ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 64-77: «Πάτησε γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και «έκλεισε» ραντεβού με τον Ολυμπιακό

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 64-77: «Πάτησε γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο και «έκλεισε» ραντεβού με τον Ολυμπιακό

Ο Παναθηναϊκός τα... χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη βρήκε τις λύσεις στην επίθεση με τους Γκάι και Λεσόρ και το Σάββατο (30/9, 20:30) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Super Cup.

Ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του Super Cup κόντρα στον Ολυμπιακό στο επίσημο ντεμπούτο του Κώστα Σλούκα (Σάββατο 30/9, 20:30) αφού κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 77-64.

Το «τριφύλλι» δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο αφήνοντας τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται ακριβώς από πίσω του. Όμως, το δεύτερο μέρος ήταν άλλη ιστορία, Ο Κάιλ Γκάι «ξεκλείδωσε» την άμυνα του «δικέφαλου» και με τα 4/6 τρίποντα ήταν ένας από τους παράγοντες που η διαφορά έφτασε μέχρι τους 20. Πολύ καλή παρουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο ο οποίος είχε 4 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 μπλοκ.

Το ματς

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με πολύ άσχημα ποσοστά και η αστοχία ήταν το πρώτο δείγμα του αγώνα. Ο Κώστας Σλούκας ήταν αυτός που «ξεκλείδωσε» την επίθεση του Παναθηναϊκού καθώς η συνεργασία του με τον Λεσόρ δεν είχε τρόπο αντιμετώπισης με αποτέλεσμα να βάλουν μπροστά την ομάδα τους στην πρώτη περίοδο (18-22). Ο Έλληνας γκαρντ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο είχε 6 ασίστ ενώ ολόκληρος ο ΠΑΟΚ είχε 4.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέχιζε με περίπου τα ίδια ποσοστά αλλά τα καλάθια των Χάρισον και Μακνίς ισοφάρισαν τον Παναθηναϊκό σε 25-25. Χωρίς τον Σλούκα στο παρκέ, για το μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου, αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του ο Εργκίν Αταμάν σε ένα σχήμα που δεν έπιασε εξ ολοκλήρου.

Το μπασκετικό «ξύλο» έπεφτε «βροχή» και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακόπτεται ο αγώνας διαρκώς για βολές. Αυτό δεν επέτρεψε στις δύο ομάδες να αποκτήσουν ρυθμό, γεγονός που φάνηκε και στο σκορ του ημιχρόνου (33-38).

Η επανάληψη βρήκε την ομάδα του Αταμάν να «λύνεται» στην επίθεση και χάρη στις επιθετικές ικανότητες του Γκάι και Λεσόρ στην επίθεση κατάφερε να αποκτήσει μία διαφορά που στο τέλος της τρίτης περιόδου έφτασε τους 20 πόντους (45-65). Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί στο τέλος του ΠΑΟΚ με και να «κλείνει» ραντεβού με τον Ολυμπιακό για τον τελικό του Super Cup το Σάββατο (30/9, 20:30).

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 33-38, 45-65, 64-77

ΠΑΟΚ  Φλάτεν (0/7 σουτ), Γκίλμορ 7, ΜακΝίς 19 (10 ριμπάουντ), Χάρισον 13 (1/6 τρίποντα), Τσιακμάς, Τσαϊρέλης 8, Φρίντρικσον 5, Μαργαρίτης 3 (1), Αρσενόπουλος 7 (1), Σωτηρίου, Μπελιάουσκας 2

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης 1, Βιλντόσα 11 (3), Γκάι 14 (4), Μωραΐτης, Σλούκας 7 (1 τρίποντο, 7 ασίστ), Σαμοντούροβ, Γκραντ 6, Λεσόρ 20 (7 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 4 (9 ριμπάουντ, 4 κοψίματα), Γκριγκόνις 3, Ερνανγκόμεθ 10 (2), Μαντζούκας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ