H Τότεναμ έδωσε 15 εκατ ευρώ για έναν 16χρονο, αλλά εδώ όλοι είναι ακόμη ταλέντα ως τα 23-24

H Τότεναμ έδωσε 15 εκατ ευρώ για έναν 16χρονο, αλλά εδώ όλοι είναι ακόμη ταλέντα ως τα 23-24

Η Τότεναμ πήρε παίκτη για το 2025. Και πλήρωσε εκατ. ευρώ για κάθε κεράκι στην τούρτα του...

Και ύστερα μου λες για δεν… σου γράφω. Στο φεγγάρι έχει φτάσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και εμείς παρέα κοιτάζουμε το δάχτυλο. Έδωσε λέει η Τότεναμ 15 εκατ. ευρώ για να κλείσει έναν 16χρονο πιτσιρικά από την Κροατία. Τον Λούκα Βούσκοβιτς που η ομάδα του η Χάιντουκ (η ομάδα του Μάρκο Λιβάγια, το Νο 2 στο πρωτάθλημα Κροατίας) τον χρησιμοποιεί από τον περασμένο Φλεβάρη κανονικά στη πρώτη γραμμή της μάχης: Ένα παλικάρι 193 cm, στόπερ, που φυσικά είναι και βασικός στην U-17 της χώρας.

Τον είδε η Τότεναμ, τον μέτρησε, και τον άρπαξε με συνοπτικές διαδικασίες παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να τον βάλει στην Αγγλία ως ότου κλείσει τα 18. Ουσιαστικά έκανε μια μεταγραφή με ορίζοντα το 2025 και ξόδεψε για χάρη της 15 εκατ. ευρώ! Μαγκιά της και μπράβο της. Διότι τον Γιόσκο Γκβαρντιόλ που η Σίτι τον περίμενε ως τα 21 τον πλήρωσε 90 εκατ. ευρώ και η Λειψία που τον άρπαξε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στα 19 τον πλήρωσε 39 εκατ. ευρώ. Είχε ο Γκβαρντιόλ στα 19 του 52 συμμετοχές με τη Ντιναμό γιατί εκεί οι μάγκες δεν ζητάνε «ταυτότητα» για να παίξεις ποδόσφαιρο. Εκεί αν είσαι παίκτης για να παίξεις, τότε απλά μπαίνεις και παίζεις. Και αν επιβεβαιώσεις τα προγνωστικά στέλνεις το club… ταμείο.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η νέα φανέλα του Ολυμπιακού (pics)

Εκεί έχει πλέον το κόλπο. Είναι τόσο αναλυτικό το σκάουτινγκ, τόσο μεγάλες οι βάσεις δεδομένων που δεν ψάχνουν πια 16χρονα στη Βραζιλία και στην Αργεντινή αλλά ακόμη και στην Ευρώπη. Στη Σκανδιναβία που έχει τεράστια παράδοση στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και εδώ στη γειτονιά μας σε χώρες των 3 εκατομμυρίων ανθρώπων που παίζουν τα σπορ στα δάχτυλα.
Και εμείς συζητάμε εδώ ακόμη για τα ταλέντα που είναι 23 και 24 και λέμε ρε παιδί μου μήπως τελικά δεν είναι έτοιμα να τα φορτώσουμε ευθύνες. Και κάνουν ένα λάθος και λέμε δεν αντέχουν την πίεση. Και έχουμε προπονητή στην εθνική ομάδα τον Πογιέτ που δεν χωράει στο πλάνο του ο Κωνσταντέλιας. Πραγματικά κουβέντα χωρίς αρχή και τέλος.

Και άσε την Τότεναμ. Έρχεται από το διάστημα και μπράβο της. Πως όμως ελληνικό ποδόσφαιρο εσύ θες να ανέβεις ψηλότερα στο ranking και να βγάλεις ομάδες στην Ευρώπη, όταν τα έσοδα σου είναι μονίμως της πλάκας από τη στιγμή που εξαιρώντας τον Ολυμπιακό, άντε και λίγο τον ΠΑΟΚ οι υπόλοιποι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει πωλήσεις; Αν δεν έχεις έσοδα, αν δεν δημιουργήσεις υποδομές, αν δεν δώσεις χώρο και ευκαιρίες σε παιδιά τότε απλά θα μένεις να κοιτάς το δάχτυλο. Αυτά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ