και η Κυβέρνηση που τους αφήνει εδώ και χρόνια να διαλύουν ένα παιχνίδι που μιλά στις καρδιές των φιλάθλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ