Οι βραδιές του Αλμέιδα που… επανάφεραν την ΑΕΚ

Οι βραδιές του Αλμέιδα που… επανάφεραν την ΑΕΚ

Ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ πήρα άριστα στη διαχείριση της πιο δύσκολης εβδομάδας από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας…

Και κάπως έτσι μέσα σε λίγες μέρες η ΑΕΚ του Αλμέιδα… επέστρεψε. Η εμφατική νίκη της στη Λεωφόρο ήρθε να «κουμπώσει» στο έργο του Ματίας Αλμέιδα μετά το εντυπωσιακό διπλό στο Μπράιτον και να… επαναφέρει την ΑΕΚ στον δρόμο της. Μια διαβολοβδομάδα με Ολυμπιακό-Μπράιτον-ΠΑΟ με την ισοπαλία στην ΟΠΑΠ Αρένα στο ξεκίνημά της με τους ερυθρόλευκους να φάνταζε τότε ως το πιο θετικό που θα μπορούσε εν τέλει να προκύψει.

Σε μια άγνωστη κατάσταση για την Ένωση του Αλμέιδα με την υποχρέωση των τριών αγώνων την εβδομάδα, και τι αγώνων! Το «τρίγωνο» Ολυμπιακός-Μπράιτον-ΠΑΟ ήταν σαφέστατα ότι πιο δύσκολο θα μπορούσε να συμβεί στον Αργεντινό προπονητή στο ξεκίνημα της διαδικασίας των… δύο καρπουζιών στην ίδια μασχάλη.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα παίξει ο Ολυμπιακός κόντρα στον Άρη – Ποιοι επιστρέφουν στην ενδεκάδα…

Με τις… προβλέψεις να μην ήταν υπέρ της ΑΕΚ ειδικά με την εικόνα που παρουσίαζε μετά το διπλό στο Ζάγκρεμπ. Μια ΑΕΚ που έβγαζε πολλά προβλήματα στο ανασταλτικό της κομμάτι, ενδεικτικό το γεγονός πως είχε δεχθεί γκολ σε όλα τα επίσημα ματς που είχε δώσει. Μια… συνήθεια που δεν άλλαξε και στην τριάδα της διαβολοβδομάδας καθώς δέχθηκε γκολ και από τον Ολυμπιακό και από την Μπράιτον και από τον Παναθηναϊκό με την διαφορά πως μεσοεπιθετικά έβγαλε την ποιότητα που διαθέτει και βρήκε τις λύσεις και τα γκολ.

Και αν μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό λίγοι, ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της ομάδας, πίστευαν πως θα συμβεί αυτό που συνέβη, για τον Ματίας Αλμέιδα όπως αποδείχθηκε τίποτα δεν τον σταμάτησε. Ούτε το γεγονός ότι πήγε χωρίς στόπερ στην Αγγλία απέναντι στην άπειρη Ευρωπαϊκά Μπράιτον αλλά από τις καλύτερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, ούτε ότι χρειάστηκε να διαχειριστεί την κούραση παίζοντας λίγες μέρες μετά ένα σημαντικό ματς στην έδρα του ενός εκ των βασικών αντιπάλων του τίτλου.

Η πίστη του Αλμέιδα στην ομάδα του και το πλάνο νίκης και όχι… μοιρολατρίας που κατήρτισε στο Μπράιτον άλλαξαν (ξανά) το «τσιπάκι» της ΑΕΚ. Και αν στην Αγγλία η λογική του «είχε χώρους και βρήκε να χτυπήσει τους Άγγλους», στην Λεωφόρο απέναντι στον Γιοβάνοβιτς που πέρσι του έβαζε δύσκολα τα δεδομένα καταγράφονταν στο χαρτί διαφορετικά. Και όταν ο Τζούρισιτς έκανε νωρίς-νωρίς το 1-0 τα ίδια δεδομένα έπαιρναν μεγαλύτερη αξία. Έως ότου η ΑΕΚ, στο χορτάρι, τα… τινάξει στον αέρα. Η επιβλητική παρουσία της στη Λεωφόρο και το «τρίποντο» που πήρε φέρουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα που μπόρεσε να πάρει στο 100% το πλούσιο ταλέντο μεσοεπιθετικά της ομάδας του και να… κρύψει μαεστρικά τα έτσι και αλλιώς δεδομένα «θέματα» που έχει ανασταλτικά. Η διαβολοβδομάδα έκλεισε ιδανικά για την Ένωση που ξέρει πως έχει μπροστά της ακόμη αρκετές τριάδες αγώνων για να ξεπεράσει έχοντας συνάμα την ανακούφιση πως δεν έχασε την επαφή με την κορυφή στην οποία βρίσκεται μόνος ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ