Ποιος Σλούκας; Η στόχευση του Ολυμπιακού είναι η «καταδίωξη» του Λεσόρ

Ποιος Σλούκας; Η στόχευση του Ολυμπιακού είναι η «καταδίωξη» του Λεσόρ

Ο Ολυμπιακός θέλει να στείλει το παιχνίδι στο post up και την ίδια στιγμή να κόψει την γέφυρα του πράσινου pick n roll. Και στα δύο απέναντι του θα βρει τον Ματίας Λεσόρ

Πρώτο ραντεβού για τους αιώνιους απόψε και πολύ λογικά όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Κώστα Σλούκα. Σε έναν γκαρντ με μεγάλη διαδρομή σε φόντο Ερυθρόλευκο που τον Ιούλη αποφάσισε να συναντηθεί με την απέναντι όχθη του ποταμού. Ιντριγκάρει αυτή η πρώτη φορά του 33χρονου πολλώ δε μάλλον σε μια νύχτα που κάποιος θα σηκώσει ένα τρόπαιο και κάποιος θα φύγει από τη Ρόδο με μια πρώτη απώλεια έστω και αν μιλάμε για το Super Cup.

Θέλει ο Σλούκας να δείξει ότι η μετακίνηση του μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο ελληνικό μπάσκετ. Θέλει και ο Ολυμπιακός να του εξηγήσει πως κάνει λάθος. Λογικά και πολύ αθλητικά κίνητρα που κερδίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Εδώ όμως μιλάμε για μπάσκετ. Και έναν τελικό που έρχεται νωρίς σε συνθήκες ειδικές. Όσο λοιπόν ο 33χρονος κλέβει τα φώτα; Το ερυθρόλευκο επιτελείο προφανώς έχει μια άλλη δουλειά να κάνει πριν το τζάμπολ. Να βρει έναν τρόπο προκειμένου να εκμεταλλευτεί το μεγάλο του πλεονέκτημα: Την… αεροπορία.

Μιλουτίνοφ, Φαλ (έστω με ένα ματς στα πόδια του), Πίτερς, Σίκμα απέναντι σε Λεσόρ, Μπλατσερόφσκι, Χουάντσο και Κώστα Αντετοκούνμπο λέει το μενού. Και το ζωγραφιστό είναι που θα αποφασίσει ποιος απόψε θα χαμογελάσει. Διότι ο «Μιλού», ο Φαλ ακόμη και ο Σίκμα θα πάρουν τη μπάλα σε αυτό. Και εκεί ο μοναδικός ουσιαστικά που μπορεί να τους αντιμετωπίσει, αλλά και να τους βάλει δύσκολα στην απέναντι ρακέτα είναι ο Ματίας Λεσόρ. Χθες έβαλε 20 με τον ΠΑΟΚ και πήρε και επτά ριμπάουντ. Ουσιαστικά όμως για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ματς έδειξε να έχει τεράστια αμυντικά προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δικέφαλος κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ (40-38) παίρνοντας 17 (!) επιθετικά σε μια λεπτομέρεια που ανανέωσε πάρα πολλές επιθέσεις του και τον κράτησε μέσα στο ματς ως τα μισά του δρόμου (33-38).

Ο Λεσόρ «έφαγε» όσους πόντους πέτυχε (ο Τζαμάνις Μάγκνις είχε 19 πόντους). Και κυρίως; Δεν μπόρεσε να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία, σε μια συγκυρία που τον βρίσκει και δίχως τον Μήτογλου έναν πάρα πολύ χρήσιμο φόργουορντ σε αυτή την δουλειά. Αν ο Ολυμπιακός λοιπόν τον υποχρεώσει σε μια βραδιά σαν τη χθεσινή θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Και οι Ερυθρόλευκοι στο «5» έχουν τον Μιλουτίνοφ, ίσως τον πιο ποιοτικό σέντερ της Euroleague στο post up.
Ο Λεσόρ είναι και το κλειδί στο πράσινο pick en roll. Με εκείνον «χτίζει» και ο Σλούκας (7 ασίστ χθες) και συνολικά η πράσινη περιφέρεια. Η «φθορά» λοιπόν της στόχευσης του από την επίθεση του Ολυμπιακού, προφανώς μπορεί να παίξει τον ρόλο και στην αποτελεσματικότητα του απέναντι. Και κάπου εδώ κολλάει με ενδιαφέρον η επιλογή του Μπαρτζώκα να συμπεριλάβει σήμερα στη 12άδα του τον Σακίλ ΜακΚίσικ. Κανείς δεν ξέρει πόσο έτοιμος είναι έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι για εκείνον. Όλοι γνωρίζουν όμως ότι ο Αμερικανός όταν είναι καλά έχει αυτό το κάθετο παιχνίδι που οδηγεί απευθείας στην αντίπαλη ρακέτα. Μπορεί να βρίσκεται στην 12άδα για το προσωπικό θέμα του Γκος. Μπορεί και όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ