Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η πρόταση για Μπερνάρ, ο Σκάρπα και ο πρώην του ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η πρόταση για Μπερνάρ, ο Σκάρπα και ο πρώην του ΠΑΟΚ

Πώς «εμπλέκονται» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε ένα μεγάλο μεταγραφικό «ντόμινο» στη Βραζιλία, που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα τον Γενάρη.

Το ποδόσφαιρο συχνά δημιουργεί ντόμινο. Τα οποία μπορεί να λάβουν απρόβλεπτες διαστάσεις. Δημιουργώντας πολύ ιδιαίτερες ιστορίες. Οπως αυτή που μπορεί να βάλει στην ίδια πρόταση Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Μπερνάρ και… Ατλέτικο Μινέιρο. Με κεντρικό πρόσωπο τον… Μπρούνο Ενρίκε. Ας αφήσουμε, όμως, τους γρίφους και ας πάμε στην αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα ιστορία.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον Μπρούνο Ενρίκε από τη Φλαμένγκο. Η βραζιλιάνικη ομάδα δεν δέχθηκε καν να συζητήσει και μετά το τέλος των επαδών, τα ΜΜΕ της χώρας του Καφέ έκαναν μεγάλο το θέμα. Ανακαλύπτοντας πρόταση του Ολυμπιακού για την απόκτηση του 32χρονου εξτρέμ από τον Ιανουάριο, όταν και λήγει το συμβόλαιό του με την ομάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Αλλά αυτό είναι ένα θέμα που έχουμε εξαντλήσει. Καθώς αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει τέτοιο ζήτημα.

Πού κολλάει ο Παναθηναϊκός; Μη βιάζεστε. Γιατί πριν φτάσουμε στους Πράσινος. Εμπλέκεται η Ατλέτικο Μινέιρο. Η ομάδα από τη Μίνας Γκεράις, είχε/έχει μεγάλο μεταγραφικό στόχο τον Μπρούνο Ενρίκε. Αλλά ο έμπειρος εξτρέμ ενημέρωσε τη διοίκησή της πως δεν ενδιαφέρεται να παίξει για λογαριασμό της. Και προτιμάει, είτε να μείνει στη Φλαμένγκο (προτεραιότητά του) είτε να πάει στην Ευρώπη είτε να πάει σε μια μεγαλύτερη ομάδα της Βραζιλίας (σ.σ. η Παλμέιρας του έχει ήδη καταθέσει πρόταση).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ατλέτικο Μινέιρο να έχει επικεντρώσει την προσοχή της στον Μπερνάρ. Του Παναθηναϊκού. Είναι κοινό μυστικό ότι οι Πράσινοι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να έβλεπαν τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό να συνεχίζει αλλού την καριέρα του από το καλοκαίρι κιόλας. Το συμβόλαιο των 2,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο που προβλέπεται για τη σεζόν 2023-24, είναι ο βασικός λόγος. Διότι αγωνιστικά, ο έμπειρος Βραζιλιάνος διάγει μια πολύ καλή σεζόν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με το goal.com, η Ατλέτικο Μινέιρο θέλει να αποκτήσει τον Μπερνάρ για το ξεκίνημα των υποχρεώσεών της μέσα στο 2024. Αλλά από τον Ιανουάριο. Εξι μήνες πριν ολοκληρωθεί το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό. Και όπως επισημαίνεται, η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι είναι διατεθειμένη να πληρώσει και ένα ποσό ως transfer fee στους Πράσινους, για να του δώσουν την ελευθέρας του.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η Ατλέτικο, για να δελεάσει τον 31χρονο (08/09/1992) μεσοεπιθετικό των Πράσινων, θέλει να του προσφέρει συμβόλαιο 2,5 ή 3,5 χρόνων, με το ακριβότερο συμβόλαιο του ρόστερ. Με τους Βραζιλιάνους να τονίζουν πως ο ίδιος ο Μπερνάρ δεν είναι αρνητικός στον επαναπατρισμό. Κάτι, ωστόσο, που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Αντίθετα, εκείνο που είναι επιβεβαιωμένο είναι το έντονο ενδιαφέρον της Παλμέιρας για τον Μπρούνο Ενρίκε, στον οποίο προαναφερθήκαμε. Σύμφωνα με την εφημερίδα «LANCE», η ομάδα του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Αμπελ Φερέιρα, έχει καταθέσει επίσημη πρόταση τον αρχηγό της Φλαμένγκο, ο οποίος μένει ελεύθερος την 1η Ιανουαρίου 2024. Με το ίδιο ρεπορτάζ να επισημαίνει πως εάν ο Ενρίκε πει το «ναι», τότε δεν αποκλείεται να τεθεί υπό αμφισβήτηση η επιστροφή του Γκουστάβο Σκάρπα. Ο οποίος δεν έχει πάψει στιγμή να αποτελεί στόχο της ομάδας του Σάο Πάουλο. Και για τον οποίο η «Verdao» εμφανίζεται να έχει ήδη ενημερώσει τους εκπροσώπους του πως θέλει να τον αγοράσει τον Ιανουάριο από τη Νότιγχα, Φόρεστ!

Εάν κάποιο από τα παραπάνω σενάρια θα επιβεβαιωθεί, θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες. Αλλά το σίγουρο είναι πως πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο επικέντρο σημαντικών μεταγραφικών συζητήσεων. Και σε αγοράς όπως η Βραζιλία, οι οποίες τα τελευταία χρόνια θεωρούνταν… απαγορευτικές. Αλλά τα πράγματα άλλαξαν. Και με τον Μπερνέρ, αλλά κυρίως με τις περσινές εντυπωσιακές κινήσεις του Ολυμπιακού από τη Φλαμένγκο (Ροντινέι, Ραμόν Ράμος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ